jenis_joplin Napisano 13 września 2010 Udostępnij #1 Napisano 13 września 2010 nie wiem gdzie ten temat bedzie lepiej pasowal, tutaj (wnetrza) czy instalacjechodzi mi o elektryczne grzejniki dekoracyjne, jakich producentów możecie polecić - najlepiej z fotkami konkretnych grzejnikówja zacznę od chyba najbardziej znanej - Atlantic, która ma swoją siedzibę w Polsce:grzejnik Alipsisgrzejnik Galapagos Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 20 września 2010 Udostępnij #2 Napisano 20 września 2010 A może taki ... ?Piękny Ale cena za to powala - 1470 zł. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 20 września 2010 Udostępnij #3 Napisano 20 września 2010 I niektóre grzejniki z topdizajn , które to mi najbardziej wpadły w oko.... Link do komentarza
Dzulka Napisano 27 września 2010 Udostępnij #4 Napisano 27 września 2010 A może takie? Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 14 października 2010 Udostępnij #5 Napisano 14 października 2010 albo jeszcze takie ...Baaaaardzo eleganckie ... Link do komentarza
miriam32 Napisano 9 listopada 2010 Udostępnij #6 Napisano 9 listopada 2010 robią wrażenie te wszystkie grzejniki Do gustu przypadły mi bardziej grzejniki firmy Atlantic.Te które wstawiła stokrotka.35 jak dla mnie to już za bardzo ekstrawaganckie, wyszukane.Takie grzejniki muszą pasować do konkretnego wnętrza. Grzejnik dekoracyjny, powinien być ładny i ozdobny, ale bez przesady,nie musi być od razu rzeźbą czy dziełem sztuki. Link do komentarza
DobreGrzejniki Napisano 24 listopada 2010 Udostępnij #7 Napisano 24 listopada 2010 Raz że robią wrażenie,a dwa ze takie grzejniki sprawdzają się i nie służą tylko i wyłącznie jako element dekoracyjny. Ciekawe propozycje można znaleźć również u mnie w sklepie. Link dla zainteresowanych http://www.dobregrzejniki.pl/ Link do komentarza
mohito Napisano 7 stycznia 2011 Udostępnij #8 Napisano 7 stycznia 2011 Niektóre grzejniki wyglądają bardziej jak dzieło sztuki, niż jak przedmiot z funkcją grzewczą. Teraz nawet jak musimy się dogrzać, to nie jesteśmy skazani na brzydkie farelki, a można kupić taki elegancki promiennik. Dzięki niemu jest o wiele cieplej, a nie trzeba go chować po kątach z powodu okropnego wyglądu. Link do komentarza
DobreGrzejniki Napisano 1 lutego 2011 Udostępnij #9 Napisano 1 lutego 2011 W końcu taki ma być grzejnik dekoracyjny,czyli dziełem sztuki,rzadko kiedy udaje się to połączyć z funkcją grzewczą. Zazwyczaj trzeba wybierać miedzy ciepłem a wyglądem. Link do komentarza
sangria Napisano 14 marca 2011 Udostępnij #10 Napisano 14 marca 2011 Grzejnik nie musi być dziełem sztuki, ale powinien mieć ładny, dekoracyjny, w miarę prosty wygląd. Najlepiej taki by pasował do każdego wnętrza i stylu. By dobrze się komponował i w wnętrzu bardziej nowoczesnym i w tym bardziej klasycznym czy nawet retro. Te od atlantic p. wyglądają na takie. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 14 marca 2011 Udostępnij #11 Napisano 14 marca 2011 dekoracyjny - łazienkowy Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 14 marca 2011 Udostępnij #12 Napisano 14 marca 2011 Zimą często w tym naszym przemieszczaniu się jest nam najnormalniej w świecie zimno. Wtedy przydadzą się nam grzejniki dekoracyjne, które są przenośne.Można łatwo ogrzać swoje ręce dzięki takiemu grzejnikowi: Link do komentarza
sprytny_kazik Napisano 18 kwietnia 2011 Udostępnij #14 Napisano 18 kwietnia 2011 ja ostatnio zakupiłem dekoracyjny grzejnik Perła firmy termatechnologie, nie byl az tak "kosmiczny" jak te wrzucone przez Elutka ale tez bardzo ciekawy wizualnie. A firma podobno bardzo dobra, niedlugo bede wymienial grzejniki w pozostalych pomieszczeniach i chyba tez zdecyduje sie na tego producenta Link do komentarza
letin Napisano 20 kwietnia 2011 Udostępnij #15 Napisano 20 kwietnia 2011 fantastyczne pomysły, nawet nie wyobrażałem sobie że tak można Link do komentarza
grzegorz l Napisano 22 kwietnia 2011 Udostępnij #16 Napisano 22 kwietnia 2011 Mnie też zaskakują te grzejniki. A co do: Cytat W końcu taki ma być grzejnik dekoracyjny,czyli dziełem sztuki,rzadko kiedy udaje się to połączyć z funkcją grzewczą. Zazwyczaj trzeba wybierać miedzy ciepłem a wyglądem. Myślę jednak, że znani, sprawdzeni producenci grzejników nie pozwolą sobie jednak żeby stylowy wygląd grzejnika pozbawił go jego podstawowej funkcji jaką jest funkcja grzewcza. Link do komentarza
sprytny_kazik Napisano 23 kwietnia 2011 Udostępnij #17 Napisano 23 kwietnia 2011 podobno sa funkcjonalne w stu procentach tak jak standardowe grzejniki, mam nadzieje ze przekonam sie o tym sam, ale to okaze sie dopiero zimą : P Link do komentarza
grzegorz l Napisano 26 kwietnia 2011 Udostępnij #18 Napisano 26 kwietnia 2011 a co zakupiłeś jakieś cacuszko tego typu? Link do komentarza
sprytny_kazik Napisano 27 kwietnia 2011 Udostępnij #19 Napisano 27 kwietnia 2011 no tak jak pisalem kupilem sobie Perłe do łazienki. Teraz szukam czegos ciekawego do pozstalych pomieszczen Link do komentarza
grzegorz l Napisano 27 kwietnia 2011 Udostępnij #20 Napisano 27 kwietnia 2011 a no tak, sorry, przeoczyłem ten post jakoś. Sprawdziłem w googlu jak wygląda ta twoja perełka. No i całkiem fajna. Nowoczesna taka:P Ja jednak zainwestował bym w coś bardziej tradycyjnego, aczkolwieek stylowego. Jeszcze nie wiem w co, ale muszę ci powiedzieć, że oferta tej termy wygląda fajnie. Link do komentarza
dzempel Napisano 29 kwietnia 2011 Udostępnij #21 Napisano 29 kwietnia 2011 piękne są gdyby tylko ceną nie zabijały Link do komentarza
Merreta Napisano 29 kwietnia 2011 Udostępnij #22 Napisano 29 kwietnia 2011 pomysłowe grzejniki nadają się tylko do nowoczesnej łazienki. Link do komentarza
dzempel Napisano 29 kwietnia 2011 Udostępnij #23 Napisano 29 kwietnia 2011 nie koniecznie ja się rozglądam za takim właśnie grzejnikiem do salonu Link do komentarza
grzegorz l Napisano 30 maja 2011 Udostępnij #24 Napisano 30 maja 2011 no pewnie, że nie tylko do łazienki. Jak coś znajdziesz to pokaż, bo ja też niedługo będę chciał coś takiego zakupić, więc może trochę ściągne:P Link do komentarza
jenis_joplin Napisano 3 czerwca 2011 Autor Udostępnij #25 Napisano 3 czerwca 2011 Pan Grzegorz L dalej namiętnie spamuje ten wątek polecając jedną z firm (jako użytkownik forum przeszedł już przynajmniej jedną reinkarnację z innego).Nie dla rozwalania wątku ! Link do komentarza
andreska Napisano 26 października 2011 Udostępnij #26 Napisano 26 października 2011 Czy taki grzejnik jak ten - będzie dawał tyle samo ciepła co standardowe grzejniki aluminiowe? Link do komentarza
bajbaga Napisano 26 października 2011 Udostępnij #27 Napisano 26 października 2011 Będzie oddawał dokładnie tyle samo ciepła, co każdy inny grzejnik, o takiej samej mocy. Link do komentarza
Tanie-Grzanie Napisano 4 listopada 2011 Udostępnij #28 Napisano 4 listopada 2011 Sami ustalamy moc grzewczą takiego grzejnika,więc w zasadzie to bezpodstawne są wszystkie oskarżenia o to,że ten dekoracyjny nie spełni swojego zadania,bo będzie wręcz przeciwnie. Wiem to z własnego doświadczenia. Link do komentarza
Monika_Szwed Napisano 12 maja 2013 Udostępnij #29 Napisano 12 maja 2013 (edytowany) Mam wrażenie, że nie udając nikogo innego, tylko pisząc wprost, że zachęcam do zapoznania się w ofertą grzejników ze strony www.technikadesign.pl, o których wspominam, nie wprowadzam nikogo w błąd, a delikatnie sugeruję, że takie grzejniki istnieją i są warte uwagi. Swoją drogą polecam je, jako bardzo ladne i dodatkowo w atrakcyjnych cenach (model Runtal Jet X można kupić od 540 zł). Produkcja w Europie też zapewne ma dla niektórych znaczenie. Rzeczywiście, pracując dla tej marki, robię jej jednocześnie reklamę, ale nie ukrywam tego faktu, podając się za kogoś innego i tylko od użytkowników forum zależy, czy zdecydują się zerknąć na załączone zdjęcia. Edytowano 13 maja 2013 przez Monika_Szwed (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 12 maja 2013 Udostępnij #30 Napisano 12 maja 2013 Cytat Polecam grzejniki dekoracyjne z naszej oferty ...................... Jeżeli polecasz i jesteś z firmy to nie tu miejsce do umieszczania ogłoszeń.A ton Twojej wypowiedzi to reklama a tu nie chodzi o to. Link do komentarza
Monika_Szwed Napisano 12 maja 2013 Udostępnij #31 Napisano 12 maja 2013 (edytowany) Polecam grzejniki dekoracyjne z naszej oferty http://www.technikadesign.pl/. Są to grzejniki szwajcarskiej marki Runtal. Kilka - moim zdaniem - niezwykle wyróżnia się na rynku, w tym elektryczny grzejnik Splash (jego zdjęcie znajdziecie poniżej), a także:Runtal Archibald: http://www.technikadesign.pl/grzejniki-dek...untal/archibald Runtal Arteplano, w ramach tel linii można zakupić grzejnik-lustro, grzejnik-tablicę magnetyczną: http://www.technikadesign.pl/grzejniki-dek...untal/arteplano Runtal Flow Form, grzejnik typu favier - modna retro-tuba: http://www.technikadesign.pl/grzejniki-dek...untal/flow-form Runtal Puzzle, grzejnik, na którym można pisać jak na tradycyjnej szkolnej tablicy, a dodatkowo traktować go jako tablicę magnetyczną: http://www.technikadesign.pl/grzejniki-dek...e-runtal/puzzle. Polecam serdecznie naszą stronę www.TechnikaDesign.pl. Edytowano 13 maja 2013 przez Monika_Szwed (zobacz historię edycji) 1 Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 13 maja 2013 Udostępnij #34 Napisano 13 maja 2013 Pewnie też sporo kosztują ... Link do komentarza
eko-m2 Napisano 14 maja 2013 Udostępnij #35 Napisano 14 maja 2013 Cytat Pewnie też sporo kosztują ... np. grzejnik dekoracyjny, widoczny na zdjęciu poniżej kosztuje ok. 2 700 zł. Link do komentarza
davizioso Napisano 3 czerwca 2013 Udostępnij #36 Napisano 3 czerwca 2013 osobiście bardzo podobają mi się grzejniki dekoracyjne, są one prawdziwą ozdobą każdego pokoju Link do komentarza
MyLed Napisano 30 sierpnia 2013 Udostępnij #37 Napisano 30 sierpnia 2013 W kwestii grzejników dekoracyjnych to mam takie samo zdanie. To już nie jest ten stereotyp kiedy stanowił on czystą dekorację,teraz zapewnia ogrzewanie w całym pomieszczeniu,a można wybrac sensowny wzór. Link do komentarza
fenol Napisano 28 lutego 2015 Udostępnij #38 Napisano 28 lutego 2015 (edytowany) Ja dorzucę swoją propozycję. Grzejnik narożny, niezbyt designerski ale ciekawy. Dodałem tylko podświetlenie LED ze zmianą kolorów. Zimą, kiedy grzeje, ustawiam kolor czerwony. Latem - dowolny inny (np. bursztynowy) albo jakiś zimny.Ciekawy efekt. Edytowano 28 lutego 2015 przez fenol (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Atlantic Polska Napisano 23 marca 2015 Udostępnij #40 Napisano 23 marca 2015 Miło, że na tym forum są użytkownicy doceniający nasze produkty . Chciałbym polecić tegoroczną nowość w naszej ofercie tzn. dynamiczny grzejnik rewersyjny Panama. Wyposażyliśmy go w wodny wymiennik ciepła, dlatego musi być podłączony do pompy ciepła lub kotła. Dzięki temu podczas zimy ogrzewa, natomiast podczas lata chłodzi. Aby utrzymać optymalną temperaturę nawet podczas bardzo mroźnych dni, gdy praca samej pompy ciepła nie gwarantuje tego, urządzenie wyposażono także w płytę grzewczą i wentylator. Link do komentarza
Joanna81 Napisano 24 października 2015 Udostępnij #42 Napisano 24 października 2015 Witam serdecznie. Ja również szukam ciekawych grzejników do domu. Jakiś czas temu natrafiłam na coś takiego wygląda bajecznie. Jest to ponoć grzejnik kamienny, hmm ciekawe. Z tego co wyczytałam to produkowany jest w PolsceJakie są wasze odczucia? Myślę że ich propozycje są interesujące jeśli chodzi o wygląd. Co do cen to się nie orientowałam. Link do komentarza
AgnieszkaNo Napisano 16 listopada 2015 Udostępnij #43 Napisano 16 listopada 2015 WOW!! Nawet nie wiedziałam, że grzejniki mogą być tak dekoracyjne. JUz nie trzeba ich zasłaniać firankami albo meblami. Niektóre są może trochę przekombinowane, ale te fale w łazience czy grzejnik z grafiką może być sam w sobie ozdobą każdego pomieszczenia. Chyba się zastanowię nad taką zmianą przed kolejnym remontem. Link do komentarza
asiakamien Napisano 17 listopada 2015 Udostępnij #44 Napisano 17 listopada 2015 Mi się podobają grzejniki w formie płyty - albo jednokolorowa, albo ze swoim nadrukiem ,czy tam wybranym z galerii coś jak tutaj (te białe płyty) Link do komentarza
Spednet Napisano 17 stycznia 2016 Udostępnij #45 Napisano 17 stycznia 2016 To nic innego jak kwestia gustu oraz budżetu,natomiast generalnie zwracajmy uwagę także na ich praktyczność i moc grzewczą,bo potem często okazuje się,ze jednak jest ona zbyt mała na rzecz pięknego wyglądu. Link do komentarza
Gość stach Napisano 3 lutego 2016 Udostępnij #47 Napisano 3 lutego 2016 Ja CHCĘ taki!!! Link do komentarza
nikolka Napisano 6 lutego 2016 Udostępnij #48 Napisano 6 lutego 2016 Cytat nie wiem gdzie ten temat bedzie lepiej pasowal, tutaj (wnetrza) czy instalacjechodzi mi o elektryczne grzejniki dekoracyjne, jakich producentów możecie polecić - najlepiej z fotkami konkretnych grzejnikówja zacznę od chyba najbardziej znanej - Atlantic, która ma swoją siedzibę w Polsce:grzejnik Alipsisgrzejnik Galapagos Niektóre grzejniki ze zdjęć, szczególnie te łazienkowe sa naprawdę śliczne! Link do komentarza
agutka Napisano 10 marca 2016 Udostępnij #50 Napisano 10 marca 2016 Coś pięknego!!!! Naprawdę niesamowite są te grzejniki co podlinkowałyście uwielbiam takie rzeczy - przedmiot użytkowy jako dzieło sztuki... ja też wam coś dorzucę do obejrzenia - też ciekawe projekty mają (chyba jeszcze nie była ta stronka linkowana - jak powtórzyłam to przepraszam) Ja zbieram dzielnie na jeden taki do pokoju synka - szkoda, że ceny są takie kosmiczne :( :( oby mi życia nie brakło ;) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się