@demo @podczytywacz No nie będę ukrywał. Że bardzo mnie pocieszyliście te wiadomością. Mam nawet szlifierkę mimośrodową gdzieś więc może przejadę na szybko bez jakiegoś dociskania i będzie ok. Żeby też za mocno nie zetrzeć warstwy farby.
Chociaż jak będę zamawiał/kupował gładź to i mogę zamówić papier 100 i przejechać ręcznie.
Zastanawia mnie czy w ogóle robić też test czy farba się trzyma odpowiednio. Gdzieś czytałem o nacinaniu nożykiem do tapet i sprawdzić czy farba odchodzi. Warto to robić? Do tej pory mi jeszcze farba w tym konkretnym pokoju nie odchodziła.
No i rozumiem? Grunt tylko polożyć przed nałożeniem nowej warstwy farby na gładź?
Gładzi mniej - prawda
ale nie żadne szlifowanie tego co jest tylko strącenie luźnych ziarenek tynku
Czego trzymać - nieprawda
lepiej będzie się trzymać tej przyklejonej do tynku farby niż naruszonej szlifowaniem struktury powierzchni.
Raczej nie. Jeden to taki sosnowy 20paro letni, pozostałe to mieszane w terenie dość mokrym. Owa dzialka też chwilami stoi w wodzie po dużych roztopach.
Niech te Święta przyniosą spokój i radość, W sercu nadzieję, w duszy miłość. Życzę zdrowia, uśmiechu i bliskości, By każdy dzień wypełniały same radości. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się