ilonka1819 Napisano 25 czerwca 2013 Udostępnij #1 Napisano 25 czerwca 2013 Witam Panów i Panie wiem że ten temat może się już gdzieś powtórzył szukałam ale nie znalazłąm nic co byłoby podobne do mojego przypadku. Chodzi mi o zaczerpnięcie info z zakresu ceny postawienia domu z poddaszem z dachem dwuspadowym 80m2 interesuje mnie cena z oknami i blacho dachówką ale w stanie surowym jak i pod klucz. Oczywiście mamy działkę i kwotę jaką chcemy przeznaczyć na budowę to 150 tys czy wydaje się wam że to możliwe? Zazmaczę z góry iż interesuje mnie budowa z oknami nawet bez dachu gdyż na wykończenie wnętrza, hydrauliki elektryki i całej reszty mamy znajomych którzy nam to zrobią po kosztach chodzi mi głównie o budowę...będę wdzięczna za odp z góry przepraszam że zaśmiecam Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 27 czerwca 2013 Udostępnij #2 Napisano 27 czerwca 2013 Podałaś za mało danych Link do komentarza
solange63 Napisano 27 czerwca 2013 Udostępnij #3 Napisano 27 czerwca 2013 (edytowany) Cytat Witam Panów i Panie wiem że ten temat może się już gdzieś powtórzył szukałam ale nie znalazłąm nic co byłoby podobne do mojego przypadku. a ja bym znalazla; przynajmniej kilkanascie Cytat Oczywiście mamy działkę i kwotę jaką chcemy przeznaczyć na budowę to 150 tys czy wydaje się wam że to możliwe? nie wydaje sie nam Cytat Zazmaczę z góry iż interesuje mnie budowa z oknami nawet bez dachu gdyż na wykończenie wnętrza, hydrauliki elektryki i całej reszty mamy znajomych którzy nam to zrobią po kosztach chodzi mi głównie o budowę a to zdanie jest tak pozbawione logiki, ze jak mi ktos wytlumaczy, to moze sie ustosunkuje. Edytowano 27 czerwca 2013 przez solange63 (zobacz historię edycji) 1 Link do komentarza
bobiczek Napisano 27 czerwca 2013 Udostępnij #4 Napisano 27 czerwca 2013 Cytat Podałaś za mało danych jakich danych za małoprzecież jest wszystko"domu z poddaszem z dachem dwuspadowym 80m2"i"Oczywiście mamy działkę" Cytat Witam Panów i Panie wiem że ten temat może się już gdzieś powtórzył szukałam ale nie znalazłąm nic co byłoby podobne do mojego przypadku. Chodzi mi o zaczerpnięcie info z zakresu ceny postawienia domu z poddaszem z dachem dwuspadowym 80m2 interesuje mnie cena z oknami i blacho dachówką ale w stanie surowym jak i pod klucz. Oczywiście mamy działkę i kwotę jaką chcemy przeznaczyć na budowę to 150 tys czy wydaje się wam że to możliwe? Zazmaczę z góry iż interesuje mnie budowa z oknami nawet bez dachu gdyż na wykończenie wnętrza, hydrauliki elektryki i całej reszty mamy znajomych którzy nam to zrobią po kosztach chodzi mi głównie o budowę...będę wdzięczna za odp z góry przepraszam że zaśmiecam to ja z góry i bez kozery powiem.................trzytysiącestodziewięćset............. Link do komentarza
marysia100 Napisano 23 lipca 2013 Udostępnij #5 Napisano 23 lipca 2013 Za mało danych. Przecież też zależy z jakich materiałów chcesz budować, jakie są Twoje oczekiwania. Po najmniejszej linii oporu mozesz zapłacić 150 tys. zł ale możesz też z 300 tys. Link do komentarza
Leracki Napisano 8 sierpnia 2013 Udostępnij #6 Napisano 8 sierpnia 2013 150 tys to chyba kawalerkę Link do komentarza
Qba83 Napisano 4 stycznia 2014 Udostępnij #7 Napisano 4 stycznia 2014 Nie wiem ile kosztuje wykonanie takiego domu (tym zajmuje się kosztorysant) ale wiem ile może kosztować indywidualny projekt architektaod 3,5 tyś do 6 tyś Link do komentarza
dkorniejko Napisano 9 kwietnia 2014 Udostępnij #8 Napisano 9 kwietnia 2014 Jak masz na wydanie 150 tys., polecam zastanowić się nad posadzką żywiczną. Jest tańsza i łatwiejsza w utrzymaniu. I niesamowicie szybko ją kładą. Ja u siebie robiłem i nie żałuję. Dobrzy byli też Panowie. Cały czas mówili, że robią jak dla siebie. Posadzka żywiczna,którą mi wyłożyli w 2010 trzyma i nie pęka. Link do komentarza
Marazm22 Napisano 16 kwietnia 2014 Udostępnij #9 Napisano 16 kwietnia 2014 Mój znajomy zaczyna budować dom, wysłał zapytanie do kilkudziesięciu firm budowlanych o koszt, większość w ogóle się nie odezwała, a te co przysłały odpowiedź różniły się w wycenie o kilkadziesiąt procent. Podobno jest kryzys w branży. Link do komentarza
retrofood Napisano 16 kwietnia 2014 Udostępnij #10 Napisano 16 kwietnia 2014 Cytat Mój znajomy zaczyna budować dom, wysłał zapytanie do kilkudziesięciu firm budowlanych o koszt, większość w ogóle się nie odezwała, a te co przysłały odpowiedź różniły się w wycenie o kilkadziesiąt procent. Podobno jest kryzys w branży. Bo kto poważny odpowiada na takie zapytanie? Weź taki przykład. Cytat Szukam fachowca do sufitów podwieszanych i nietypowych zabudów! Cene za m2 prosze słać na e- maila! Teraz zgaduj-zgadula, co oznacza slowo "nietypowych". Żaden szanujący się fachowiec nie odpowie na takie ogłoszenie, nie wiedząc o co chodzi. Link do komentarza
Jani_63 Napisano 16 kwietnia 2014 Udostępnij #11 Napisano 16 kwietnia 2014 Cytat Posadzka żywiczna,którą mi wyłożyli w 2010 trzyma i nie pęka. Podłoga drewniana u mojego dziadka położona w latach 30-tych ubiegłego wieku też trzyma i nie pęka.Ale temu się nikt nie dziwi. Cytat Mój znajomy zaczyna budować dom, wysłał zapytanie do kilkudziesięciu firm budowlanych o koszt, większość w ogóle się nie odezwała, a te co przysłały odpowiedź różniły się w wycenie o kilkadziesiąt procent. Podobno jest kryzys w branży. Jakie pytanie taka odpowiedź. Link do komentarza
ciekawski83 Napisano 26 kwietnia 2014 Udostępnij #12 Napisano 26 kwietnia 2014 Cytat Jakie pytanie taka odpowiedź. bardzo dobrze ujęte Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się