Wnętrza w szarościach
-
Najnowsze posty
-
Służebności? Czyli jest możliwość dojazdu inną drogą? Po naszej drodzę, która ma w najwęższym miejscu 3m jest dojazd do 3 działek, każda działka to inny właściciel. Ostatnie wydanie pozwolenie to jakieś 5 lat temu. Oczywiście do każdej z działek jest służebność. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Będzie proste, trzeba podważać delikatnie, płaskim, ale szerokim dłutkiem. Zresztą końce desek już potrzaskały w miejscach montażu. Jak jakaś pęknie, to skleisz klejem i ściśniesz ściskiem to drewno. Nie będzie znaku. Mocuj na wkręty. wtedy nie będzie już problemu z demontażem. Dodam, że nie ma na co czekać, trzeba zasłonić te szpary, bo membrana od światła szybciej się starzeje.
-
Winne są te larwy biedronki, tu akurat azjatyckiej, bo zjadły mszyce, albo przędziorki, czerwce, mączliki lub inne szkodniki, dlatego niczego nie znajdujesz. Są bardzo żarłoczne, a jak są, jest ich sporo, to miały co jeść.
-
Witam Mam problem spowodowany brakiem uzyskania pozwolenia na budowę przez to że droga prowadząca do działki (wewnętrzna , prywatna ) ma 3.5 metra szerokości a nie 5 m , dodam że moja działka i dwie przed moja są jedyne nie zabudowane licząc od wjazdu z drogi publicznej na drogę wewnętrzną a dalej za moją działka jest około 6-7 domów. I jak to działa że tamte domy dostały pozwolenie a ja nie dostałem i działka przed moją również nie dostała pozwolenia bo rozmawiałem z sąsiadem. Czy oprócz służebności jest jakaś inna szansa odwołania się i sensowna argumentacja tego przypadku ? Ktoś może miał podobną sytuację w ostatnim czasie ?
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Kto przegląda 0 użytkowników