geforc Napisano 22 maja 2012 Udostępnij #1 Napisano 22 maja 2012 Witam, mam pytania dwa, zacznę od tego ważniejszego, czy mozna nakleic fototapetę na scianę pomalowaną farbą lateksową ? nie odpadnie ta tapeta razem z farbą ?a drugie pytanie, co polecacie, jaki środek do mycia deski trójwarstwowej ? Link do komentarza
minddesign Napisano 17 lipca 2012 Udostępnij #2 Napisano 17 lipca 2012 Witam,Na farbę lateksową spokojnie możesz położyć fototapetę drukowaną na odpowiedniej folii samoprzylepnej z laminatem, trzyma się rewelacyjnie.pozdrawiamminddesign Link do komentarza
LazienkiABC Napisano 31 lipca 2012 Udostępnij #3 Napisano 31 lipca 2012 Z tego co wiem, to lepiej nie kleić fototapet na farby lateksowe. Podobno lepiej trzyma się na zwykłych. Chociaż ja naklejałam na lateksowe i na zwykłe i osobiście nie widziałam różnicy. Więc jeżeli nie spróbujesz to się nie przekonasz. Link do komentarza
R36 Napisano 28 stycznia 2013 Udostępnij #4 Napisano 28 stycznia 2013 Wszystko zależy tylko od tego jak ściana była przygotowana przed malowaniem.Jesli była porządnie zagruntowana to nie ma absolutnie żadnych przeciwwskazań, można śmiało tapetować.No a jak farba położona jest na niezagruntowaną ścianę, to niestety tapeta odejdzie z farbą od ściany.Bardzo często tapetujemy ściany pomalowane lateksami, nie ma z tym żadnych problemów, pod warunkiem, że ściana była dobrze zagruntowana. Link do komentarza
bobiczek Napisano 4 grudnia 2013 Udostępnij #5 Napisano 4 grudnia 2013 się Anno S uaktywniłaś w poście 4tym! aLEŻ! Link do komentarza
sanam Napisano 12 stycznia 2014 Udostępnij #6 Napisano 12 stycznia 2014 Nie odpadnie - bardziej zwróciłbym uwagę na jakość fototapety. Link do komentarza
mama_muminka Napisano 29 stycznia 2014 Udostępnij #7 Napisano 29 stycznia 2014 Cytat Nie odpadnie - bardziej zwróciłbym uwagę na jakość fototapety. Złe jakościowo tapety bledną pod wpływem światła słonecznego, więc proponują zainwestować w dobrą. Link do komentarza
arkogol Napisano 2 lutego 2014 Udostępnij #8 Napisano 2 lutego 2014 Ja również kleiłem fototapetę na farbę lateksową i wszystko było w porządku. Nic mi nie odpadło. Tylko ściana musi być gładka, bo niestety na fototapecie wszystkie nierówności są bardzo widoczne. Powodzenia. Link do komentarza
rower Napisano 13 lutego 2014 Udostępnij #9 Napisano 13 lutego 2014 Farba lateksowa ma bardzo solidną strukturę, nic się stać nie powinno. Link do komentarza
kreda Napisano 28 lutego 2014 Udostępnij #10 Napisano 28 lutego 2014 Zależy. Bo jeśli farba lateksowa była nakładana na kilka warstw poprzedniej farby, to odleci wszystko, cokolwiek nakleisz. Ale jeśli podłoże było dobrze przygotowane, zagruntowane i jedna warstwa farby to nie widzę problemu. Fajne są tapety samoprzylepne. Naprawdę łatwe w naklejeniu Link do komentarza
pause111 Napisano 29 marca 2014 Udostępnij #11 Napisano 29 marca 2014 Jeżeli podłoże pod malowanie było dobre i farba trzyma się ściany to będzie ok, samej farby będzie się trzymać dobrze kwestia połączenia farba - ściana. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się