Cześć .Słuchajcie mam takie pytanie do Was ,chodzi mi o listwy przusifitowe żeby przykleić na klei w rogi gdzie widać pęknięcia .Czy listwa przusifitowa o różnych rozmiarach także idzie w boczne ściany tak jak na zdjęciu widać ,czy trzeba jakaś inna kupić w te miejsce ?Tylko proszę w tej sprawie o pomoc a nie czemu pęknięcia itp.
https://zapodaj.net/plik-wZu8qFeLe6
Dziękuję za odpowiedź. Po rozmowie z architektem wyszlo że najlepiej będzie go zlikwidować. Sprawdzenie zbrojenia, plany, pozwolenia itd., generuje duże koszty i stratę czasu.
Moim zdaniem jest tam zapis dopuszczający również zabudowę mieszkaniową bez towarzyszących im budynków produkcyjnych lub usługowych:
"2. Dopuszczalne przeznaczenie uzupełniające: 1) zabudowa mieszkaniowa na terenach o funkcji produkcyjnej przy założeniu, ze planowana działalność produkcyjna nie wymaga sporządzenia raportu oddziaływania na środowisko zgodnie z przepisami szczególnymi"
Jednak tu właśnie wchodzimy w kwestię interpretacji. Czyli dochodzenie, co autorzy MPZP mieli na myśli.
Średnio mi się widzi to dopasowywanie XPS do nierówności. On jest dość twardy. Szczególnie jeżeli nierówności są nieregularnie, ie na zasadzie jeden kraniec podłogi jest wyżej niż drugi na przeciwnym końcu pokoju. To już lepiej użyć dość miękkiego styropianu, najlepiej odmiany akustycznej , przeznaczonej pod wylewki. Od płyt OSB lepsze w takim zastosowaniu są płyty cementowo-włóknowe przeznaczone na tzw. suchy jastrych. Kładzie się je z połączeniem na zakład albo w 2 warstwach.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się