judytaka Napisano 14 maja 2011 Udostępnij #1 Napisano 14 maja 2011 Jak ustawić łóżko w sypialni. Podobno są na to jakieś sposoby? Linia północ – południe, czy może wschód – zachód? Czy to w ogóle ma znaczenie? Link do komentarza
retrofood Napisano 14 maja 2011 Udostępnij #2 Napisano 14 maja 2011 Wierzysz w feng shui? Bo ja nie wierzę w zabobony. To podobno przynosi pecha. Link do komentarza
ashantess Napisano 15 maja 2011 Udostępnij #3 Napisano 15 maja 2011 Na mój gust łóżko się ustawia, jak pasuje Żeby wygodnie wstać i się położyć. Link do komentarza
judytaka Napisano 15 maja 2011 Autor Udostępnij #4 Napisano 15 maja 2011 (edytowany) Cytat Na mój gust łóżko się ustawia, jak pasuje Żeby wygodnie wstać i się położyć. Rozwiń Zupełnie sie zgadzam. Łóżko trzeba ustawić tak, żeby wygodnie się położyć i wstać i jeszcze na dodatek dobrze się wyspać. Tylko jak? Obecnie urządzam sypialnie i nie chcę popełnić błędu. Np. dla mnie ważne jest, aby leżąc na łóżku widzieć drzwi. Czuję sie wtedy bezpieczniej. Przypuszczam, że takich wskazań jest więcej. Jeżeli je znacie to się z nimi podzielcie proszę. Edytowano 15 maja 2011 przez judytaka (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Jani_63 Napisano 15 maja 2011 Udostępnij #5 Napisano 15 maja 2011 W sumie nie rozumiem po co pytasz skoro masz własne, sprecyzowane podejście do tematu. Link do komentarza
daggulka Napisano 15 maja 2011 Udostępnij #6 Napisano 15 maja 2011 Cytat Jak ustawić łóżko w sypialni. Podobno są na to jakieś sposoby? Linia północ – południe, czy może wschód – zachód? Czy to w ogóle ma znaczenie? Rozwiń Cytat Łóżko trzeba ustawić tak, żeby wygodnie się położyć i wstać i jeszcze na dodatek dobrze się wyspać. Rozwiń Ależ pierdoły .... Sorrry ... nie mogłam się oprzeć .... nie wierzę w czary mary i inne hokus pokus ... łóżko postawiłam w sypialni tak żeby mi się wkomponowało wespół z innymi meblami ... wygodnie się kładę, wstaję i jeszcze się wysypiam - cuda jakieś normalnie , i to bez czarów Link do komentarza
Moose Napisano 15 maja 2011 Udostępnij #7 Napisano 15 maja 2011 Cytat wygodnie się kładę, wstaję i jeszcze się wysypiam - cuda jakieś normalnie , i to bez czarów Rozwiń EEEE ściemniasz... Przeca Ty też czarownica jesteś Link do komentarza
daggulka Napisano 15 maja 2011 Udostępnij #8 Napisano 15 maja 2011 Cytat EEEE ściemniasz... Przeca Ty też czarownica jesteś Rozwiń eee nie czarownica ino wiedźma - z charakteru .... a to różnica zasadnicza Link do komentarza
Moose Napisano 15 maja 2011 Udostępnij #9 Napisano 15 maja 2011 Cytat eee nie czarownica ino wiedźma - z charakteru .... a to różnica zasadnicza Rozwiń NIe przesadzaj, jeśli ktoś nie rozróżnia tych pojęć, to i tak mu wszystko jedno... czarownica czy wiedźma... Link do komentarza
animus Napisano 15 maja 2011 Udostępnij #10 Napisano 15 maja 2011 Cytat Jak ustawić łóżko w sypialni. Podobno są na to jakieś sposoby? Linia północ – południe, czy może wschód – zachód? Czy to w ogóle ma znaczenie? Rozwiń Najlepiej poziomo i jak najdalej od okna (hałas) . Link do komentarza
ashantess Napisano 15 maja 2011 Udostępnij #11 Napisano 15 maja 2011 Najlepiej zacząć od sypialni. Jak się już ma takową, to można zaopatrzyć się w łóżko Tez się nasłuchałam i naczytałam o żyłach wodnych. W sumie zawsze można dla świętego spokoju nająć różdżkarza i zapłacić mu za rundę z kijkiem po sypialni. Jeśli to ma ukoić zszargane nerwy z powodu źle ustawionego łóżka ^^ Link do komentarza
retrofood Napisano 16 maja 2011 Udostępnij #12 Napisano 16 maja 2011 jeszcze raz powtórzę: nie należy wierzyć w zabobony, bo to przynosi pecha! Link do komentarza
judytaka Napisano 16 maja 2011 Autor Udostępnij #13 Napisano 16 maja 2011 Cytat Ależ pierdoły .... Sorrry ... nie mogłam się oprzeć .... nie wierzę w czary mary i inne hokus pokus ... łóżko postawiłam w sypialni tak żeby mi się wkomponowało wespół z innymi meblami ... wygodnie się kładę, wstaję i jeszcze się wysypiam - cuda jakieś normalnie , i to bez czarów Rozwiń Jak się ma 15 lat i wredny charakter to wszystko się wydaje proste i do d.. tj. do niczego. Z wiekiem coraz więcej rzeczy ma znaczenie. Np. to jak w sypialni ustawić łóżko, w którym spędzisz pozostałą jedna trzecią twojego życia. Zależy mi na opinii osób, które mają wiedzę w temacie, ale chyba takich tutaj po prostu nie ma. Szkoda bo forum wydawało się ciekawe.Pozdrawiam i słodkich snów życzę. Link do komentarza
retrofood Napisano 16 maja 2011 Udostępnij #14 Napisano 16 maja 2011 Cytat Jak się ma 15 lat i wredny charakter to wszystko się wydaje proste i do d.. tj. do niczego. Z wiekiem coraz więcej rzeczy ma znaczenie. Np. to jak w sypialni ustawić łóżko, w którym spędzisz pozostałą jedna trzecią twojego życia. Zależy mi na opinii osób, które mają wiedzę w temacie, ale chyba takich tutaj po prostu nie ma. Szkoda bo forum wydawało się ciekawe.Pozdrawiam i słodkich snów życzę. Rozwiń Bo to forum jest ciekawe! Tylko Ty jesteś zbyt młoda, żebyś coś mogła na ten temat wiedzieć. Ja np. przespałem już chyba ponad 95% swojego życia (a może i więcej, ktoż to wie?). I mogę Ci powiedzieć, że spałem dotąd na kilku tysiącach łóżek, tapczanów, kanap, foteli, krzeseł, ławek, materaców i innych koców. Sam, we dwoje, we trójkę, a zdarzało się, że i w kilkanaście osób.I wiesz co? Jak mi się chciało spać, to nawet cztery panienki pomimo wysiłków, nie dały rady mi w tym przeszkodzić. I tak się wyspałem!PS. Charakter mam faktycznie wredny, ale do pięćdziesiątki kobitom to nie przeszkadzało. Miały rekompensatę. To dopiero teraz ta rekompensata maleje... niestety... wiem... Link do komentarza
prospektinwestycje Napisano 16 maja 2011 Udostępnij #15 Napisano 16 maja 2011 Podobno tak aby spać przodem do okna. Tak mawiała moja babcia. Link do komentarza
retrofood Napisano 16 maja 2011 Udostępnij #16 Napisano 16 maja 2011 Cytat Podobno tak aby spać przodem do okna. Tak mawiała moja babcia. Rozwiń Tiaaa... żeby dziadek miał bliżej... od tylca Link do komentarza
prospektinwestycje Napisano 16 maja 2011 Udostępnij #17 Napisano 16 maja 2011 Może. Chyba najlepiej tak ustawić żeby łóżko nie przeszkadzało po prostu. Link do komentarza
bajbaga Napisano 16 maja 2011 Udostępnij #18 Napisano 16 maja 2011 Cytat Podobno tak aby spać przodem do okna. Tak mawiała moja babcia. Rozwiń A nie mawiała, że nigdy nogami do drzwi – bo tak wynoszą zmarłych ? Link do komentarza
Jani_63 Napisano 16 maja 2011 Udostępnij #19 Napisano 16 maja 2011 Cytat Z wiekiem coraz więcej rzeczy ma znaczenie. Np. to jak w sypialni ustawić łóżko, w którym spędzisz pozostałą jedna trzecią twojego życia. Zależy mi na opinii osób, które mają wiedzę w temacie... Rozwiń Aaa, o to chodzi.Więc ważne jest żeby łózko było tak ustawione, żeby w razie czego w nocy zdążyć to toalety.Jak słusznie zaznaczyłaś ten problem z wiekiem ma znaczenie. A jeśli chodzi o wiedzę w tym konkretnym temacie to właśnie zaczynam ją zdobywać Link do komentarza
ashantess Napisano 16 maja 2011 Udostępnij #20 Napisano 16 maja 2011 Z tymi nogami do drzwi to i ja słyszałam, że tak się zmarłych wynosi. Niby w zabobony nie wierzę, ale chyba podświadomie mam wszystkie łóżka bokiem do drzwi Link do komentarza
retrofood Napisano 16 maja 2011 Udostępnij #21 Napisano 16 maja 2011 Cytat Z tymi nogami do drzwi to i ja słyszałam, że tak się zmarłych wynosi. Rozwiń ZAWSZE!!! Nogami do przodu! Nawet w kościele tak leżą w trumnie! Nogami do ołtarza! Nawet papieża tak nieśli. Obejrzyj sobie tamtą transmisję.A w szpitalu siostrzyczki zrobią wszystko, wykręcają zawsze łóżka, ale nigdy żywego nie pociągną z łóżkiem nawet metra nogami do przodu! Przeniosą nawet łóżko na rękach, rozwalą ścianę, ale MUSI przemieszczać się głową naprzód!Dopóki dycha jeszcze. Link do komentarza
Jani_63 Napisano 16 maja 2011 Udostępnij #22 Napisano 16 maja 2011 A jak nie dycha... to transport nogami do przodu ma konkretne uzasadnienie. Link do komentarza
labas Napisano 16 maja 2011 Udostępnij #23 Napisano 16 maja 2011 Cytat ZAWSZE!!! Nogami do przodu! Rozwiń W aucie zawsze tak jeżdżę Link do komentarza
Moose Napisano 16 maja 2011 Udostępnij #24 Napisano 16 maja 2011 Cytat W aucie zawsze tak jeżdżę Rozwiń Eeee nuda, Maciek może spróbuj odwrotnie... Link do komentarza
kacy Napisano 2 czerwca 2011 Udostępnij #25 Napisano 2 czerwca 2011 Jeśli pokój ma okna od wschodu, to łóżko ustawiłabym tak, aby od rana jak najmniej słońce świeciło w oczy. Pomijając to, nie powinno zabierać niepotrzebnie miejsca, zawadzać w dostępie do innych mebli, utrudniać w poruszaniu się pokoju. Sprowadza się do tego, żeby aranżacja pokoju była bezproblemowa, jak masz z tym problemy to wiesz co robić, rysujesz plan na karce czy w programie do aranżacji np. voxbox, net+, ikea, kombinujesz z ustawieniami i wybierasz najlepsze. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się