Czarnka Napisano 7 kwietnia 2016 Udostępnij #101 Napisano 7 kwietnia 2016 Mi się podoba połączenie szarości z żywszymi kolorami. Do tego koniecznie dużo drewna w pomieszczeniu. Z nim wystrój jest cieplejszy i ładniejszy.Jak się moda zmieni albo kolor się znudzi, to raczej przemalowanie tej szarości na coś innego nie będzie problemem. Link do komentarza
marcin323 Napisano 28 kwietnia 2016 Udostępnij #102 Napisano 28 kwietnia 2016 w takich barwach zaaranżowałem już kilka pomieszczeń i efekt jest naprawdę świetny Link do komentarza
karolczuk Napisano 13 maja 2016 Udostępnij #103 Napisano 13 maja 2016 Maluję właśnie przedpokój w mieszkaniu. I to właśnie na szary kolor, choć to bardziej gołębi chyba ;)Do tego mam w planach postawić donicę betonową z jakąś fajną rośliną, bo tak jak mówicie - trzeba szarość ożywić. Coś w tym stylu:Źródło: ilikebeton.com Link do komentarza
Eksperci Śnieżka Napisano 3 czerwca 2016 Udostępnij #104 Napisano 3 czerwca 2016 Szarości są bardzo uniwersalne. Nie bez powodu są chętnie stosowane od wielu sezonów. Nawet całkowicie szare wnętrze nie musi być monotonne, jeśli zróżnicujemy faktury powierzchni oraz zastosujemy rożne odcienie i nasycenia tego koloru. Szary to także świetny kolor bazowy – na jego tle pięknie prezentują się kolorowe dodatki.Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Link do komentarza
Dariusz Bielawski Napisano 4 czerwca 2016 Udostępnij #105 Napisano 4 czerwca 2016 Szary kolor na kaflach ceramicznych.Nowoczesne wręcz minimalistyczne wzornictwo Często wybierany wkład z boczną szybą .... Link do komentarza
Magda39 Napisano 5 czerwca 2016 Udostępnij #106 Napisano 5 czerwca 2016 Dużo zależy od wyboru odcienia szarości. A tutaj taka szara łazieneczka na wykończeniu: Link do komentarza
Laura_Pop Napisano 21 czerwca 2016 Udostępnij #107 Napisano 21 czerwca 2016 Mam coś fajnego! Niedawno Klientka przesłała swoją aranżację wnętrza - ściany, rolety i kanapy szare, dodatki miętowe i w czarno białe pasy. Efekt super Link do komentarza
Gość Napisano 1 lipca 2016 Udostępnij #108 Napisano 1 lipca 2016 szary to po prostu najbardziej neutralny poza bielą kolor i pasuje do niego praktycznie wszystko a najwięcej robia dodatki.. nie wiem czy ktoś już wpsominał ale obrazy wiele potrafia zmienić. mi na przykład bardzo sie podobaja obrazy trójwymiarowe - fajnie można optycznie poczarować jełśi mamy małe pomiesczenia. Link do komentarza
rimek Napisano 4 lipca 2016 Udostępnij #109 Napisano 4 lipca 2016 zgadzam się z kreska. Szary kolor ścian jest świetnym rozwiązaniem dla tych, którzy nie do końca wiedzą na jakie farby się zdecydować. Nie powinien się szybko znudzić i można częściej zmieniać dodatki, ponieważ niemalże wszystkie kolory będą pasować. Link do komentarza
Gość Napisano 5 lipca 2016 Udostępnij #110 Napisano 5 lipca 2016 Zdecydowanie szarości Przełamane drobnym akcentem kolorystycznym Link do komentarza
Arel Napisano 5 sierpnia 2016 Udostępnij #111 Napisano 5 sierpnia 2016 Na naszym blogu zdjęciowym znajdziecie wiele różnych szarości na kilkuset zdjęciach. http://posadzki-blog.tumblr.com/ Link do komentarza
afian Napisano 8 sierpnia 2016 Udostępnij #112 Napisano 8 sierpnia 2016 szary jest bardzo uniwersalnym kolorem, w połączniu z kolorowymi dodatkami - ekstra Link do komentarza
ruselic Napisano 9 sierpnia 2016 Udostępnij #113 Napisano 9 sierpnia 2016 szary jest teraz na topie Link do komentarza
Arel Napisano 18 sierpnia 2016 Udostępnij #114 Napisano 18 sierpnia 2016 Cytat szary jest teraz na topie Co myślicie o takiej posadzce? Betonowa płyta w dość prosty sposób może stać się elegancką i unikalną podłogą w modnych szarościach. Link do komentarza
Edek G. Napisano 9 września 2016 Udostępnij #115 Napisano 9 września 2016 A taki salon ? http://www.sniezka.pl/inspiracje/kolory-in...talowe-magnolie lub żeby nie było zbyt spokojnie to może z czerwienią http://www.sniezka.pl/inspiracje/kolory-in...tne-spojerzenie Link do komentarza
kasiaolecka Napisano 23 września 2016 Udostępnij #116 Napisano 23 września 2016 Do szarości świetnie pasuje kolor błękitny. Można połączyć oba kolory na ścianie bądź w postaci eleganckich dodatków Link do komentarza
moya_design Napisano 26 września 2016 Udostępnij #117 Napisano 26 września 2016 (edytowany) Szary to bardzo wdzięczny i uniwersalny kolor. Nadaje się do aranżowania stonowanych, spokojnych i klasycznych wnętrz. Z drugiej strony sprawdza się jako tło do bardziej kontrastowych i odważnych rozwiązań. Edytowano 26 września 2016 przez Redakcja (zobacz historię edycji) Link do komentarza 2 tygodnie temu... Eksperci Śnieżka Napisano 5 października 2016 Udostępnij #118 Napisano 5 października 2016 Szanowni Państwo,ciekawe efekty z szarościami w roli głównej może również przynieść zastosowanie struktury dekoracyjnej Beton MAGNAT Style: https://www.magnatfarby.pl/produkt/magnat-s...-tynk-mineralny W zależności od sposobu aplikacji, uzyskam efekt naturalnego „surowego” betonu z jego charakterystycznymi przebarwieniami, efekt deskowania, stalowej formy, gładki czy też z charakterystycznymi wżerami i ubytkami.Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Link do komentarza mark11 Napisano 10 października 2016 Udostępnij #119 Napisano 10 października 2016 Szarości są modne,ale moim zdaniem to bardzo smutne kolory i dołujące.Mieszkanie wydaje się być eleganckie,ale brakuje mu tego "czegoś". Link do komentarza 3 tygodnie temu... kawulak Napisano 31 października 2016 Udostępnij #120 Napisano 31 października 2016 Cytat Szarości są modne,ale moim zdaniem to bardzo smutne kolory i dołujące.Mieszkanie wydaje się być eleganckie,ale brakuje mu tego "czegoś". W moim przekonaniu szarość służy przede wszystkim do uspokojenia mocnego koloru ścian aby nie wydawało się, przepraszam za słowo, oczopląsowe. Nie widziałem by ktoś miał odwagę stosować szary jako taki w całym pokoju, bo to nawet z ramami okien wygląda źle. Ale łączenie szarego z czymś jest już ok.Tak jak tu: 2 Link do komentarza Gość stach Napisano 7 listopada 2016 Udostępnij #121 Napisano 7 listopada 2016 Szarości?Jakieś dwa lata temu były TYLKO fiolety, teraz są szarości, za jakiś czas wróci mięta, potem nastanie wszechobecna i jedynie słuszna biel...Moda na kolory się zmienia i co jakiś czas powraca - tak jak w motoryzacji - samochody są w modzie raz srebrne, raz grafitowe, teraz białe...Często po barwie można z grubsza określić wiek mieszkania czy samochodu... Link do komentarza tajson Napisano 10 listopada 2016 Udostępnij #122 Napisano 10 listopada 2016 Według mnie świetnie wyglądają takie aranżacje w odcieniach szarości, ale z jakimś przełamaniem. Ostatnio oglądam naprawdę wiele takich aranżacji i co zauważam? Wiele z takich projektów to wzajemne kalki. Czasem mam wrażenie, że ludzie już kompletnie zatracili inwencję twórczą i starają się zrobić wnętrze, które widzieli kiedyś w katalogu. A są one takie beznamiętne i bez jakiegokolwiek pomyślunki. Szare pomieszczenia nie wyglądają najlepiej, gdy jest ponuro za oknem lub oświetlenie jest niedostateczne (głównie naturalne). Link do komentarza Kataaarzynaa Napisano 10 listopada 2016 Udostępnij #123 Napisano 10 listopada 2016 (edytowany) Szarość na ścianach - jak najbardziej. Warto jednak w pewnych miejscach przełamać je kolorem. Długo zastanawiałam się, co zrobić, żeby mój, pokaźnych rozmiarów, salon nabrał trochę bardziej kameralnego klimatu. Rozwiązanie znalazłam tutaj: https://www.dulux.pl/pl/inspiracje/uzyj-kol...przytulny-salon. Fiolet na jednej ze ścian sprawił, że we wnętrzu zrobi się dużo bardziej przytulnie. Myślę, że świetnie sprawdzi się także turkus lub brąz. Warto poeksperymentować i znaleźć kolor, który najlepiej oddaje nasz charakter! Edytowano 10 listopada 2016 przez Kataaarzynaa (zobacz historię edycji) Link do komentarza natalka_87 Napisano 16 listopada 2016 Udostępnij #124 Napisano 16 listopada 2016 Cytat Nieprawda. Od wielu lat używam czystej bez dodatków i wnętrze mam w porządku. Brawo ty!!!! Mi się podobają szary połączony z czerwienią jak tu http://beton-magnat.pl/wykonac-tynk-betonowy-scianie/ z pierwszego zdjęcia. Zimno, chłodno - tak jak ma być u człowieka o ponurym i mrocznym wnętrzu ;) ;) czerwony tak troszkę przełamuje, do tej aranżacji dorzuciłabym tylko zielone kaktusy Link do komentarza ultramaryna Napisano 16 listopada 2016 Udostępnij #125 Napisano 16 listopada 2016 Szarość świetnie komponuje się z innymi kolorami ;) jestem na tak. Link do komentarza Gwiazdka.p Napisano 21 listopada 2016 Udostępnij #126 Napisano 21 listopada 2016 Od szarości wolę beże, ale fakt, że z jasnymi i neutralnymi kolorami lepiej komponują się dodatki - i można użyć ich więcej, bardziej różnorodnie. Link do komentarza Architektka75 Napisano 23 listopada 2016 Udostępnij #127 Napisano 23 listopada 2016 Ciekawym rozwiązaniem jest beton architektoniczny w płytach.Szary, a jednak z charakterem...Szukajcie takich płyt betonowych bez sztucznych włókien. Mają najlepsze parametry i najlepiej wyglądają. Link do komentarza Szkrabek Napisano 24 listopada 2016 Udostępnij #128 Napisano 24 listopada 2016 Szary kolor mam w jadalni. Uważam jednak, że szary jest trudnym kolorem. Gdyby nie dodatki i wprowadzony inny kolor nie czułabym się w tym pomieszczeniu komfortowo. Dodatkowo w zależności od zastosowanego światła zmienia też swe oblicze. Link do komentarza kawulak Napisano 25 listopada 2016 Udostępnij #129 Napisano 25 listopada 2016 Cytat Szarości?Jakieś dwa lata temu były TYLKO fiolety, teraz są szarości, za jakiś czas wróci mięta, potem nastanie wszechobecna i jedynie słuszna biel...Moda na kolory się zmienia i co jakiś czas powraca - tak jak w motoryzacji - samochody są w modzie raz srebrne, raz grafitowe, teraz białe...Często po barwie można z grubsza określić wiek mieszkania czy samochodu... Dlatego jeśli już wolę modę na różnokolorowe ściany, modę na pastele itd. Chociaż ta ostatnia to raczej nie dla mnie. Wolę coś jak przedstawiłem na zdjęciu wyżej. Ponieważ nie chce mi się zmieniać koloru ścian raz na 2 lata staram się wybrać coś co mi się szybko nie znudzi i jednocześnie będzie miało swój urok. Link do komentarza karolak Napisano 2 grudnia 2016 Udostępnij #130 Napisano 2 grudnia 2016 Szarości można łączyć z wieloma kolorami. Szczególnie do gustu przypadło mi połączenie szarości z żółtym lub błękitem. Link do komentarza Gwiazdka.p Napisano 5 grudnia 2016 Udostępnij #131 Napisano 5 grudnia 2016 Tak patrzę i chyba jednak wolę białe lub kolorowe ściany. Szara jest taka żadna. Przy białej można się pobawić kolorowymi dodatkami i często zmieniać charakter pomieszczeń, z kolorowe z kolei wnoszą do mieszkania życie same z siebie. Link do komentarza 4 tygodnie temu... Eksperci Śnieżka Napisano 31 grudnia 2016 Udostępnij #132 Napisano 31 grudnia 2016 Szarość jest bardzo modna i tylko pozornie prosta do zastosowania w aranżacji. Z jednej strony jest to kolor neutralny, łatwy do komponowania z innymi barwami, pięknie prezentuje się w duecie z czerwienią, słonecznym żółtym, miętami, pomarańczowymi odcieniami, limonkową zielenią, turkusami… Jednak niektóre osoby wrażliwe odbierają szarość jako nudną, inne depresyjną i przytłaczającą. Nie bez powodu niegdyś wszechobecna w biurach szarość została wyparta lub zestawiona z inną kolorystyką. Z jednej strony szarość sprzyja mrówczej pracy umysłowej z drugiej jednak hamuje kreację i innowacyjne rozwiązania. Zastosowanie odcieni szarego nie jest więc tak uniwersalne jak się początkowo wydawało. To kolor, który podobnie jak inne -jednych inspiruje, innych dołuje. Jedno jest pewne, w Polsce przez większą część roku, mamy zbyt wiele szarości wokół siebie, warto więc stosować ten kolor jako bazę i zestawiać go z mocniejszymi barwami lub przynajmniej bielą by wnieść do wnętrz energię i kontrast. Pozdrawiam serdecznie, E-rzecznik FFiL Śnieżka Link do komentarza 1 rok temu... ArchitektGryzek Napisano 19 marca 2018 Udostępnij #133 Napisano 19 marca 2018 Dla szarości we wnętrzu rzeczywiście idealnie wpiszą się płyty z betonu architektonicznego. Najlepszym wyborem będzie ten bez sztucznych włókien. Dzięki takiej technologii nie pyli i jest bezpieczny dla dzieci i osób z alergią. Oczywiście nadal dostępny w wielu wzorach, odcieniach i strukturach i rozmiarach. Fajne uzupełnienie nie tylko w stylu industrialnym, ale także glamour, czy nowoczesnym. Link do komentarza Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 3 z 3 Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz Utwórz konto Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe! Zarejestruj nowe konto Zaloguj się Masz już konto? Zaloguj się. Zaloguj się Obserwujący 0
Eksperci Śnieżka Napisano 5 października 2016 Udostępnij #118 Napisano 5 października 2016 Szanowni Państwo,ciekawe efekty z szarościami w roli głównej może również przynieść zastosowanie struktury dekoracyjnej Beton MAGNAT Style: https://www.magnatfarby.pl/produkt/magnat-s...-tynk-mineralny W zależności od sposobu aplikacji, uzyskam efekt naturalnego „surowego” betonu z jego charakterystycznymi przebarwieniami, efekt deskowania, stalowej formy, gładki czy też z charakterystycznymi wżerami i ubytkami.Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Link do komentarza
mark11 Napisano 10 października 2016 Udostępnij #119 Napisano 10 października 2016 Szarości są modne,ale moim zdaniem to bardzo smutne kolory i dołujące.Mieszkanie wydaje się być eleganckie,ale brakuje mu tego "czegoś". Link do komentarza
kawulak Napisano 31 października 2016 Udostępnij #120 Napisano 31 października 2016 Cytat Szarości są modne,ale moim zdaniem to bardzo smutne kolory i dołujące.Mieszkanie wydaje się być eleganckie,ale brakuje mu tego "czegoś". W moim przekonaniu szarość służy przede wszystkim do uspokojenia mocnego koloru ścian aby nie wydawało się, przepraszam za słowo, oczopląsowe. Nie widziałem by ktoś miał odwagę stosować szary jako taki w całym pokoju, bo to nawet z ramami okien wygląda źle. Ale łączenie szarego z czymś jest już ok.Tak jak tu: 2 Link do komentarza
Gość stach Napisano 7 listopada 2016 Udostępnij #121 Napisano 7 listopada 2016 Szarości?Jakieś dwa lata temu były TYLKO fiolety, teraz są szarości, za jakiś czas wróci mięta, potem nastanie wszechobecna i jedynie słuszna biel...Moda na kolory się zmienia i co jakiś czas powraca - tak jak w motoryzacji - samochody są w modzie raz srebrne, raz grafitowe, teraz białe...Często po barwie można z grubsza określić wiek mieszkania czy samochodu... Link do komentarza
tajson Napisano 10 listopada 2016 Udostępnij #122 Napisano 10 listopada 2016 Według mnie świetnie wyglądają takie aranżacje w odcieniach szarości, ale z jakimś przełamaniem. Ostatnio oglądam naprawdę wiele takich aranżacji i co zauważam? Wiele z takich projektów to wzajemne kalki. Czasem mam wrażenie, że ludzie już kompletnie zatracili inwencję twórczą i starają się zrobić wnętrze, które widzieli kiedyś w katalogu. A są one takie beznamiętne i bez jakiegokolwiek pomyślunki. Szare pomieszczenia nie wyglądają najlepiej, gdy jest ponuro za oknem lub oświetlenie jest niedostateczne (głównie naturalne). Link do komentarza
Kataaarzynaa Napisano 10 listopada 2016 Udostępnij #123 Napisano 10 listopada 2016 (edytowany) Szarość na ścianach - jak najbardziej. Warto jednak w pewnych miejscach przełamać je kolorem. Długo zastanawiałam się, co zrobić, żeby mój, pokaźnych rozmiarów, salon nabrał trochę bardziej kameralnego klimatu. Rozwiązanie znalazłam tutaj: https://www.dulux.pl/pl/inspiracje/uzyj-kol...przytulny-salon. Fiolet na jednej ze ścian sprawił, że we wnętrzu zrobi się dużo bardziej przytulnie. Myślę, że świetnie sprawdzi się także turkus lub brąz. Warto poeksperymentować i znaleźć kolor, który najlepiej oddaje nasz charakter! Edytowano 10 listopada 2016 przez Kataaarzynaa (zobacz historię edycji) Link do komentarza
natalka_87 Napisano 16 listopada 2016 Udostępnij #124 Napisano 16 listopada 2016 Cytat Nieprawda. Od wielu lat używam czystej bez dodatków i wnętrze mam w porządku. Brawo ty!!!! Mi się podobają szary połączony z czerwienią jak tu http://beton-magnat.pl/wykonac-tynk-betonowy-scianie/ z pierwszego zdjęcia. Zimno, chłodno - tak jak ma być u człowieka o ponurym i mrocznym wnętrzu ;) ;) czerwony tak troszkę przełamuje, do tej aranżacji dorzuciłabym tylko zielone kaktusy Link do komentarza
ultramaryna Napisano 16 listopada 2016 Udostępnij #125 Napisano 16 listopada 2016 Szarość świetnie komponuje się z innymi kolorami ;) jestem na tak. Link do komentarza
Gwiazdka.p Napisano 21 listopada 2016 Udostępnij #126 Napisano 21 listopada 2016 Od szarości wolę beże, ale fakt, że z jasnymi i neutralnymi kolorami lepiej komponują się dodatki - i można użyć ich więcej, bardziej różnorodnie. Link do komentarza
Architektka75 Napisano 23 listopada 2016 Udostępnij #127 Napisano 23 listopada 2016 Ciekawym rozwiązaniem jest beton architektoniczny w płytach.Szary, a jednak z charakterem...Szukajcie takich płyt betonowych bez sztucznych włókien. Mają najlepsze parametry i najlepiej wyglądają. Link do komentarza
Szkrabek Napisano 24 listopada 2016 Udostępnij #128 Napisano 24 listopada 2016 Szary kolor mam w jadalni. Uważam jednak, że szary jest trudnym kolorem. Gdyby nie dodatki i wprowadzony inny kolor nie czułabym się w tym pomieszczeniu komfortowo. Dodatkowo w zależności od zastosowanego światła zmienia też swe oblicze. Link do komentarza
kawulak Napisano 25 listopada 2016 Udostępnij #129 Napisano 25 listopada 2016 Cytat Szarości?Jakieś dwa lata temu były TYLKO fiolety, teraz są szarości, za jakiś czas wróci mięta, potem nastanie wszechobecna i jedynie słuszna biel...Moda na kolory się zmienia i co jakiś czas powraca - tak jak w motoryzacji - samochody są w modzie raz srebrne, raz grafitowe, teraz białe...Często po barwie można z grubsza określić wiek mieszkania czy samochodu... Dlatego jeśli już wolę modę na różnokolorowe ściany, modę na pastele itd. Chociaż ta ostatnia to raczej nie dla mnie. Wolę coś jak przedstawiłem na zdjęciu wyżej. Ponieważ nie chce mi się zmieniać koloru ścian raz na 2 lata staram się wybrać coś co mi się szybko nie znudzi i jednocześnie będzie miało swój urok. Link do komentarza
karolak Napisano 2 grudnia 2016 Udostępnij #130 Napisano 2 grudnia 2016 Szarości można łączyć z wieloma kolorami. Szczególnie do gustu przypadło mi połączenie szarości z żółtym lub błękitem. Link do komentarza
Gwiazdka.p Napisano 5 grudnia 2016 Udostępnij #131 Napisano 5 grudnia 2016 Tak patrzę i chyba jednak wolę białe lub kolorowe ściany. Szara jest taka żadna. Przy białej można się pobawić kolorowymi dodatkami i często zmieniać charakter pomieszczeń, z kolorowe z kolei wnoszą do mieszkania życie same z siebie. Link do komentarza
Eksperci Śnieżka Napisano 31 grudnia 2016 Udostępnij #132 Napisano 31 grudnia 2016 Szarość jest bardzo modna i tylko pozornie prosta do zastosowania w aranżacji. Z jednej strony jest to kolor neutralny, łatwy do komponowania z innymi barwami, pięknie prezentuje się w duecie z czerwienią, słonecznym żółtym, miętami, pomarańczowymi odcieniami, limonkową zielenią, turkusami… Jednak niektóre osoby wrażliwe odbierają szarość jako nudną, inne depresyjną i przytłaczającą. Nie bez powodu niegdyś wszechobecna w biurach szarość została wyparta lub zestawiona z inną kolorystyką. Z jednej strony szarość sprzyja mrówczej pracy umysłowej z drugiej jednak hamuje kreację i innowacyjne rozwiązania. Zastosowanie odcieni szarego nie jest więc tak uniwersalne jak się początkowo wydawało. To kolor, który podobnie jak inne -jednych inspiruje, innych dołuje. Jedno jest pewne, w Polsce przez większą część roku, mamy zbyt wiele szarości wokół siebie, warto więc stosować ten kolor jako bazę i zestawiać go z mocniejszymi barwami lub przynajmniej bielą by wnieść do wnętrz energię i kontrast. Pozdrawiam serdecznie, E-rzecznik FFiL Śnieżka Link do komentarza
ArchitektGryzek Napisano 19 marca 2018 Udostępnij #133 Napisano 19 marca 2018 Dla szarości we wnętrzu rzeczywiście idealnie wpiszą się płyty z betonu architektonicznego. Najlepszym wyborem będzie ten bez sztucznych włókien. Dzięki takiej technologii nie pyli i jest bezpieczny dla dzieci i osób z alergią. Oczywiście nadal dostępny w wielu wzorach, odcieniach i strukturach i rozmiarach. Fajne uzupełnienie nie tylko w stylu industrialnym, ale także glamour, czy nowoczesnym. Link do komentarza
Recommended Posts
Kto przegląda 0 użytkowników