PaniSmith Napisano 29 czerwca 2011 Udostępnij #1 Napisano 29 czerwca 2011 (edytowany) witam gorąco. Oto mój dom, budowa ruszyła dawno temu.. :Od momentu kiedy weszli na działkę (07.04.10) zrobili już kawał dobrej roboty! 07.04.10 - wykopane zostały fundamenty, zaplecione zbrojenie i zalany beton 08.04.10 - zbite deski i wszystko przygotowane pod ławy 09.04.10 - zalane ławy i uprzątnięta działka (rozrzucona i ubita ziemia wokół fundamentów) 10.04.10 - panowie pracują w sobotę! Ławy rozebrane z desek, uprzątnięte środki, zasypane żwirem, w użyciu był też lepik do izolowania betonu. Przygotowane zostały wszystkie rury odpływowe i dopływowe. Mąż szczęśliwy bo przygotowali tez kratkę ściekową w garażu Wszystko czeka na lanie chudziaka w poniedziałek (Panowie też by to zrobili w sobotę, ale gruszka nie dała rady dowieźć betonu - za dużo zleceń mieli )i tak to się zaczęło...teraz dom wygląda tak: Edytowano 29 czerwca 2011 przez PaniSmith (zobacz historię edycji) Link do komentarza
daggulka Napisano 29 czerwca 2011 Udostępnij #2 Napisano 29 czerwca 2011 brawo za odwagę .... byle do przodu , Smithka liczę na systematyczne wpisy i duuużo fot .... trzymam kciuki za postępy .... Link do komentarza
ewiq0 Napisano 29 czerwca 2011 Udostępnij #3 Napisano 29 czerwca 2011 no ja oczywiście już przeleciałam na FM, a teraz czekam na resztę Link do komentarza
Moose Napisano 29 czerwca 2011 Udostępnij #4 Napisano 29 czerwca 2011 Smithka kontynuuj... Link do komentarza
PaniSmith Napisano 29 czerwca 2011 Autor Udostępnij #5 Napisano 29 czerwca 2011 dziękuję za wizytę parę informacji na już.. znaczy jak jest teraz..są tynki: Link do komentarza
Jani_63 Napisano 29 czerwca 2011 Udostępnij #6 Napisano 29 czerwca 2011 Gratulacje!Po wszystkich rozterkach wreszcie zacznie się dziać... dobrze dziać PS.Jaki problem z przyklejeniem zdjęć w pigułce na zasadzie retrospekcji? Link do komentarza
PaniSmith Napisano 29 czerwca 2011 Autor Udostępnij #7 Napisano 29 czerwca 2011 tynki robione były w zimie, w czasie dużego ocieplenia, trochę był strach czy się utrzymają, grzane było tylko kozą, ale oglądałam na wszystkie strony, pęknięć nie ma (już 6 mcy minęło), tynki się nie sypią, chyba jest dobrze. Pod tynkami instalacja elektryczna, po podłodze i w ścianach wodna instalacja... Jest podłączenie pod solary.. Rurki z wodnej położone na kawałkach styropianu - on oczywiście do wymiany jest, bo cała podłoga zapaprana po tynkach, trzeba teraz czyścić, sprzątać i wymieniać styropian. Mam nadzieję, że szczelność nie puści, trzeba będzie próby robić jeszcze raz... Dość mnie to martwi..po tynkach elektryk założył bezpieczniki do skrzynki, zostało licznik podpiąć, tylko trzeba umowę podpisać i prąd będzie.mam lekkie opóźnienie, bo miałam wypadek - na schodach potknęłam się tak, ze głową uderzyłam o beton.. no był chyba wstrząs mózgu mały ale, że sama z dziećmi, to przeleżałam, żadnego szpitala. Ale zawroty głowy są do dziś.. Ale, że jest coraz lepiej, planuję w tym tygodniu jechać do Enionu i starać się o licznik. Następne działania to podpięcie licznika, zawiezienie papierów na uzgodnienie odprowadzania deszczówki i kredyt. Jak będą pieniądze to zaczynam: Ogrodzenie, ocieplenie dachu i ogrzewanie podłogowe a potem wylewki.. Link do komentarza
bobiczek Napisano 29 czerwca 2011 Udostępnij #8 Napisano 29 czerwca 2011 Cytat tak to się zaczęło...teraz dom wygląda tak: Rozwiń ee, no chata stoi jak bombon...............Pozamykane, zadaszone.......Znam takich co już 12 lat mieszkają właśnie tak i na tym etapie - i se chwalą - Link do komentarza
PaniSmith Napisano 29 czerwca 2011 Autor Udostępnij #9 Napisano 29 czerwca 2011 Cytat Gratulacje!Po wszystkich rozterkach wreszcie zacznie się dziać... dobrze dziać PS.Jaki problem z przyklejeniem zdjęć w pigułce na zasadzie retrospekcji? Rozwiń chciałam dziennik najprościej jak się da - kopiuj wklej. Ale zdjęcia się nie kopiują. A nie chcie mi się od nowa dawać linków bo nie pamiętam hasla do fotosika Cytat ee, no chata stoi jak bombon...............Pozamykane, zadaszone.......Znam takich co już 12 lat mieszkają właśnie tak i na tym etapie - i se chwalą - Rozwiń nie ma jeszcze wylewek, nie ma pieca, kaloryferów, podłogówki, prądu, wody... jeszcze duuużo pracy... Link do komentarza
daggulka Napisano 29 czerwca 2011 Udostępnij #10 Napisano 29 czerwca 2011 Cytat chciałam dziennik najprościej jak się da - kopiuj wklej. Ale zdjęcia się nie kopiują. A nie chcie mi się od nowa dawać linków bo nie pamiętam hasla do fotosika Rozwiń musisz dać : edytuj ... i wtedy wyświetli Ci się cały link i wtedy dopiero skopiuj ... Link do komentarza
PaniSmith Napisano 29 czerwca 2011 Autor Udostępnij #11 Napisano 29 czerwca 2011 dobrze zatem oto kilka zdjęć zanim pojawiło się ogrodzenie. Ale tu ładnie widać domek: stan surowy, oto i on tak było rok temu, przed zimą Link do komentarza
Jani_63 Napisano 29 czerwca 2011 Udostępnij #12 Napisano 29 czerwca 2011 No to masz błyskawiczna retrospewktywną fotorelację z początków budowaniaOpisy do zdjęć30-03-2010 11-04-201021-04-2010 23-04-2010 25-04-2010 25-04-2010 Link do komentarza
PaniSmith Napisano 29 czerwca 2011 Autor Udostępnij #13 Napisano 29 czerwca 2011 ależ ci dziękuję!!!! Link do komentarza
Jani_63 Napisano 29 czerwca 2011 Udostępnij #14 Napisano 29 czerwca 2011 cdn..04-05-201026-05-2010 28-05-2010 02-06-201003-06-201010-06-201013-06-201002-07-2010 Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 29 czerwca 2011 Udostępnij #15 Napisano 29 czerwca 2011 No jak pięknie!!! Domek taki zgrabny i ile już za Tobą Smithka :-) Link do komentarza
PaniSmith Napisano 29 czerwca 2011 Autor Udostępnij #16 Napisano 29 czerwca 2011 domek piękny bez wykuszy i balkonów, łatwy do ogrzania (no może poza pokojem nad garażem), nie ma co zaciekać.. Dobrze zrobiony.. Ale jeszcze sporo pracy.. Link do komentarza
acia Napisano 30 czerwca 2011 Udostępnij #17 Napisano 30 czerwca 2011 Dasz radę Kobieto. Link do komentarza
ewiq0 Napisano 30 czerwca 2011 Udostępnij #18 Napisano 30 czerwca 2011 pewnie, że da....toć to kobita jest nie facet Link do komentarza
PaniSmith Napisano 14 lipca 2011 Autor Udostępnij #19 Napisano 14 lipca 2011 dziś podpisałam umowę z tauronem, licznik będzie najpózniej w poniedziałek, jutro szukam sztachet na ogrodzenie i zawożę papiery do projektanta - odprowadzenie deszczowki... to mnie trzyma 2 mce z przyłączeniem wody.. do jesieni będzie.. Link do komentarza
Moose Napisano 14 lipca 2011 Udostępnij #20 Napisano 14 lipca 2011 Smithka, ale grunt, że coś robisz... U mnie tyż bez cudów, ale i bez tragedii... więc się cieszę Link do komentarza
PaniSmith Napisano 15 lipca 2011 Autor Udostępnij #21 Napisano 15 lipca 2011 no robie powoli.. bo sama nie wiem w co rece najpierw wlozyc... to tak sobie wyznaczylam na liscie i robie... podpisalam umowe na prad na 2 fazy (znaczy tansza i drozsza), ale i tak na razie mam budowlany, czyli drozszy, bo budynek nieodebrany.. Link do komentarza
PaniSmith Napisano 17 września 2011 Autor Udostępnij #22 Napisano 17 września 2011 Cytat no robie powoli.. bo sama nie wiem w co rece najpierw wlozyc... to tak sobie wyznaczylam na liscie i robie... podpisalam umowe na prad na 2 fazy (znaczy tansza i drozsza), ale i tak na razie mam budowlany, czyli drozszy, bo budynek nieodebrany.. Rozwiń wczoraj został podłączony licznik prądu. Link do komentarza
Moose Napisano 17 września 2011 Udostępnij #23 Napisano 17 września 2011 GRATULUJĘ Link do komentarza
PaniSmith Napisano 29 października 2011 Autor Udostępnij #25 Napisano 29 października 2011 z cyklu jesienne prace w ogrodzie - mój koncept i moje wykonanie (byłam dowódcą brygady) a robiły to 3 osoby cały dzisiejszy dzień! I oto jest - śliwka w doniczce Link do komentarza
daggulka Napisano 29 października 2011 Udostępnij #26 Napisano 29 października 2011 super się prezentuje ..... Link do komentarza
Moose Napisano 29 października 2011 Udostępnij #27 Napisano 29 października 2011 Fajna ta doniczka Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 29 października 2011 Udostępnij #28 Napisano 29 października 2011 Cytat no robie powoli.. bo sama nie wiem w co rece najpierw wlozyc... to tak sobie wyznaczylam na liscie i robie... podpisalam umowe na prad na 2 fazy (znaczy tansza i drozsza), ale i tak na razie mam budowlany, czyli drozszy, bo budynek nieodebrany.. Rozwiń Ach jak kobieta coś napisze to napisze Umowę masz podpisaną zapewne na dwie taryfy a nie fazy bo faza jest jedna albo trzy albo jak ktoś da sobie za dużą dawkę alkoholu to dopiero ma FAZĘ Link do komentarza
PaniSmith Napisano 29 października 2011 Autor Udostępnij #29 Napisano 29 października 2011 Cytat Ach jak kobieta coś napisze to napisze Umowę masz podpisaną zapewne na dwie taryfy a nie fazy bo faza jest jedna albo trzy albo jak ktoś da sobie za dużą dawkę alkoholu to dopiero ma FAZĘ Rozwiń o jezu o jezu... takie ot małe słówka, takie małe szczegóły, a już się przyczepia :Pważne że są dwie - ale tak na prawdę ich nie ma! A w temacie baby i ich myślenie na budowie... oj nie będzie łatwo mi wykończyć tego domu... wszyscy tacy akuratni jak mhtyl! A w kwestii śliwki, została po równaniu terenu na budowę domu taka z obdartymi korzeniami na wyspie ziemnej, więc jej zrobiłam doniczkę i niech mi rośnie a obok Leszczyna i pierwsze orzechy laskowe, i chyba jarzębinę kupię na front domu... Link do komentarza
daggulka Napisano 29 października 2011 Udostępnij #30 Napisano 29 października 2011 Cytat chyba jarzębinę kupię na front domu... Rozwiń mnie się bzy marzą ... chyba posadzę w przyszłym roku .... Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 29 października 2011 Udostępnij #31 Napisano 29 października 2011 Cytat o jezu o jezu... takie ot małe słówka, takie małe szczegóły, a już się przyczepia :Pważne że są dwie - ale tak na prawdę ich nie ma! A w temacie baby i ich myślenie na budowie... oj nie będzie łatwo mi wykończyć tego domu... wszyscy tacy akuratni jak mhtyl! A w kwestii śliwki, została po równaniu terenu na budowę domu taka z obdartymi korzeniami na wyspie ziemnej, więc jej zrobiłam doniczkę i niech mi rośnie a obok Leszczyna i pierwsze orzechy laskowe, i chyba jarzębinę kupię na front domu... Rozwiń Są bardziej akuratniejsi na tym forum niż ja Ja tylko delikatnie zaakcentowałem małe przejęzyczenie Link do komentarza
daggulka Napisano 29 października 2011 Udostępnij #32 Napisano 29 października 2011 Cytat zaakcentowałem małe przejęzyczenie Rozwiń dobra .... dobra , żeby nie było .... nic nie gadam .... kawałów też opowiadać nie bendem ... Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 29 października 2011 Udostępnij #33 Napisano 29 października 2011 Ależ ja nie zabraniam Link do komentarza
PaniSmith Napisano 30 października 2011 Autor Udostępnij #34 Napisano 30 października 2011 Cytat mnie się bzy marzą ... chyba posadzę w przyszłym roku .... Rozwiń ooo bzy! Zapomniałam o nich, a rosły zanim dom zaczęłam budować.. też powinnam pomyśleć... nie wiem tylko czy mi miejsca starczy... bo jeszcze myślałam żeby głóg..pisz ten kawał Daga Link do komentarza
Moose Napisano 30 października 2011 Udostępnij #35 Napisano 30 października 2011 Jeśli chodzi o bzy, to miejcie świadomość, iż bzy lubią szerszenie Link do komentarza
daggulka Napisano 30 października 2011 Udostępnij #36 Napisano 30 października 2011 Cytat pisz ten kawał Daga Rozwiń a nie , lepiej nie .... Cytat Jeśli chodzi o bzy, to miejcie świadomość, iż bzy lubią szerszenie Rozwiń oż kurde .... to poważna komplikacja .... chyba jeszcze raz to przemyślę Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 30 października 2011 Udostępnij #37 Napisano 30 października 2011 Cytat Jeśli chodzi o bzy, to miejcie świadomość, iż bzy lubią szerszenie Rozwiń Aj tam już szerszenie,lubisz ludzi straszyć W moim domu rodzinnym rosły dwa duże bzy przy wejściu tzn przy furtce i szerszenie widziałem tak jak wszędzie raz kiedyś się się pojawiały , nie mogę powiedzieć abym zauważył jakąś inwazję szerszeni na bzy Link do komentarza
Moose Napisano 30 października 2011 Udostępnij #38 Napisano 30 października 2011 NIE LUBIĘ STRASZYĆ! I nie straszę, jeno ostrzegam... Link do komentarza
PaniSmith Napisano 30 października 2011 Autor Udostępnij #39 Napisano 30 października 2011 Cytat Aj tam już szerszenie,lubisz ludzi straszyć W moim domu rodzinnym rosły dwa duże bzy przy wejściu tzn przy furtce i szerszenie widziałem tak jak wszędzie raz kiedyś się się pojawiały , nie mogę powiedzieć abym zauważył jakąś inwazję szerszeni na bzy Rozwiń na tej działce mojej gdzie teraz jest dom były kiedyś 3 krzaki - 2 białe i 1 fioletowy. Całe dzieciństwo się tam wychowałam i nie pamiętam żeby było dużo szerszeni. Bywały przelotnie jako ciekawostka i tyle.. Link do komentarza
Baru Napisano 8 listopada 2011 Udostępnij #40 Napisano 8 listopada 2011 Tutaj też przylazłam - widzicie, do czego doprowadza nadmiar wolnego czasu, któego nie mogę spożytkować w normalny dla mnie sposób??Smitka!To Ty w mieście mieszkać będziesz!! Wszędzie blisko! Mało do koszenia będziesz miała!! Cytat Jeśli chodzi o bzy, to miejcie świadomość, iż bzy lubią szerszenie Rozwiń Eeeeee... coś ściemniasz Sister!Ja mam ze 4 sztuki pod balkonem sypialnianym i ni cholery nie zauważyłam bzyczących dużych pasiastych. Link do komentarza
daggulka Napisano 8 listopada 2011 Udostępnij #41 Napisano 8 listopada 2011 Cytat Eeeeee... coś ściemniasz Sister!Ja mam ze 4 sztuki pod balkonem sypialnianym i ni cholery nie zauważyłam bzyczących dużych pasiastych. Rozwiń a , to jednak rozważę.... bardzo lubię bzy .... szczególnie jak mi pachną w wazonie - a żeby były w wazonie, to skądś muszę je brać - to będę brała z własnego ogródka .... Link do komentarza
sylunia133 Napisano 8 listopada 2011 Udostępnij #42 Napisano 8 listopada 2011 A ja nie mam bzów ani białych ani fioletowych, ani żadnych ale za to mam szerszenia,siedzi sobie w deskach Link do komentarza
PaniSmith Napisano 8 listopada 2011 Autor Udostępnij #43 Napisano 8 listopada 2011 Cytat Tutaj też przylazłam - widzicie, do czego doprowadza nadmiar wolnego czasu, któego nie mogę spożytkować w normalny dla mnie sposób??Smitka!To Ty w mieście mieszkać będziesz!! Wszędzie blisko! Mało do koszenia będziesz miała!! Rozwiń a w mieście.. do tramwaju niedaleko a jednocześnie zielono i spokojnie... i koszenia mało - działka 5 arów.. no tak wyszło..styropian rozłożony pod ogrzewanie podłogowe, jakieś marne zdjęcia mam, ale nie mogę znaleźć kabla do aparatu cholera.. Link do komentarza
Moose Napisano 8 listopada 2011 Udostępnij #44 Napisano 8 listopada 2011 Smithka , dawaj foty, nie wymiguj się Kochana... Link do komentarza
Baru Napisano 9 listopada 2011 Udostępnij #45 Napisano 9 listopada 2011 Cytat Eeeeee... coś ściemniasz Sister!Ja mam ze 4 sztuki pod balkonem sypialnianym i ni cholery nie zauważyłam bzyczących dużych pasiastych. Rozwiń Edit:Zwlekłwszy się zez wyra wyglądłam byłam i policzyłam, że pod sypialnią mam ich jedkak 5, a w niejakim oddaleniu jeszcze jeden - biały (pełny).Też strasznie bzy lubię... Link do komentarza
bobiczek Napisano 9 listopada 2011 Udostępnij #46 Napisano 9 listopada 2011 Cytat Też strasznie bzy lubię... Rozwiń bzy, bzyk, bzyk Link do komentarza
PaniSmith Napisano 9 listopada 2011 Autor Udostępnij #47 Napisano 9 listopada 2011 Cytat bzy, bzyk, bzyk Rozwiń ten to się umie zareklamować ;)byłam dziś w domku, podłogówka już rozłożona, jutro pstryk pstryk zdjątka, umowa, wypłata, kierbud. Jeśli znajdę ten cholerny kabel do aparatu to się zaraz pochwalę, ale dziś cały dzien szukałam i gdzie ta cholera... nie wiem... I trzymajcie kciuki mocno, bo wylewki od poniedziałku, żeby nie było minus 5, żeby nie było..... Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 10 listopada 2011 Udostępnij #48 Napisano 10 listopada 2011 no dawaj te zdjątka - tutaj już się nie mozemy doczekać ja kabel też posiałem, ale mam taką przelotkę, że kartę z aparatu wkładaj przez przelotkę do USB Link do komentarza
PaniSmith Napisano 10 listopada 2011 Autor Udostępnij #49 Napisano 10 listopada 2011 Cytat no dawaj te zdjątka - tutaj już się nie mozemy doczekać ja kabel też posiałem, ale mam taką przelotkę, że kartę z aparatu wkładaj przez przelotkę do USB Rozwiń ja mam jakąś kartę niestandardową, nie wchodzi do kompa. Dopiero wróciłam do domu, idę szukać kabla. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 12 listopada 2011 Udostępnij #50 Napisano 12 listopada 2011 No i jak kabel się znalazł? Zaglądam i zaglądam a fotek jak nie tak nie ma Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się