Skocz do zawartości

Fototapeta na farbę lateksową ?

Recommended Posts

Napisano
Witam, mam pytania dwa, zacznę od tego ważniejszego, czy mozna nakleic fototapetę na scianę pomalowaną farbą lateksową ? nie odpadnie ta tapeta razem z farbą ?

a drugie pytanie, co polecacie, jaki środek do mycia deski trójwarstwowej ?
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Witam,
Na farbę lateksową spokojnie możesz położyć fototapetę drukowaną na odpowiedniej folii samoprzylepnej z laminatem, trzyma się rewelacyjnie.

pozdrawiam
minddesign
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Z tego co wiem, to lepiej nie kleić fototapet na farby lateksowe. Podobno lepiej trzyma się na zwykłych. Chociaż ja naklejałam na lateksowe i na zwykłe i osobiście nie widziałam różnicy. Więc jeżeli nie spróbujesz to się nie przekonasz.
  • 5 miesiące temu...
Napisano
Wszystko zależy tylko od tego jak ściana była przygotowana przed malowaniem.
Jesli była porządnie zagruntowana to nie ma absolutnie żadnych przeciwwskazań, można śmiało tapetować.
No a jak farba położona jest na niezagruntowaną ścianę, to niestety tapeta odejdzie z farbą od ściany.
Bardzo często tapetujemy ściany pomalowane lateksami, nie ma z tym żadnych problemów, pod warunkiem, że ściana była dobrze zagruntowana.
  • 10 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Ja również kleiłem fototapetę na farbę lateksową i wszystko było w porządku. Nic mi nie odpadło. Tylko ściana musi być gładka, bo niestety na fototapecie wszystkie nierówności są bardzo widoczne. Powodzenia.
  • 2 tygodnie temu...
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Zależy. Bo jeśli farba lateksowa była nakładana na kilka warstw poprzedniej farby, to odleci wszystko, cokolwiek nakleisz. Ale jeśli podłoże było dobrze przygotowane, zagruntowane i jedna warstwa farby to nie widzę problemu. Fajne są tapety samoprzylepne. Naprawdę łatwe w naklejeniu
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Jeżeli podłoże pod malowanie było dobre i farba trzyma się ściany to będzie ok, samej farby będzie się trzymać dobrze kwestia połączenia farba - ściana.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...