Wnętrza w szarościach
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Na ile układ warstw podłogi w projekcie jest zgodny z rzeczywistością? Bo w projekcie mamy folię budowlaną ułożoną na chudziaku, czyli ścianka działowa powinna być postawiona dopiero na niej. Druga ważna rzecz to żwir poniżej chudziaka. Warstwa czystego (płukanego) żwiru uniemożliwia podciąganie kapilarne. Tu zaś jest go dość gruba warstwa (30 cm). Jeżeli więc żwir faktycznie jest pod chudziakiem, to problem ewentualnego podciągania wilgoci jest rozwiązany. Z czego są ścianki działowe? -
Przez podczytywacz · Napisano
Czy Ty tę warstwę betonu nazywasz "chudziakiem"? Jakiej on jest klasy? -
Przez regnarbrook · Napisano
Urządzając dom, postawiłam na nowoczesny styl z nutą przytulności, bez zbędnego przepychu. Nie chciałam kiczu, więc każdy detal był przemyślany. W kuchni króluje minimalizm, ale dodałam ciepła drewnianymi akcentami. Świetnym dodatkiem okazał się nowoczesny zegar ścienny 3D, który idealnie wpisał się w całość. Każde pomieszczenie ma własny charakter, co wymagało dużo zaangażowania. -
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Kris: No, ale producenta już nie łaska było podać... -
ale przecież pisze w opisie, że ma być wylewka betonowa 10 cm i na niej folia a potem styropian i 10 cm betonu - a nie nachudziaku cokolwiek. poza tym ta podłoga ma być między ścianami pod którymi jest fundament. i izola cja fundamentu powinna łączyć się z izolacją podłogi - izolacja przeciwwilgociowa. tam masz rzut ławy - rzeczywiście masz tylko chyba ławy pod zewnętrzne ściany projektant uznał, że ścianka będzie stała na tej wylewce betonowej 10 cm grubości, wzmocnionej prętami pod ścianką - cała rzecz, że i tak może pęknąć ta warstwa betonu - wszystko zależy od twardości gruntu , ciężaru ścianki i wytrzymałości wylewki betonowej ale to nie nachudziaku ma stać ścianka , ino na wylewce grubej na 10 cm i na izolacji na tej wylewce.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się