PaniSmith Napisano 16 września 2012 Autor Udostępnij #351 Napisano 16 września 2012 NO TO TROCHĘ SIĘ CZUJĘ Cytat Smithka, z tym sprzątaniem to nie przeginaj... A kociska skąd wzięłaś???Adopcje czy same przyjszli? Rozwiń wiesz to cały czas jest sprzątanie parteru z naniesionej ziemi... dziś sprzątałam garaż, to po noszeniu płytek tak mnie postrzeliło, że leżę jak inwalidka na łóżku i booooli :( Link do komentarza
angelikaw Napisano 6 stycznia 2013 Udostępnij #352 Napisano 6 stycznia 2013 Z niecierpliwością czekam na zdjęcia ;) Jestem ciekawa zmian, jakich dokonaliście u siebie.Pozdrawiam! Link do komentarza
PaniSmith Napisano 24 stycznia 2013 Autor Udostępnij #353 Napisano 24 stycznia 2013 nadal problemy z internetem, nie chcą podłączyć, wojujemy.. Link do komentarza
angelikaw Napisano 24 stycznia 2013 Udostępnij #354 Napisano 24 stycznia 2013 No to fatalnie... A jak się mieszka? Link do komentarza
DON111 Napisano 24 stycznia 2013 Udostępnij #355 Napisano 24 stycznia 2013 Witam To mój pierwszy post na tym forumi za ewentualne niedociągnięcia przepraszam.Super domek Smithka. Przeczytałem prawie od "deski do deski" twój blog dom w mieście. Gratuluje.Ja właśnie jestem na etapie zmian w projekcie LEO II i chciałem zapytać jakie zmiany warto zrobić by był jeszcze lepszy niż jest? Link do komentarza
angelikaw Napisano 24 stycznia 2013 Udostępnij #356 Napisano 24 stycznia 2013 Cytat Witam To mój pierwszy post na tym forumi za ewentualne niedociągnięcia przepraszam.Super domek Smithka. Przeczytałem prawie od "deski do deski" twój blog dom w mieście. Gratuluje.Ja właśnie jestem na etapie zmian w projekcie LEO II i chciałem zapytać jakie zmiany warto zrobić by był jeszcze lepszy niż jest? Rozwiń Don111 - witaj Zapraszam Cię na forum poświęcone LEO: https://forum.budujemydom.pl/LEO-I-i-II-DOMUS-t3085.html Link do komentarza
PaniSmith Napisano 25 stycznia 2013 Autor Udostępnij #357 Napisano 25 stycznia 2013 Cytat No to fatalnie... A jak się mieszka? Rozwiń mieszka się świetnie. Kocham ten dom, z tymi zmianami które mam jest bardzo funkcjonalny.. zostało kilka szczegółów do zrobienia (na jakieś 50 000 zł których nie mam ;) ) ale idzie do przodu, są wielkie przestrzenie, co dla mnie jest podstawą w tym, żebym się czuła komfortowo..co cenię szczególnie?- ogrzewaną podłogę na parterze - zdecydowanie świetna decyzja- duże proste schody z dwoma spocznikami - siedem razy powtórzyłabym ten wybór wybierając dom- swoją dużą sypialnię nad garażem - moja prywatna przestrzeń o wielkości 25m kwadratowych, wielkie łóżko, szafa, biurko, biblioteczka, wszystko z zakazem wstępu dla dzieci - czyli wreszcie nikt mi nic nie rusza - sień w której jest wejście do garażu - czyli bieganie tam w butach, kurtkach, po łopatę do śniegu etc, bez wchodzenia do części mieszkalnej..no dużo by jeszcze wymieniać, a każda rzecz taka fajna Link do komentarza
angelikaw Napisano 25 stycznia 2013 Udostępnij #358 Napisano 25 stycznia 2013 Nawet nie wiesz, jak zazdroszczę... Też chciałabym mieć już swój domek Mam pytanie, a nie chce mi się przeszukiwać wątku, poszerzaliście dom (salon/jadalnia)? Czy jest, jak w projekcie? Link do komentarza
PaniSmith Napisano 25 stycznia 2013 Autor Udostępnij #359 Napisano 25 stycznia 2013 na dole było bardzo dużo zmian. Jadalna / salon jest wymiarów takich jak w projekcie ale jest połączony z otwartą kuchnią. A ta otwarta kuchnia znajduje się tam gdzie w projekcie był pokoik na parterze. Salon jest też otwarty na schody na piętro. Daje to ogromną przestrzeń z kominkiem na kawałeczku ściany który z tego powodu został.na miejscu tym gdzie projekt przewidywał kuchnię znajduje się pokój z łazienką. Jest całkowicie odcięty od domu i wchodzi się do niego z sieni, tak jak do garażu. Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 25 stycznia 2013 Udostępnij #360 Napisano 25 stycznia 2013 wszelki duch....zrobili ci wreszcie tego neta? Link do komentarza
PaniSmith Napisano 3 lutego 2013 Autor Udostępnij #361 Napisano 3 lutego 2013 (edytowany) nie zrobili, koszty przyłączenia wycenili na 1100zł i teraz walczymy o to, żeby je wzięli za siebie.. ale chwilowo jestem z wizytą więc załączę co zrobiłam kiedyś..poniżej moje schody w artystycznych ujęciach mojej córki i obok kawałek kuchni otwartej na salon i drzwi tarasowe na ogród = Dół domu nie jest wcale urządzony, to całkowita tymczasówka, bo ju nie starczło funduszy, będę się tam powoli ogarniać.. Edytowano 3 lutego 2013 przez PaniSmith (zobacz historię edycji) Link do komentarza
angelikaw Napisano 3 lutego 2013 Udostępnij #362 Napisano 3 lutego 2013 Super, ale mało Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 3 lutego 2013 Udostępnij #363 Napisano 3 lutego 2013 Cytat nie zrobili, koszty przyłączenia wycenili na 1100zł i teraz walczymy o to, żeby je wzięli za siebie.. ale chwilowo jestem z wizytą więc załączę co zrobiłam kiedyś.. Rozwiń Hej Schmitka A o radiówce nie myślałaś? Za te 1100 zł to abonament przy radiówce będziesz miała na jakieś ponad dwa lata, a prędkość w radiówce przyzwoita,bynajmniej tak jest u mnie. Link do komentarza
PaniSmith Napisano 3 lutego 2013 Autor Udostępnij #364 Napisano 3 lutego 2013 (edytowany) i lecimy dalej..na zdjęciach poniżej pokoje na górze. Nie wiem co tam chcielibyście zobaczyć w szczególności, to dorobię i doślę jak się jakiś normalny net trafi.. Cytat Hej Schmitka A o radiówce nie myślałaś? Za te 1100 zł to abonament przy radiówce będziesz miała na jakieś ponad dwa lata, a prędkość w radiówce przyzwoita,bynajmniej tak jest u mnie. Rozwiń zaczęłam od tych co radiówkę sprzedają.. nikt praktycznie z tych co dzwoniłam nie ma tam sygnału bo.... bloki zasłaniają... Edytowano 3 lutego 2013 przez PaniSmith (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 3 lutego 2013 Udostępnij #365 Napisano 3 lutego 2013 Cytat zaczęłam od tych co radiówkę sprzedają.. nikt praktycznie z tych co dzwoniłam nie ma tam sygnału bo.... bloki zasłaniają... Rozwiń To może jakiś komitet założyć ,jak będzie więcej chętnych to może założą jakiś maszt przekaźnikowy tak aby był u Ciebie sygnał. Link do komentarza
PaniSmith Napisano 3 lutego 2013 Autor Udostępnij #366 Napisano 3 lutego 2013 cała reszta ma na kablu od tepsy.. a mnie muszą dociągnąć tp sa do domu od słupa o to jest ten wielki problem.. Link do komentarza
angelikaw Napisano 3 lutego 2013 Udostępnij #367 Napisano 3 lutego 2013 Dzięki za zdjęcia...Ale 1100 za neta? Zwariowali chyba!A nie działa u Ciebie jakiś mobilny? np. Aero2? Link do komentarza
Sorbek Napisano 4 lutego 2013 Udostępnij #368 Napisano 4 lutego 2013 PaniSmith - super domek a mozna coś z zewnątrz ?? Link do komentarza
coolibeer Napisano 4 lutego 2013 Udostępnij #369 Napisano 4 lutego 2013 Cytat cała reszta ma na kablu od tepsy.. a mnie muszą dociągnąć tp sa do domu od słupa o to jest ten wielki problem.. Rozwiń Pogadaj z tymi co mają od Tepsy aby ci radiówką z bloków do ciebie puścili i koszty abonamentu idą na 2 Robiłem tak paru osobą i są zadowlone Link do komentarza
PaniSmith Napisano 15 maja 2013 Autor Udostępnij #370 Napisano 15 maja 2013 witamchciałam powiedzieć, że żyję dużo pracuję, nic na razie przy domu nie robię, ale może uda się jakiś podjazd skonstruować w tym roku.. Ależ dużo sprzątania.. ehh;) Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 15 maja 2013 Udostępnij #371 Napisano 15 maja 2013 Już myslałam, że zaginęłaś...Fajnie, że wpadłas i powodzenia w porządkach. W końcu wiosnę mamy...latem prawie hihi... Link do komentarza
Moose Napisano 15 maja 2013 Udostępnij #372 Napisano 15 maja 2013 Smithka, wszelki duch... Link do komentarza
angelikaw Napisano 15 maja 2013 Udostępnij #373 Napisano 15 maja 2013 nooo witamy Ale więcej zdjęć się chyba nie doczekamy ;) Link do komentarza
PaniSmith Napisano 9 grudnia 2013 Autor Udostępnij #374 Napisano 9 grudnia 2013 TPSA zmieniła zdanie, już jej się opłaca wykonać podłączenie internetu do domu.. zatem pozdrawiam z czegoś co wreszcie działa jak byłam przyzwyczajona.. Link do komentarza
TINEK Napisano 9 grudnia 2013 Udostępnij #375 Napisano 9 grudnia 2013 Witam, witam, a przepadłaś na tak długo, dobrze, że już jesteś, to teraz będziesz częściej skoro neta masz pozdrawiam Link do komentarza
PaniSmith Napisano 13 grudnia 2013 Autor Udostępnij #376 Napisano 13 grudnia 2013 jestem, jest internet, jest też wielki sukces, ponieważ od wczoraj dom przyłączony jest do miejskiej sieci grzewczej, ciepło płynie zz rury Mam do sprzedania bardzo dobry piec na ekogroszek o mocy 32 kw! Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 13 grudnia 2013 Udostępnij #377 Napisano 13 grudnia 2013 cześć z ciekawości zapytam, jak ciepło z rury wychodzi kosztowo? Link do komentarza
PaniSmith Napisano 16 grudnia 2013 Autor Udostępnij #378 Napisano 16 grudnia 2013 jeszcze nie wiem... dopiero mnie podpięli, weekend minął.. okaże się.. Link do komentarza
PaniSmith Napisano 9 marca 2014 Autor Udostępnij #379 Napisano 9 marca 2014 witam wszystkich. Ostatnio usuwałam małą awarię dachową - żle zamocowane blachy osłonowe przy kominie zrobiły nieszczelność i zaciekała woda. Przyszedł dekarz, poprawił, licze na to że już wszystko dobrze. Założył do tego kolce przeciw gołębiom, miały u mnie na dachu aż trzy gniazda... dość droga impreza brrr...a z informacji o ogrzewaniu - sprawa wygląda tak, że przy złej regulacji rachunek przyszedł na 800zł, co jest kwotą horendalną.. musze wprowadzić kilka poprawek (czytaj zaworów i czujników) Link do komentarza
Gość gawel Napisano 9 marca 2014 Udostępnij #380 Napisano 9 marca 2014 Cytat witam wszystkich. Ostatnio usuwałam małą awarię dachową - żle zamocowane blachy osłonowe przy kominie zrobiły nieszczelność i zaciekała woda. Przyszedł dekarz, poprawił, licze na to że już wszystko dobrze. Założył do tego kolce przeciw gołębiom, miały u mnie na dachu aż trzy gniazda... dość droga impreza brrr...a z informacji o ogrzewaniu - sprawa wygląda tak, że przy złej regulacji rachunek przyszedł na 800zł, co jest kwotą horendalną.. musze wprowadzić kilka poprawek (czytaj zaworów i czujników) Rozwiń Wszelki duch Shmitkę chwali , no nareszcie jesteś. Powiedz a ten rachunek to za jaki okres? i co obejmuje w sensie cuw? co? gotowanie?? Link do komentarza
Gość gawel Napisano 9 marca 2014 Udostępnij #381 Napisano 9 marca 2014 ???? i przechwaliłem Już Cię znowu nie ma jak widzę Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 9 marca 2014 Udostępnij #382 Napisano 9 marca 2014 Ona pojawia się i znika Link do komentarza
PaniSmith Napisano 13 marca 2014 Autor Udostępnij #384 Napisano 13 marca 2014 Cytat ???? i przechwaliłem Już Cię znowu nie ma jak widzę Rozwiń eno jestem, jestem tylko dużo pracuję, w pracy potykam się o świnie pod nogami, to i myśli idą gdzie indziej niż na sprawy domu..Rachunek jest za jeden miesiąc za ogrzewanie i ciepłą wodę w kranie. Wysoce za wysoki. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się