Czapi Napisano 10 lipca 2013 #1 Napisano 10 lipca 2013 Znalazłam piękny, długi stolik pod RTV, w stylu kolonialnym.Trafił w mój gust idealnie...ale..posiada na bokach zamykane drzwiczki i pośrodku dwie szuflady.Nie ma miejsca na cały "osprzęt" typu dekoder, itp. Zazwyczaj stoliki mają taką niska półeczkę na to.Czy macie pomysł gdzie umieścić to "ustrojstwo" aby działało(no chyba przez drewniane drzwi sygnał nie przechodzi )Wiem że stolik pod telewizor powinien miec jakieś rozwiazanie , no ten jest piękny ale mało funkcjonalny... Pomysły???
tavish Napisano 10 lipca 2013 #4 Napisano 10 lipca 2013 Cytat Otóż on! ja dekoder postawiłbym po prostu na blacie a pozostały osprzęt (dvd, video itp) dał do zamykanej szafki - telewizje ogląda się właściwie każdego dnia, a filmy z płyt od czasu do czasu wiec wtedy otworzysz sobie szafkę, żeby włożyć plytkę i tyle - no oczywiście z tyłu będzie konieczny otwór, żeby przeciągnąć kable. A telewizor zawiesiłbym na uchwycie nieco ponad szafką ...
Czapi Napisano 10 lipca 2013 Autor #5 Napisano 10 lipca 2013 Cytat ja dekoder postawiłbym po prostu na blacie a pozostały osprzęt (dvd, video itp) dał do zamykanej szafki - telewizje ogląda się właściwie każdego dnia, a filmy z płyt od czasu do czasu wiec wtedy otworzysz sobie szafkę, żeby włożyć plytkę i tyle - no oczywiście z tyłu będzie konieczny otwór, żeby przeciągnąć kable. A telewizor zawiesiłbym na uchwycie nieco ponad szafką ... Też tak można Aczkolwiek jestem zwolenniczką chowania wszystkiego z widoku i pomyślałam teraz o wyjęciu dolnej szuflady i umieszczeniu tam sprzętu.Szuflada ma 60cm szerokości-coś by w te lukę wlazło
stokrotka.35 Napisano 10 lipca 2013 #6 Napisano 10 lipca 2013 Pomysł z demontażem szuflady dobry, jak i również podoba mi się zawieszenie TV nad tą szafką
Czapi Napisano 10 lipca 2013 Autor #7 Napisano 10 lipca 2013 Myslę że oba rozwiazania ujdą jakoś To chyba będzie moje największe szaleństwo w wykończeniówce Do kompletu jest ława
stokrotka.35 Napisano 10 lipca 2013 #8 Napisano 10 lipca 2013 No to do dzieła .... jak szafka będzie gotowa to wrzuć fote jak sie prezentuje
Czapi Napisano 10 lipca 2013 Autor #10 Napisano 10 lipca 2013 Cytat No to do dzieła .... jak szafka będzie gotowa to wrzuć fote jak sie prezentuje Eeee.....dopiero co kupione Zamówiłam transport na "po urlopie".Aż się nie mogę doczekać. Cytat Zastąp front szuflad szkłem dymionym Też by było fajnie!Z pewnością będę zmuszona coś wybrac z tych rozwiazań , bo już szafkę zakupiłam(oj w gorącej wodzie to ja jestem kąpana!).Ale szukałam właśnie czegos w tym stylu.Nie mogłam odpuścić
coolibeer Napisano 10 lipca 2013 #11 Napisano 10 lipca 2013 Cytat Otóż on! Toż to kawał kloca a nie stolik. Ja bym zrezygnował na twoim miejscu
Czapi Napisano 10 lipca 2013 Autor #12 Napisano 10 lipca 2013 Cytat Toż to kawał kloca a nie stolik. Ja bym zrezygnował na twoim miejscu ...właśnie o taki kawł kloca mi chodziło;-)...wiesz jakby trza było to i rąbać drwa do kominka będę mogła na nim
Moose Napisano 10 lipca 2013 #13 Napisano 10 lipca 2013 Szafka jest suuper Pokaż to coś do kompletu...
Jani_63 Napisano 10 lipca 2013 #14 Napisano 10 lipca 2013 Albo jeszcze lepiej usuń szuflady(ę) pozostawiając w tym miejscu miejscu półkę, a front szklany zrób uchylany w dół do poziomu.Akcesoria do tego rozwiązania dobierzesz bez problemu.
Czapi Napisano 10 lipca 2013 Autor #15 Napisano 10 lipca 2013 Jest kilka wersji komód.Ja wzięłam tę pod RTV i ławę. Oczywiscie "przygarnęłabym "z chęcią całą serię Cytat Albo jeszcze lepiej usuń szuflady(ę) pozostawiając w tym miejscu miejscu półkę, a front szklany zrób uchylany w dół do poziomu.Akcesoria do tego rozwiązania dobierzesz bez problemu. Właśnie o czymś takim myślałam,dzięki A co do mebli to drewno teakowe z akacją.Niby taki "kloc" a szuflady mają ten system cichego domykania.No zakochałam się.Są i krzesła i ławki do siedzenia i k....a tylko kasy brak!!!!!!!
tavish Napisano 18 lipca 2013 #16 Napisano 18 lipca 2013 Cytat Jest kilka wersji komód.Ja wzięłam tę pod RTV i ławę. Oczywiscie "przygarnęłabym "z chęcią całą serię Właśnie o czymś takim myślałam,dzięki A co do mebli to drewno teakowe z akacją.Niby taki "kloc" a szuflady mają ten system cichego domykania.No zakochałam się.Są i krzesła i ławki do siedzenia i k....a tylko kasy brak!!!!!!! bardzo fajnie wyglądają te pozostałe. są takie ... inne. Nie takie sztampowe, jak wszystko w naszym kraju ...A jak już zrobisz Czapi tę szafkę pod tv wrzuć fotkę bo jestem ciekaw ostatecznego efektu
Czapi Napisano 22 lipca 2013 Autor #17 Napisano 22 lipca 2013 Cytat bardzo fajnie wyglądają te pozostałe. są takie ... inne. Nie takie sztampowe, jak wszystko w naszym kraju ...A jak już zrobisz Czapi tę szafkę pod tv wrzuć fotkę bo jestem ciekaw ostatecznego efektu Pewnie to jeszcze potrwa zanim te meble staną w swoim miejscu,ale jak tylko to zrobię wrzucę fotki
solange63 Napisano 22 lipca 2013 #18 Napisano 22 lipca 2013 Ja myślę, że kupno całej serii byłoby błędem. jedna szafka będzie fajnym elementem przykuwającym uwagę, w przeciwnym razie wyglądałoby za ciężko. co za dużo to niezdrowo P.S. co do szafki telewizyjnej, usunęłabym 2 szuflady i zastąpiła pułkami. telewizor obowiązkowo zawieszony, a nie stojący na szafce.
Czapi Napisano 22 lipca 2013 Autor #19 Napisano 22 lipca 2013 Cytat Ja myślę, że kupno całej serii byłoby błędem. jedna szafka będzie fajnym elementem przykuwającym uwagę, w przeciwnym razie wyglądałoby za ciężko. co za dużo to niezdrowo P.S. co do szafki telewizyjnej, usunęłabym 2 szuflady i zastąpiła pułkami. telewizor obowiązkowo zawieszony, a nie stojący na szafce. Kupiłam szafkę i ławę, bo mimo wszystko chciałam utrzymać w podobnej stylistyce meble w salonie.Brakuje mi tylko jakiegoś prostego regału na książki.Coś dla kontrastu-np. malowane farbą olejną.Jaki kolor fajnie by współgrał z tą szafką?Macie pomysły?
Czapi Napisano 23 lipca 2013 Autor #21 Napisano 23 lipca 2013 Cytat Pochwal się, gdzie znalazłaś to cudo?? ...na A.....o 1
andrzej8 Napisano 23 lipca 2013 #22 Napisano 23 lipca 2013 dziękuję za szybką odpowiedź Mogę dowiedzieć się jeszcze jaka cena?
tavish Napisano 24 lipca 2013 #24 Napisano 24 lipca 2013 Cytat Ja myślę, że kupno całej serii byłoby błędem. jedna szafka będzie fajnym elementem przykuwającym uwagę, w przeciwnym razie wyglądałoby za ciężko. co za dużo to niezdrowo P.S. co do szafki telewizyjnej, usunęłabym 2 szuflady i zastąpiła pułkami. telewizor obowiązkowo zawieszony, a nie stojący na szafce. w zasadzie to wszystko zależy od wielkości salonu, bo jesli wszystkie byłyby w małym pomieszczeniu, na pewno by przytłaczały. Ale jeśli przestrzeń jest większa, myślę, że spokojnie mogą stać i z pewnością ladnie będą się komponować.
Maala Napisano 18 października 2013 #25 Napisano 18 października 2013 Świetna szafka RTV ;) Ja bym polecała dokupienie nadstawki drewnianej - wtedy telewizor jest troszkę wyżej a pod nim zyskujesz miejsce na sprzęt RTV.
seszele88 Napisano 24 października 2013 #26 Napisano 24 października 2013 Świetna szafka, też podobają mi się takie dłuższe i masywne w wyglądzie, pozostałe meble też genialne
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się