j0x Napisano 25 lutego 2012 Udostępnij #1 Napisano 25 lutego 2012 WitamPotrzebuje porady, jak w temacie, bo się kompletnie na tym nie znam. Czy istnieje możliwość połączenia zamka w drzwiach wejściowych z alkomatem ?? Mniej więcej chodzi mi o to by nie dało się otworzyć drzwi jeśli nie dmuchnęło by się w alkomat i alkomat pokazał by więcej niż zero. Takie rozwiązanie by mi się bardzo przydało a nie mam pojęcia gdzie szukać na ten temat jakichkolwiek informacji ! Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś jest w staniu w ogóle udzielić mi takiej pomocy ! Z góry dziękuje i pozdrawiam Link do komentarza
vega1 Napisano 25 lutego 2012 Udostępnij #2 Napisano 25 lutego 2012 (edytowany) Cytat WitamPotrzebuje porady, jak w temacie, bo się kompletnie na tym nie znam. Czy istnieje możliwość połączenia zamka w drzwiach wejściowych z alkomatem ?? Mniej więcej chodzi mi o to by nie dało się otworzyć drzwi jeśli nie dmuchnęło by się w alkomat i alkomat pokazał by więcej niż zero. Takie rozwiązanie by mi się bardzo przydało a nie mam pojęcia gdzie szukać na ten temat jakichkolwiek informacji ! Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś jest w staniu w ogóle udzielić mi takiej pomocy ! Z góry dziękuje i pozdrawiam Array="" style="vertical-align:middle" Array alt="icon_smile.gif" border="0"> Rozwiń a nie łatwiej?:http://dokumenty.nf.pl/Dokument/36/Pozew-o...zew-rozwod-sad/ Edytowano 25 lutego 2012 przez vega1 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Draagon Napisano 25 lutego 2012 Udostępnij #3 Napisano 25 lutego 2012 Zgadzam się z Vega - masz JEDNO ŻYCIE ! I szkoda tracić go na myślenie czy dziś jest na gazie czy dopiero jutro...Tu znalazłem coś takiego-pewniektoś by ci taki zamek zbudowałhttp://sklep.avt.pl/p/pl/489532/polprzewod...k+alkoholu.htmlhttp://sklep.avt.pl/p/pl/489552/katalitycz...k+alkoholu.html Link do komentarza
Jani_63 Napisano 25 lutego 2012 Udostępnij #4 Napisano 25 lutego 2012 Zmontować elektronikę (połączyć czujnik z centralka alarmu) to nie problem.Ale jak piszą przedmówcy, szkoda życia na szarpanie się i walkę z wiatrakami.Bardzo mały procent tych co ja podjęli ją wygrali.Przemyśl, czy stać Cię, przede wszystkim psychicznie, na podjęcie takiej walki bez gwarancji uzyskania oczekiwanych efektów. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 25 lutego 2012 Udostępnij #5 Napisano 25 lutego 2012 Takie zabezpieczenie nawet dzieciak by ominął ... wystarczy ktokolwiek kto "dmuchnie" w ustnik a zainteresowany otworzy drzwi bez problemu.Albo zwykły balonik nadmuchany przez trzeźwego osobnika .... Dzieciniada ... 1 Link do komentarza
Teonet Napisano 29 marca 2012 Udostępnij #6 Napisano 29 marca 2012 Racja,to jednak mimo wszystko słabe zabezpieczenie i juz o wiele lepiej byłoby wyposażyć dom w system monitoringowy. Alkomat w drzwiach nic nie da,gdyż można to łatwo obejść. A z kamerą już gorzej. Link do komentarza
asiakamien Napisano 8 października 2013 Udostępnij #7 Napisano 8 października 2013 Pozew o rozwód Ale w sumie takie alkomatodrzwi dobre by były dla sklepów czy barów. Jak ktoś by miał powyżej ileś to by nie mógł sam wejść. Link do komentarza
retrofood Napisano 9 października 2013 Udostępnij #8 Napisano 9 października 2013 Cytat Pozew o rozwód Ale w sumie takie alkomatodrzwi dobre by były dla sklepów czy barów. Jak ktoś by miał powyżej ileś to by nie mógł sam wejść. Rozwiń Po sąsiedzku będą bary bez tego...Szwedzi próbowali zrobić takie ograniczenia w autach. Nie wyszło... Link do komentarza
lawendda88 Napisano 23 października 2013 Udostępnij #9 Napisano 23 października 2013 Za opcja drzwi z alkomatem średnio mi się podoba, jak dla mnie bez sensu coś takiego montować w domu o wiele lepszym zabezpieczeniem jest alarm i monitoring i nad tym radziłabym pomyśleć Link do komentarza
bismart Napisano 23 października 2013 Udostępnij #10 Napisano 23 października 2013 Jak dla mnie to takie rozwiązanie spowoduje jeszcze większe burdy w domu. Link do komentarza
Daro7 Napisano 7 listopada 2013 Udostępnij #11 Napisano 7 listopada 2013 zamek z alkomatem - pomysł na prawdę szalony. a jeśli myśli się serio o realizacji takiego pomysłu... no to nie zazdroszczę sytuacji. Link do komentarza
Led-Lux Napisano 8 listopada 2013 Udostępnij #12 Napisano 8 listopada 2013 Pomysł na montaż alkomatu w drzwiach to dobra opcja,jednak nie wiem czy bezie praktyczna niż sam alkomat- zanim wsiądziesz to lepiej po prostu się sprawdzić tak dla pewności i nie stwarzać zagrożenia na drodze. Link do komentarza
retrofood Napisano 19 listopada 2013 Udostępnij #13 Napisano 19 listopada 2013 Cytat zamek z alkomatem - pomysł na prawdę szalony. a jeśli myśli się serio o realizacji takiego pomysłu... no to nie zazdroszczę sytuacji. Rozwiń Może to do jakiej instytucji... Na przykład do Izby Wytrzeźwień... Link do komentarza
tavish Napisano 17 grudnia 2013 Udostępnij #14 Napisano 17 grudnia 2013 Cytat Może to do jakiej instytucji... Na przykład do Izby Wytrzeźwień... Rozwiń ale to jak do izby wytrzezwien to chyba montowany z drugiej strony - żeby nie można było wyjść Link do komentarza
LysyBudowlaniec Napisano 18 grudnia 2013 Udostępnij #15 Napisano 18 grudnia 2013 Haha, dokładnie.Ciekawe jakby to miało wyglądać w praktyce. Link do komentarza
Jani_63 Napisano 18 grudnia 2013 Udostępnij #16 Napisano 18 grudnia 2013 Cytat Może to do jakiej instytucji... Rozwiń Cytat (...) chyba montowany z drugiej strony - żeby nie można było wyjść Rozwiń Tylko wtedy w niektórych instytucjach niektórzy pracownicy zaczęli by "pełnić dyżury" nawet kilkudniowe Link do komentarza
Hagiel Napisano 19 grudnia 2013 Udostępnij #17 Napisano 19 grudnia 2013 Temat i problem tu omawiany szczerze mówiąc wywołał na mojej twarzy odrobinę uśmiechu, a mam dzisiaj naprawdę ciężki dzień :P Może powinieneś się zwrócić od jakiegoś speca od elektroniki no i od zabezpieczeń typu zamek w drzwiach. Nurtuje mnie jednak, tak jak pewnie większość wpadających tutaj ludzi, pytanie "po co?" Link do komentarza
Led-Lux Napisano 13 marca 2014 Udostępnij #18 Napisano 13 marca 2014 Pewnie dla bezpieczeństwa,ale jak pisałem powyżej: zwykły alkomat spokojnie by się tutaj sprawdził,chyba nie ma potrzeby generować koszty i wymyślać coś takiego. Link do komentarza
Maćkos Napisano 3 czerwca 2014 Udostępnij #19 Napisano 3 czerwca 2014 rozumiem sens takiego alkomatu przy kluczykach do samochodu, ale zeby do domu? Link do komentarza
metallo2 Napisano 13 czerwca 2014 Udostępnij #20 Napisano 13 czerwca 2014 Przy ciężkiej sytuacji w domu, to chyba nie jest najlepsze rozwiązanie. Współczuję w każdym razie. Link do komentarza
SecuritySystems24 Napisano 1 sierpnia 2014 Udostępnij #21 Napisano 1 sierpnia 2014 Do każdego domu nawet w celach czysto profilaktycznych przydałoby się takie zabezpieczenie w postaci zamka z alkomatem,bardzo spodobał mi sie ten pomysł,szkoda ze trudno wprowadzić go w życie:) 1 Link do komentarza
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 1 sierpnia 2014 Udostępnij #22 Napisano 1 sierpnia 2014 (edytowany) Cytat Do każdego domu nawet w celach czysto profilaktycznych przydałoby się takie zabezpieczenie w postaci zamka z alkomatem,bardzo spodobał mi sie ten pomysł,szkoda ze trudndziśo wprowadzić go w życie:) Rozwiń w oparciu o system kontroli dostępu Nawet z czytnikiem wzoru tęczówki dla dmuchającego ;) dziś głównie ogranicza nas wyobraźnia Edytowano 1 sierpnia 2014 przez MTW Orle (zobacz historię edycji) Link do komentarza
patryk.mioduski Napisano 7 września 2016 Udostępnij #23 Napisano 7 września 2016 Cytat w oparciu o system kontroli dostępu Nawet z czytnikiem wzoru tęczówki dla dmuchającego ;) dziś głównie ogranicza nas wyobraźnia Rozwiń Dokładnie z dziesiejszą technologią jesteśmy w stanie stworzyć wszystko jedyne co nas może ograniczać to wyobraźnia. To, że nie mamy dzisiaj wszyscy elektrycznych aut, czy wykorzystanej w 100% energii słonecznej i wiatrowej to tylko brak ludzkiej wyobraźnie, że tak może być. Link do komentarza
mario1234 Napisano 15 listopada 2016 Udostępnij #24 Napisano 15 listopada 2016 Współmałżonek czy lokator z akademika? Link do komentarza
kajaaaa Napisano 25 listopada 2016 Udostępnij #25 Napisano 25 listopada 2016 (edytowany) W sumie powinno już coś takiego powstać hah, na pewno by się przydało Edytowano 25 listopada 2016 przez kajaaaa (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się