Skocz do zawartości

dojazd z Południa

Recommended Posts

Napisano
Czy ktoś wie jak najszybciej dojechać z Południa? Słyszałem, że ostanio Łódź wybitnie nie jest "driver friendly" (tak jakby kiedyś była... icon_biggrin.gif). To co, pchać się mimo wszystko przez Łódź, czy może odbić w Piotrkowie na Pabianice i tak trochę "boczkiem"? A może tak zupełnie "boczkiem", przez Bełchatów, Pabianice, itd.? Dawno nie byłem w tych stronach, więc nie jestem na bieżąco.

Mam nadziejem, że jakie miejscowe z forum pomogom icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Xavieer mi cuś mówił o drodze przez Aleksandrów Łódzki , albo mnie sie cuś przesłyszało ....
On jest w temacie ... ja nie , bo ja wygodnie jako pasażer ... icon_biggrin.gif

No, właśnie o tą trasę pytam... Tylko pytanie, w którym miejscu najlepiej zjechać z trasy na Łódź: w Kamieńsku, Piotrkowie, Rzgowie...?
Napisano
Cytat

no to nie wiem .... mogę Ci dać numer na priv do Xavieera to se z Nim pogadaj ....

Jeszcze jest trochę czasu. Może ktoś sam coś napisze na forum. W końcu nie tylko ja będę jechał z tej fajniejszej części Polski, to może i innym się taka informacja przyda icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Napisano
Proponuję zjechać w Rzgowie, zjedziesz w kamieńsku, to przez Bełchatów musisz się pchać, w Piotrkowie, to nie znając miasta pobłądzisz (super oznakowanie) i dalej.
Zjedziesz w Rzgowie na światłach (za centrum handlowym PTAK) w lewo na Pabianice, jedziesz cały czas prosto, w Pabianicach jedziesz wzdłuż torów tramwajowych, jak przejdziesz przez tory (tory wchodzą na środek jezdni) to zaraz na tym skrzyżowaniu dajesz w prawo i jedziesz do końca do świateł (do literki T) i dajesz w lewo, jedziesz prosto aż będzie drogowskaz Konstantynów/Zgierz, dajesz w prawo (to chyba są 3 światła), i jedziesz przez przejazd kolejowy, za przjazdem w prawo, jesteś na drodze do Zgierza. Jedziesz jak droga prowadzi, cały czas prosto, przejedziesz Konstantynów (cały czas prosto) potem będzie Aleksandrów Łódzki, w Aleksandrowie jedziesz jak znaki pokazują (koło Lidla w lewo, na głównym skrzyżowaniu w prawo) są znaki na Zgierz (skrótami nie prowadzę, bo mały skrót a dużo pisania) w Zgierzu cały czas prosto, aż dojedziesz do skrzyżowania ze światłami (najpierw małe światła i za 20 m duże skrzyzowanie ze światłami i dajesz na tym skrzyżowaniu w lewo na Gdańsk, przejeżdzasz 200 - 300 m i jest odbicie w prawo na Kutno, i jedziesz na Kutno cały czas prosto, aż dojeżdasz do miejscowości Biała i jest w lewo tabliczka biała z napisem "Do Cirillki" (albo pałac w Dzierżąźni) skręcasz w lewo i powoli odbijasz flaszkę.
I proszę mi wypić zdrowie TINKA

pozdrawiam icon_biggrin.gif
Napisano
a poprosze jakos tak bardziej czytelnie np. link do googlemaps z zaznaczona trasa icon_wink.gif
tez jestem zainteresowany
Napisano
Nosz kurde, a tak się starałem

Adigg, jedziesz gierkówką ze śląska na Łódź i jak dojedziesz do Rzgowa to dalej czytaj co napisałem i na pewno trafisz
Napisano
Cytat

Proponuję zjechać w Rzgowie, zjedziesz w kamieńsku, to przez Bełchatów musisz się pchać, w Piotrkowie, to nie znając miasta pobłądzisz (super oznakowanie) i dalej.
Zjedziesz w Rzgowie na światłach (za centrum handlowym PTAK) w lewo na Pabianice, jedziesz cały czas prosto, w Pabianicach jedziesz wzdłuż torów tramwajowych, jak przejdziesz przez tory (tory wchodzą na środek jezdni) to zaraz na tym skrzyżowaniu dajesz w prawo i jedziesz do końca do świateł (do literki T) i dajesz w lewo, jedziesz prosto aż będzie drogowskaz Konstantynów/Zgierz, dajesz w prawo (to chyba są 3 światła), i jedziesz przez przejazd kolejowy, za przjazdem w prawo, jesteś na drodze do Zgierza. Jedziesz jak droga prowadzi, cały czas prosto, przejedziesz Konstantynów (cały czas prosto) potem będzie Aleksandrów Łódzki, w Aleksandrowie jedziesz jak znaki pokazują (koło Lidla w lewo, na głównym skrzyżowaniu w prawo) są znaki na Zgierz (skrótami nie prowadzę, bo mały skrót a dużo pisania) w Zgierzu cały czas prosto, aż dojedziesz do skrzyżowania ze światłami (najpierw małe światła i za 20 m duże skrzyzowanie ze światłami i dajesz na tym skrzyżowaniu w lewo na Gdańsk, przejeżdzasz 200 - 300 m i jest odbicie w prawo na Kutno, i jedziesz na Kutno cały czas prosto, aż dojeżdasz do miejscowości Biała i jest w lewo tabliczka biała z napisem "Do Cirillki" (albo pałac w Dzierżąźni) skręcasz w lewo i powoli odbijasz flaszkę.
I proszę mi wypić zdrowie TINKA

pozdrawiam icon_biggrin.gif

No dzięki !!! Tego mi trzeba było...
Napisano
dobra, wydrukuje sobie i jedziemy icon_smile.gif
jak nie trafie, to bedzie na ciebie icon_smile.gif
Napisano
Ogólnie tak... jaką drogę wybierzecie to zależy od Was. Łódź do godz. 14.00 jest całkiem przejezdna - tylko trzeba jechać al. Włókniarzy... trasy z drugiej strony nie polecam, bo nie znający miasta się mogą pogubić.
Najłatwiej byłoby się umówić w Zgierzu pod MacD. ale jest w remoncie i kiszka...
W Zgierzu (na światłach z drogi Nr 71 - jadąc z Aleksandrowa- skręcacie w lewo na krajową 1), gdy 1 idzie skrętem w lewo, Wy delikatnie zjeżdżacie prawoskrętem na drogę 702 - kierunek Piątek, Kutno, Gostynin.
Wyjedziecie ze Zgierza i jak będziecie w Białej (jakiś 5 km) to na skrzyżowaniu ze światłami w lewo... tym jakieś 1 -1,5 km, zwolnijcie na mostku bo za mostkiem będzie tablica GOK Dzierżązna i w prawo na płyty jumbo - tędy jechać powoli, co by poduszkowcem w stawie nie zostać - jesteście w domu, a szlaban na przepuście powinien być otwarty icon_smile.gif

P.S. Jakby co to każdy dostał mi numero de telefono icon_wink.gif
Napisano
To ja mam jeszcze inną propozycję dla wszystkich południowców: dajcie głos w Pabianicach, to się spotkamy i wam wycieczkę krajoznawczą zorganizuję, a jak więcej was o jednej porze dobije, to w konwoju w stronę Zgierza ruszycie (mogę być przewodnikiem icon_wink.gif icon_lol.gif )

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Proszę o poradę tych, co się znają, bo pojęcia nie mam jak właściwie do tematu podejść. Dwa lata temu stałem się właścicielem jednego z lokali na niewielkim osiedlu szeregowców. Niedawno dopiero zastanowił mnie fakt, że nie mamy dostępu do dachu. Temat zaistniał tym bardziej, że chcemy podejść do przeglądu kominowego i na fakt braku dostępu do dachu zwrócił uwagę kominiarz. Stwierdził, że takiego dostępu wymagają przepisy i powołał się na Rozporządzenie Ministra Infrastruktury w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. Konkretnie w Dziale VII. Bezpieczeństwo użytkowania, § 308 Wejścia na dach napisane jest, że w budynkach o dwóch lub więcej kondygnacjach nadziemnych należy zapewnić wyjście na dach co najmniej z jednej klatki schodowej, umożliwiające dostęp na dach i do urządzeń technicznych tam zainstalowanych. W odpowiedzi na zadane pytanie deweloper odpowiedział, że dostęp do dachu z zewnątrz (drabina na stałe przymocowana do elewacji) nie jest wymagana przepisami, ponieważ przepis dotyczy jedynie budynków z wydzieloną wewnętrzną klatką schodową. Nie rozumiem tego, że dwukondygnacyjny budynek (czyli minimum parter z piętrem, tak?) z wewnętrzną wydzieloną klatką schodową powinien taki dostęp mieć a budynek w zabudowie szeregowej (każdy lokal ma swoje wewnetrzne schody, które nie są traktowane jako "klatka schodowa"?) już nie, mimo że wysokość takiego budynku może być przecież identyczna? Dostęp do kominów to jedno, ale na przykład jakieś zaprószenie ognia i... możemy sobie z dołu tylko patrzeć i czekać aż strażacy przyjadą - oby na czas. Czy deweloper ma rację?
    • Firma Real Klim świadczy usługi z zakresu klimatyzacji, wentylacji i rekuperacji na terenie województw małopolskiego i śląskiego. Posiadamy certyfikaty oraz uprawnienia państwowe, które są niezbędne przy wykonywaniu prac montażowo - serwisowych. https://realklim.pl/   Nasza firma specjalizuje się w profesjonalnym montażu klimatyzacji w domach, biurach i lokalach usługowych. Gwarantujemy szybki, solidny i estetyczny montaż oraz fachowe doradztwo w doborze urządzeń. https://realklim.pl/klimatyzacja   Oferujemy kompleksowy serwis klimatyzacji – od przeglądów po naprawy. Dbamy o wydajność, czystość i długą żywotność Twojego urządzenia. https://realklim.pl/serwis-klimatyzacji   Projektujemy i montujemy systemy wentylacyjne dopasowane do potrzeb budynku. Zapewniamy komfort oddychania i skuteczne usuwanie wilgoci. https://realklim.pl/wentylacja   Zajmujemy się instalacją i serwisem systemów rekuperacji, które zapewniają świeże powietrze w domu i pozwalają oszczędzadź na ogrzewaniu. https://realklim.pl/rekuperacja   Specjalizujemy się w montażu pomp ciepła – ekologicznego źródła ogrzewania. Pomagamy dobrać odpowiednie urządzenie i zapewniamy jego obsługę. https://realklim.pl/pompy-ciepła   Sprawdź Naszą wizytówkę Google, sprawdź opinię klientów oraz wybrane realizacje: Wizytówka Google
    • Chcąc wylać poduszki pod nadproża, musimy je najpierw zaszalować. Tym właśnie będziemy się teraz zajmować.  
    • Drewniane podłogi to klasyka, która z czasem może wymagać miejscowych napraw – szczególnie wtedy, gdy pojawią się przebarwienia, plamy lub drobne uszkodzenia na pojedynczych deskach. Dobrą wiadomością jest to, że nie musisz od razu cyklinować całej powierzchni. Dzięki produktom marki Osmo można łatwo i estetycznie odnowić pojedynczą deskę, bez widocznych różnic w kolorze i strukturze. Krok 1: Wydzielenie uszkodzonej deski Najpierw dokładnie określ deskę, która wymaga renowacji. Następnie oklej jej krawędzie taśmą malarską, najlepiej niebieską lub różową, która jest delikatna i nie uszkadza powierzchni ani sąsiednich desek. Taśma zapobiegnie przypadkowemu przetarciu lub zabarwieniu sąsiednich fragmentów podłogi. Krok 2: Szlifowanie powierzchni Za pomocą papieru ściernego o gradacji 180 przeszlifuj powierzchnię deski. Usuniesz w ten sposób stare powłoki, przebarwienia oraz drobne rysy. Szlifuj zawsze wzdłuż włókien drewna, a po zakończeniu dokładnie odkurz i przetrzyj wilgotną ściereczką, by pozbyć się pyłu. Krok 3: Nadanie koloru – bejce olejne i woski dekoracyjne Osmo Kiedy powierzchnia jest sucha i czysta, czas na nadanie jej odpowiedniego odcienia. Użyj bejcy olejnej Osmo lub wosków dekoracyjnych Osmo, w zależności od wykończenia reszty podłogi. Aplikacja wygląda następująco: Nanieś niewielką ilość bejcy lub wosku przy pomocy gąbki lub miękkiej szmatki. Następnie wetrzyj preparat równomiernie w drewno, zgodnie z kierunkiem słojów. Nadmiar produktu zetrzyj czystą szmatką, tak by kolor był jednolity i bez smug. To bardzo ważny etap – dobór koloru musi być maksymalnie zbliżony do reszty podłogi. Warto wcześniej wykonać próbę na niewidocznym fragmencie lub na kawałku podobnego drewna. Pozostaw do wyschnięcia na 24 godziny. Krok 4: Zabezpieczenie powierzchni – Wosk Twardy Olejny Osmo Po wyschnięciu koloru, nałóż warstwę ochronną – najlepiej sprawdzają się produkty: Osmo 3062 (półmat) Osmo 3065 (mat) Aplikacja: Nałóż cienką warstwę wosku twardego olejnego przy użyciu pędzla lub wałka. Pozostaw do wyschnięcia na 24 godziny. Delikatnie zmatow powierzchnię papierem ściernym (np. gradacja 240). Nałóż drugą, finalną warstwę tego samego produktu i pozostaw do pełnego wyschnięcia. Dodatkowe wskazówki: Zawsze pracuj w dobrze wentylowanym pomieszczeniu. Unikaj nakładania zbyt grubej warstwy – produkty Osmo są bardzo wydajne. Nie chodź po naprawianej powierzchni przez co najmniej 2–3 dni, aby powłoka miała czas się utwardzić. Jeśli odcień różni się od reszty, można dodać drugą warstwę koloru, ale zawsze wykonuj próbę wcześniej. Podsumowanie Dzięki odpowiednim materiałom i precyzyjnej pracy, renowacja pojedynczej deski podłogowej może być szybka i bardzo skuteczna. Produkty Osmo, takie jak bejce olejne, woski dekoracyjne i wosk twardy olejny, pozwalają na punktową naprawę bez konieczności renowacji całej podłogi. Kluczem do sukcesu jest dobranie odpowiedniego koloru i staranne wykonanie każdego etapu – od szlifowania po finalne zabezpieczenie powierzchni.  
    • Niekoniecznie. Wyłącznik instalacyjny nadmiarowo-prądowy. Zasada działania i cel stosowania
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...