stokrotka.35 Napisano 14 marca 2013 #1 Napisano 14 marca 2013 Od kilku tygodni głowię się nad wyborem mebli do kuchni .Wykonawca czeka Niby wszystkie są podobne, ale sama nie umiem zdecydować Pomożecie?A może jakieś inne sugestie co do wyglądu mebli
Draagon Napisano 14 marca 2013 #2 Napisano 14 marca 2013 Nie doradzę - ale napewno nie ta ostatnia ! Co to za szafisko nad zlewem ??!?
jeea Napisano 14 marca 2013 #3 Napisano 14 marca 2013 Cytat Nie doradzę - ale napewno nie ta ostatnia ! Co to za szafisko nad zlewem ??!? się zgodzę a jedno wyżej...jakiś wrozamet widzę
demo Napisano 15 marca 2013 #4 Napisano 15 marca 2013 Wszystkie beznadziejnie brązowe , nie kupuj w kolorze który dawno wyszedł z mody i chyba już nie wróci . Mówię o takim ciemnym brązie .
Slav. Napisano 15 marca 2013 #5 Napisano 15 marca 2013 Cytat Wszystkie beznadziejnie brązowe , nie kupuj w kolorze który dawno wyszedł z mody i chyba już nie wróci . Mówię o takim ciemnym brązie . Jak by mi się coś podobało to nawet przez chwile nie zastanowił bym się czy to jest modne czy nie. Mój dom i jego wnętrze ma się podobać mi i rodzinie a nie modzie i jej wyznawcom
demo Napisano 15 marca 2013 #6 Napisano 15 marca 2013 (edytowany) Cytat Jak by mi się coś podobało to nawet przez chwile nie zastanowił bym się czy to jest modne czy nie. Mój dom i jego wnętrze ma się podobać mi i rodzinie a nie modzie i jej wyznawcom No jasne , można i tak . Ale przy takim podejściu to po co pytać na forum ? . Jak ktoś pyta to chyba po to żeby zasięgnąć opinii innych .Moja opinia jest raczej z tych : Cytat A może jakieś inne sugestie co do wyglądu mebli Edytowano 15 marca 2013 przez demo (zobacz historię edycji)
bajbaga Napisano 15 marca 2013 #7 Napisano 15 marca 2013 Cytat Jak ktoś pyta to chyba po to żeby zasięgnąć opinii innych . Albo sprzedać produkt (?)
demo Napisano 15 marca 2013 #8 Napisano 15 marca 2013 (edytowany) Te brązy czy też wenge , to miniona epoka . Stokrotko trzydziesta piąta , nie idź dalej tą drogą . Ona prowadzi donikąd ,albo na manowce . Dzisiaj się podoba , a za parę miesięcy trudno będzie na to patrzeć . W mojej wiosce zwanej Gliwice to tylko na targu jeszcze sprzedają takie mebelki .No nie, w tzw. salonach też jeszcze są ale zalegają i nikt ich nie bierze .A Ty jesteś z wioski czy z miasta ? . Edytowano 15 marca 2013 przez demo (zobacz historię edycji)
stokrotka.35 Napisano 15 marca 2013 Autor #9 Napisano 15 marca 2013 Te meble będę miała robione na wymiar, Mi się tylko trudno zdecydować na styl tych mebli, bo rozkład mebelków mi już wykonawca dobrał i jestem zadowolona.Wiem, że chcę ciemnobrązowe, nie matowe, blat jasnyDlatego wrzuciłam kilka przykładowych mebli kuchennych, Ale żaden z nich nie powala mnie na kolana, Może macie jakieś propozycje, np. własnych mebelków
Qubacen Napisano 15 marca 2013 #10 Napisano 15 marca 2013 Cytat Te meble będę miała robione na wymiar, Mi się tylko trudno zdecydować na styl tych mebli, bo rozkład mebelków mi już wykonawca dobrał i jestem zadowolona.Wiem, że chcę ciemnobrązowe, nie matowe, blat jasnyDlatego wrzuciłam kilka przykładowych mebli kuchennych, Ale żaden z nich nie powala mnie na kolana, Może macie jakieś propozycje, np. własnych mebelków Styl - to ktoś już napisał, że to rzecz gustu. Ja np. nie na widzę stylu nowoczesnego, jest dla mnie jakieś takie „sterylne”. Rodzaje frontów masz do wyboru do koloru – wpisz w wuja googla fronty meblowe i wyskoczy Ci pierdylion firm produkujących i przy okazji zobaczysz różne style i możliwości. Kolor mebli popieram aczkolwiek, żadna z tych przykładowych mi się nie widzi.
Slav. Napisano 15 marca 2013 #11 Napisano 15 marca 2013 Cytat Dlatego wrzuciłam kilka przykładowych mebli kuchennych, Ale żaden z nich nie powala mnie na kolana, I bardzo dobrze,że tak jest, trudno by było spędzać czas w kuchni na kolanach Za bardzo się nie rozczulaj na tym. Wstawisz a za rok nie będziesz zwracała na nie zbytniej uwagi, patrzeć to można w okno lub telewizor a nie w meble.Ja jeszcze nie mam mebli ale już wiem, że będą to zwykłe sosnowe, w najprostszym wydaniu, zabejcowane na ciemniejszy kolor.
stokrotka.35 Napisano 15 marca 2013 Autor #12 Napisano 15 marca 2013 Ale też nie chcę zamówić czegoś na co będę przez następne X-lat klnęła jak szewc.Za duży wybór, a ja sama nie wiem tak naprawdę czego chcę
Gość adiqq Napisano 15 marca 2013 #13 Napisano 15 marca 2013 wrzuć więcej propozycji - będzie łatwiej
stokrotka.35 Napisano 15 marca 2013 Autor #14 Napisano 15 marca 2013 Albo w takim stylu meble ... Mam dać mojemu wykonawcy mebelków odpowiedź do niedzieli, ale im dłużej nad tym myślę, tym bardziej jestem niezdecydowana
Gość adiqq Napisano 16 marca 2013 #15 Napisano 16 marca 2013 (edytowany) a masz zrobiony jakiś projekt tej kuchni?jak masz, to wrzuć...bo ja dobierałbym pod kątem konkretnego projektu, aranżacje które wklejasz, dotyczą jednak zupełnie innych układów... Edytowano 16 marca 2013 przez adiqq (zobacz historię edycji)
stokrotka.35 Napisano 16 marca 2013 Autor #16 Napisano 16 marca 2013 Mam...Tzn gościu mi odręcznie narysował, co gdzie ma być.A parapet okna ma wchodzić/być jednocześnie blatem kuchennym.To bo mi wyrysował jest niezbyt precyzyjne, wyznacza tylko jakie szafki mają gdzie być.
Qubacen Napisano 16 marca 2013 #17 Napisano 16 marca 2013 (edytowany) Jest taki program: PRO100 do ściągnięcia demo ze strony producenta. Ograniczenia wersji demo polegają na tym, że nie można zapisać i wydrukować projektu. Zrób sobie w nim swoją kuchnię z takimi frontami jak Ci się widzą i oceń sama. Projekty po wykonaniu z dodanymi źródłami światła wyglądają bardzo realistycznie.galeria programu Edytowano 16 marca 2013 przez Qubacen (zobacz historię edycji)
Gość adiqq Napisano 16 marca 2013 #18 Napisano 16 marca 2013 (edytowany) Cytat Mam...Tzn gościu mi odręcznie narysował, co gdzie ma być.A parapet okna ma wchodzić/być jednocześnie blatem kuchennym.To bo mi wyrysował jest niezbyt precyzyjne, wyznacza tylko jakie szafki mają gdzie być. trochę mi to amatorką trąci, moim zdaniem źle świadczy o wykonawcy...ja dostałem np. coś takiego:efekt końcowy wygląda tak: Edytowano 16 marca 2013 przez adiqq (zobacz historię edycji) 1
stokrotka.35 Napisano 16 marca 2013 Autor #19 Napisano 16 marca 2013 Właśnie coś mniej więcej takiego by mi pasowało, tylko listwa pomiędzy mebelkami a posadzką musi być w kolorze blatu (czyli jasna), bo płytki mam ciemneA wstępny rozkład mebelków w kuchni ma być mniej więcej taki: Dokładniejszy projekt mi zrobi jak się zdecyduję i wybiorę co i jakWidziałam jego meble i są solidne i ładnie wykonane
Gość gawel Napisano 16 marca 2013 #20 Napisano 16 marca 2013 Widziałem na żywo i miałem okazję pokorzystać z tej kuchni bardzo ładna funkcjonalna i po prostu komfortowa
Gość adiqq Napisano 16 marca 2013 #21 Napisano 16 marca 2013 no to "niestety" musisz się zdecydować..wstępnie masz układ określony...przemyśl jeszcze wszystko....nikt tej decyzji nie podejmie za ciebie....
gośiówa Napisano 17 marca 2013 #22 Napisano 17 marca 2013 (edytowany) Cytat no to "niestety" musisz się zdecydować..wstępnie masz układ określony...przemyśl jeszcze wszystko....nikt tej decyzji nie podejmie za ciebie.... W umowie nie zapomnij ująć z jakiej grubosci płyty bedą zrobione meble,na jakim systemie bedzie domyk oraz szuflady firme i system domykania.To jest ważne,bo mojemu stolarzowi pomylilo sie,ze chcialam blumy i załozyl mi jakieś chinskie,ale na szczescie wszystko powymieniał na takie jakie chciałam.To sa niby drobne szczegóły,ale bardzo wazne i zastanów sie czy koniecznie potrzebne są Ci te półeczki z boku.Ja bym wolała to zabudować szafką.Te półki tylko dodadzą Ci roboty w kuchni,bo one są niby pewnego rodzaju ozdobą,a jeżeli coś sluzy za ozdobe to musi zawsze ładnie wyglądac i byc estetyczne.Bedzie zbierał Ci się tam kurz ,a jak postawisz przedmioty to ciagle bedziesz musiala wyjmowac i czyscic wszystko po kolei. Edytowano 17 marca 2013 przez gośiówa (zobacz historię edycji) 1
elutek Napisano 18 marca 2013 #23 Napisano 18 marca 2013 co do wyglądu/koloru - rzecz gustu, każdy robi jak mu się podoba a jeśli chodzi o funkcjonalność to mam taką jedną małą uwagę - warto mieć między zlewema kuchenką kawałek blatu /odstęp/...
Gość adiqq Napisano 18 marca 2013 #24 Napisano 18 marca 2013 Cytat co do wyglądu/koloru - rzecz gustu, każdy robi jak mu się podoba a jeśli chodzi o funkcjonalność to mam taką jedną małą uwagę - warto mieć między zlewema kuchenką kawałek blatu /odstęp/... bardzo celna uwaga
coolibeer Napisano 18 czerwca 2013 #26 Napisano 18 czerwca 2013 jak tylko w piątek i sobotę zmontują kucnie to pochwalę się również moją. Może się komuś spodoba
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się