Kajzerka Napisano 16 grudnia 2006 Udostępnij #1 Napisano 16 grudnia 2006 WITAM WSZYSTKICH.Zaczęlismy budowę Spranu 4 .Trochę pozmienialiśmy /powiększyliśmi garaż i podpiwniczyliśmy/Ciekawi jesteśmy czy ktoś juz budował ten domek. Będziemy wdzięczni za wszystkie wskazówki jak go mozna ulepszyć aby był jeszcze bardziej funkcjonalny.Pozdrawiamy wszystkich budujących. Link do komentarza
Kajzerka Napisano 4 stycznia 2007 Autor Udostępnij #2 Napisano 4 stycznia 2007 Witam wszystkich ponownie . Czytając wiadomości innych budujących to aż się boję co będzie dalej. Człowiek do końca nie będzie wiedział czy dobrze zrobi.......jaki materiał wybrać ,jakie okna ,dachówkę itd.My jesteśmy na etapie piwnic . Na wiosnę ruszamy dalej.Pozdrawiam wszystkichP.STaki domek sobie wybraliśmy:http://www.mtmstyl.com.pl/projekty/jednoro...ault.asp?id=161 Link do komentarza
Kajzerka Napisano 22 stycznia 2007 Autor Udostępnij #3 Napisano 22 stycznia 2007 WITAM !!! Szkoda żę nie znalazła się jeszcze na FORUM osoba która mogłaby podzielić się swoimi doświadczeniami na temat budowy SOPRANU. Wiem że na terenie Polski powstało kilka może nawet kilkanaście SOPRANÓW.Szkoda że ich właściciele nie czytają tego portalu.Przeglądając kilkaset projektów tem najbardziej się nam spodobał .Po roku załatwiania pozwoleń itp..... 18 pażdziernika zaczęliśmy budowę Pogoda nam sprzyjał bo na początku grudnia mieliśmy już zalany strop piwnicy .Reszta na wiosnę . Pozdrawiam. P.Sbardzo chcę dołączyć aktualne zdjęcie z naszej budowy ale nie wie m jak to zrobic -szkoda. Link do komentarza
skowrix Napisano 8 maja 2007 Udostępnij #4 Napisano 8 maja 2007 Zdjęcia sopran 4 Więcej:http://www.skowron.netfirms.com/nowy/thumb.htmlpozdrawiamAndrzej Link do komentarza
varth77 Napisano 22 czerwca 2007 Udostępnij #5 Napisano 22 czerwca 2007 Witam!Mnie i żonie też spodobał się ten projekt i naszym zdaniem też wymaga pewnych zmian.Sądząc z daty ostatniego postu jesteście Państwo w trakcie budowy. Chcielibyśmy, jesli można skorzystać z Waszej wiedzy. Myśleliśmy o podpiwniczeniu budynku, ale trzy pomieszczenia piwniczne (tak jak w Sopranie 5) to jak na nasze potrzeby trochę za dużo (przynajmniej tak nam sie wydaje). Jak to wygląda w Państwa przypadku? Zaplanowaliđcie piwnic pod całym domem?Poza tym mamy wątpliwości związane z ewentualnym zalewaniem, czy przesiąkaniem wód gruntowych. Wiemy, że to kwestia dobrej izolacji, ale znajomi wybudowali dom z piwnicą, która ich zdaniem posiada dobrą izolację i od miesięcy walczą z wodą i grzybem:(W zasadzie projekt byłby dla nas idealny, gdyby nie brak spiżarni (stąd pomysł z piwnicą).Ciekawi jesteśmy jakich materiałów użyliście Państwo do budowy (cegła, beton komórkowy obydwa rozwiązania mają swoje wady i zalety).PozdrawiamyAnia i Michał Link do komentarza
zuza-ewa Napisano 26 czerwca 2007 Udostępnij #6 Napisano 26 czerwca 2007 Witam wszystkich.Razem z mężem planujemy budowę domu SOPRAN 3 oczywiście z małymi zmianami (trochę większy garaż).Czy jest ktoś kto już wybudował ten domek i może nam podpowiedzieć jakie jeszcze zmiany warto w nim wprowadzić. Będziemy na prawdę wdzięczni.Pozdrawiam Link do komentarza
Kajzerka Napisano 27 czerwca 2007 Autor Udostępnij #7 Napisano 27 czerwca 2007 Witam!!!Cieszę się że nie tylko mnie spodobał się ten projekt.Jak pisałam wcześniej zaczęliśmy budowę w pażdzierniku ubiegłego roku.Dzisiaj już jesteśmy na finiszu stanu surowego. Pozostała tylko więżba i dachówka.Jeżeli chodzi o nasz domek to kupiliśmy SOPRAN 4 .Doprojektowaliśmy piwnice pod domem (jak w SOPRANIE 5) i powiększyliśmy garaż ( jak w SOPRANIE 3 ).Jeżeli chodzi o piwnice to nie wyobrażam sobie domu bez. My przewidzieliśmy w piwnicy między innymi kotłownię i pralnię.Zaś pomieszczenie za garażem chcemy przeznaczyć na spiżarnię.Po kilku konsultacjach zrezygnowaliśmy z wiatrołapu .Po prostu nie postawimy w przedpokoju malutkich ścianek a pomieszczenie po wejsciu do budynku zrobiło się wygodniejsze.Muszę jeszcze dodać że inni inwestorzy powiększyli dom o pół metra na szerokość co dało właśnie wygodniejsze korytarze na parterze i piętrze.Pozdrawiam przyszłych inwestorów i życzę trafnego wyboru projektu. Link do komentarza
jolinka Napisano 16 lutego 2010 Udostępnij #8 Napisano 16 lutego 2010 Cytat Zdjęcia sopran 4[attachment=467:attachment][attachment=468:attachment]Więcej:http://www.skowron.netfirms.com/nowy/thumb.htmlpozdrawiamAndrzej Witam serdecznie Buduję sopran5 jestem na etapie dachu mam prośbę czy moglibyście wstawić jakieś zdjęcie z wnętrza domku.jeśli nie było by problemem to bardzo proszę na email.Przeszukałam cały internet i nigdzie ni znalazłam zdjęć ze środka tego domku a chciała bym zaczerpnąć jakiś inspiracji.rafalm1977@o2.pl Link do komentarza
pavvel_2004 Napisano 18 marca 2010 Udostępnij #9 Napisano 18 marca 2010 Witam wszyskich, temat troche zakurzony. Czyzby nikt nie budował juz Sopranów?Mój Sopran 4 ma juz fundamenty a niedługo powstaną sciany.Zapraszam do dyskusji na temat wad i zalet tego domu, chętnie posłucham róznych opinii. Link do komentarza
aga077 Napisano 11 lutego 2014 Udostępnij #10 Napisano 11 lutego 2014 Cytat Witam serdecznie Buduję sopran5 jestem na etapie dachu mam prośbę czy moglibyście wstawić jakieś zdjęcie z wnętrza domku.jeśli nie było by problemem to bardzo proszę na email.Przeszukałam cały internet i nigdzie ni znalazłam zdjęć ze środka tego domku a chciała bym zaczerpnąć jakiś inspiracji.rafalm1977@o2.pl Witam.Wprowadziłam się z rodziną do domu Sopran rok temu (styczeń 2013)Jeśli potrzeba prześlę zdjęcia. Link do komentarza
Jani_63 Napisano 11 lutego 2014 Udostępnij #11 Napisano 11 lutego 2014 Myślę że jolinka wprowadziła się przed tobą, skoro cztery lata temu była już na etapie dachu 1 Link do komentarza
solange63 Napisano 11 lutego 2014 Udostępnij #12 Napisano 11 lutego 2014 Cytat Myślę że jolinka wprowadziła się przed tobą, skoro cztery lata temu była już na etapie dachu no nie wiem, nie wiem... popatrz na takiego Draagona, albo Pezeta i Adziowa... no i ja tez sie bede zaliczac do grona dlugobudujacych, jesli nie wygram w totka Link do komentarza
aga077 Napisano 11 lutego 2014 Udostępnij #13 Napisano 11 lutego 2014 Cytat no nie wiem, nie wiem... popatrz na takiego Draagona, albo Pezeta i Adziowa... no i ja tez sie bede zaliczac do grona dlugobudujacych, jesli nie wygram w totka Cytat Myślę że jolinka wprowadziła się przed tobą, skoro cztery lata temu była już na etapie dachu Budowałam się 6 lat sposobem gospodarczym ,nie mam kredytu na 30 lat. Nie wiem w jakim miejscu jest jolinka więc zaproponowałam zdjęcia. Link do komentarza
bobiczek Napisano 11 lutego 2014 Udostępnij #14 Napisano 11 lutego 2014 no to ja chętnie zobaczę Link do komentarza
solange63 Napisano 11 lutego 2014 Udostępnij #15 Napisano 11 lutego 2014 Cytat Budowałam się 6 lat sposobem gospodarczym ,nie mam kredytu na 30 lat. Nie wiem w jakim miejscu jest jolinka więc zaproponowałam zdjęcia. zawsze możesz dodać, jak nie Jolinka, to kto inny skorzysta...albo będzie dla potomnych Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się