Barbossa Napisano 12 lipca 2013 Udostępnij #201 Napisano 12 lipca 2013 no to ta "dwójeczka" w miejscu ściany konstrukcyjnej?obciążonej dachem?jak to wygląda na rzucie projektu Link do komentarza
solange63 Napisano 12 lipca 2013 Udostępnij #202 Napisano 12 lipca 2013 Cytat no to ta "dwójeczka" w miejscu ściany konstrukcyjnej?obciążonej dachem?jak to wygląda na rzucie projektu Link do komentarza
krzychu1970 Napisano 12 lipca 2013 Udostępnij #203 Napisano 12 lipca 2013 Cześć Baszka.Ja mam podobny grunt, 4m piasku a potem glina. Poziom wód gruntowych około 1m jak jest sucho, w marcu woda sięga powierzchni ziemi. Zrobiłem płytkie fundamenty wkopane tylko głębokość 60cm, fundamenty wysokie, obsypane ziemią czyli wokół fundamentów obsypka wys.40cm, szer 1m. Dzięki temu fundamenty przez większość czasu są suche. Fundamenty wylewane zbrojone, pomalowane lepikiem z każdej strony. Drenażu nie robiłem bo nie mam gdzie odprowadzić wody. Z powodu wysokiego poziomu wody gruntowej nie mogłem zrobić oczyszczalni działającej na zasadzie rozsączania w gruncie więc zamiast 10tyś wydałem 20tyś za oczyszczalnie.pozdrawiam Link do komentarza
Baszka Napisano 13 lipca 2013 Autor Udostępnij #204 Napisano 13 lipca 2013 Cytat Namiary na konstruktora poszły na PW Płyta fundamentowa jest więcej niż ok p.s Mam w dalszym ciągu problem z forum na kompie i pisze z fona także dlatego moja opieszałość w odpowiedzi ;) Arturo,jeszcze raz dziękuję, napisałam na pw. Cytat Cześć Baszka.Ja mam podobny grunt, 4m piasku a potem glina. Poziom wód gruntowych około 1m jak jest sucho, w marcu woda sięga powierzchni ziemi. Zrobiłem płytkie fundamenty wkopane tylko głębokość 60cm, fundamenty wysokie, obsypane ziemią czyli wokół fundamentów obsypka wys.40cm, szer 1m. Dzięki temu fundamenty przez większość czasu są suche. Fundamenty wylewane zbrojone, pomalowane lepikiem z każdej strony. Drenażu nie robiłem bo nie mam gdzie odprowadzić wody. Z powodu wysokiego poziomu wody gruntowej nie mogłem zrobić oczyszczalni działającej na zasadzie rozsączania w gruncie więc zamiast 10tyś wydałem 20tyś za oczyszczalnie.pozdrawiam Dziękuję za info, jeszcze nie wiem, czy fundamenty, czy płyta. Zobaczę,co powie konstruktor. Link do komentarza
Baszka Napisano 13 lipca 2013 Autor Udostępnij #205 Napisano 13 lipca 2013 Cytat eee tamzwykłe fundamenty, dośćwysoki poziom wód gruntowych, lekkie wyniesienie fundamentów i woda gruntowa nie przeszkadza SUKCES !Po dwóch godzinach prób, mogę i czytać, i pisać ( nie wiem, na jak długo ).Wklejam swoją analizę, może ktoś z Dobrych Ludzi poświęci jej uwagę? Cytat Jako, że problem dotyczy i mnie, pozwól Baszko, że się podepnę pod temat.Mam wyniki badań mojej działki. Czy znający się na rzeczy mogą ludzkim językiem wytłumaczyć jak bardzo jest źle i czy faktycznie należy posadowić dom na płycie?[attachment=16897:za__5_Ka...Przyby_a.pdf][attachment=16898:za__6_Ka...Przyby_a.pdf][attachment=16899:za__3_Ob...Przyby_a.pdf] Się podpinaj, nie ma sprawy Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się