paczka99 Napisano 16 sierpnia 2011 #1 Napisano 16 sierpnia 2011 (edytowany) Chodzi mniej więcej o takie płyty. Kładę je w dwóch rzędach na drodze. Teraz mam takie trochę głupie pytanie ale nigdzie w internecie nie mogę znaleźć odpowiedzi, jaki jest standardowy rozstaw takich płyt ( oczywiście ustawiane będą wzdłuż a nie po szerokości ) ??? Mam nadzieje że mnie zrozumieliście, chodzi o standardowy rozstaw dwóch rzędów tych płyt do użytku zwykłych samochodów.Bardzo proszę o szybką odpowiedź, bardzo możliwe że dział jest nie odpowiedni ale naprawdę nie wiem gdzie ten temat umieścić, jesteśmy w czasie roboty więc proszę o szybką i konkretną odpowiedź. Edytowano 16 sierpnia 2011 przez paczka99 (zobacz historię edycji)
bajbaga Napisano 16 sierpnia 2011 #2 Napisano 16 sierpnia 2011 Cytat ...nigdzie w internecie nie mogę znaleźć odpowiedzi, jaki jest standardowy rozstaw takich płyt ( oczywiście ustawiane będą wzdłuż a nie po szerokości ) ??? Mam nadzieje że mnie zrozumieliście, chodzi o standardowy rozstaw dwóch rzędów tych płyt do użytku zwykłych samochodów. Bo nie ma czegoś takiego. Inny będzie np. dla "malucha" a inny dla limuzyny.„Złoty środek” musisz sobie sam wyliczyć - zakładając, że koła "liczonego" pojazdu są na osi każdej płyty.Ps. A te płyty to nie są przypadkiem dla ciężkich pojazdów w konfiguracji „poprzecznej” ?Coś, tak na oko, są zbyt krótkie dla osobówek.
retrofood Napisano 16 sierpnia 2011 #3 Napisano 16 sierpnia 2011 Cytat Mam nadzieje że mnie zrozumieliście, chodzi o standardowy rozstaw dwóch rzędów tych płyt do użytku zwykłych samochodów. Kochany, wiele kobiet nie mieści się samochodem w drzwiach do garażu o szerokości 4,5 - 5 metrów, a Ty chcesz rozstaw płyt pod koła...
BLECHERT.Hurtownia granitu Napisano 24 lutego 2012 #4 Napisano 24 lutego 2012 Gdy kładziemy kostkę na podjeździe tylko na koła, czyli dwa paski, wtedy robimy najczęściej proporcje: 80 cm pasek pierwszy, 80 cm luzu i 80 cm drugi pasek:)
Humbak Napisano 15 kwietnia 2012 #5 Napisano 15 kwietnia 2012 Cytat Chodzi mniej więcej o takie płyty. Kładę je w dwóch rzędach na drodze. Teraz mam takie trochę głupie pytanie ale nigdzie w internecie nie mogę znaleźć odpowiedzi, jaki jest standardowy rozstaw takich płyt ( oczywiście ustawiane będą wzdłuż a nie po szerokości ) ??? Mam nadzieje że mnie zrozumieliście, chodzi o standardowy rozstaw dwóch rzędów tych płyt do użytku zwykłych samochodów.Bardzo proszę o szybką odpowiedź, bardzo możliwe że dział jest nie odpowiedni ale naprawdę nie wiem gdzie ten temat umieścić, jesteśmy w czasie roboty więc proszę o szybką i konkretną odpowiedź. Może po prostu dopasuj do swojego samochodu?
Mathir Napisano 22 kwietnia 2012 #6 Napisano 22 kwietnia 2012 Dobry pomysł. A moze rozważ położenie czegoś innego? Z tymi płytami mam złe doświadczenia.
BLECHERT.Hurtownia granitu Napisano 24 kwietnia 2012 #7 Napisano 24 kwietnia 2012 Do chodzenia to niezbyt wygodne, lepiej robić wjazd z kostki lub ze zwykłych otoczaków.
dymion Napisano 15 maja 2012 #8 Napisano 15 maja 2012 (edytowany) Ewentualnie jeszcze możesz użyć panelu parkingowego. Pozdrawiam Edytowano 16 maja 2012 przez Redakcja (zobacz historię edycji)
andrzej83x Napisano 16 maja 2012 #9 Napisano 16 maja 2012 Cytat Kochany, wiele kobiet nie mieści się samochodem w drzwiach do garażu o szerokości 4,5 - 5 metrów, a Ty chcesz rozstaw płyt pod koła... Dobre )
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się