Pomocnik Napisano 27 maja 2010 #1 Napisano 27 maja 2010 Błędy rzadziej wynikają z niewiedzy, a częściej – z zaniedbania reguł montażu. Są przy tym na tyle oczywiste, że może je wychwycić nawet osoba bez doświadczenia. Poniżej opisujemy te błędy i radzimy, jak poprawnie wykonać każdy etap montażu okien. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/stan-surowy/okna-i-drzwi/a/11395-czeste-bledy-przy-montazu-okien
Gość Podłoga Posadzka Napisano 27 maja 2010 #2 Napisano 27 maja 2010 Podajcie jak prawidłowo zamontować okna w warstwie styropianu w ścianie dwuwarstwowej.Montaż w murze to pikuś...
Gość darek Napisano 28 maja 2010 #3 Napisano 28 maja 2010 istotnym elementem przy montarzu okien jest głębokość ich osadzenia w murze. Przy murach jednowarstwowych - pośrodku, przy dwu warstwowych na końcu pierwszej warstwy itd..
Gość dert Napisano 28 maja 2010 #4 Napisano 28 maja 2010 Podłoga Posadzk, kto montuje okna w ociepleniu~?!.
Gość P.P. Napisano 30 maja 2010 #5 Napisano 30 maja 2010 Do Dert .Każdy kto niechce mieć mostków cieplnych..
retrofood Napisano 1 czerwca 2010 #6 Napisano 1 czerwca 2010 Cytat Podajcie jak prawidłowo zamontować okna w warstwie styropianu w ścianie dwuwarstwowej.Montaż w murze to pikuś... To akuratnie w swoich materiałach technicznych podają producenci płyt warstwowych. Z rysunkami.
Gość ŁowcaAndroidów Napisano 16 kwietnia 2011 #7 Napisano 16 kwietnia 2011 A może by tak pokazać, jak montować okna w murze trojwarstwowym? I co w przypadku RKSów - jak montować górną krawędź ościeżnicy?.
Gość Helmud Napisano 10 kwietnia 2014 #8 Napisano 10 kwietnia 2014 Czym otynkować stalowe nadproże jak odpadł stary 40 letni tynk,okna są drewniane z izolacją piankową.
Gość leszek Napisano 7 października 2014 #9 Napisano 7 października 2014 Okien nienalezy uszczelniac silikonem i akryle lecz tsma dyfuzyjna
Jani_63 Napisano 7 października 2014 #10 Napisano 7 października 2014 Cytat Okien nienalezy uszczelniac silikonem i akryle lecz tsma dyfuzyjna Ja, ja... a ja mieszkać za wielka woda od nie wczoraj.
Gość omika Napisano 19 maja 2016 #11 Napisano 19 maja 2016 o dobrą ekipę nie jest łatwo, ale warto się wysilić, bo wykonany na początku dobry, profesjonalny montaż to mniej stresu i więcej pieniędzy w kieszeni - patrząc na to długofalowo.
Gość Gość Napisano 4 lipca 2017 #12 Napisano 4 lipca 2017 Ostatnio wymieniali u nas w domu okna. Ścian nie skopili wodą ,okna przymocowali na dwie kotwy po bokach z jednej i drugiej strony oraz pianką. Ciekawe czy jak będzie duży wiatr to okna nie wylecą.
Gość Mila Napisano 19 października 2017 #13 Napisano 19 października 2017 Myślę, że innym częstym błędem przy tego typu pracach, jest dobór nieodpowiednich narzędzi oraz elementów łączeniowych. Zwłaszcza te elementy ogrywają najważniejszą rolę ponieważ są niejako spoiwem.
Gość Ania73 Napisano 5 grudnia 2018 #14 Napisano 5 grudnia 2018 Witam, co może być powodem, że okna bardzo ciężko się otwierają (okna dachowe, drewniane). Na początku otwierały się normalnie, jednak po wymianie dachu i w związku z nim podnoszeniu okien o kilka cm (okna zostały wycięte i ponownie wstawione) trzeba użyć bardzo dużej siły, żeby okno otworzyć.
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 5 grudnia 2018 #15 Napisano 5 grudnia 2018 Na początek potrzebna jest regulacja okuć.
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 5 grudnia 2018 #16 Napisano 5 grudnia 2018 Możliwe, że zawias został uszkodzony. Zgaduję. Mam podobnie ale czekam z wymianą do wiosny. Sam zepsułem
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 5 grudnia 2018 #17 Napisano 5 grudnia 2018 Dlatego właśnie pisałem o regulacji okuć. Najczęściej to z nimi jest problem. Coś się opuści a czasem uszkodzi. Przy regulacji to widać.
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 5 grudnia 2018 #18 Napisano 5 grudnia 2018 W zasadzie bez demontażu i fachowej oceny możemy wróżyć z fusów. Ja dzielę się moim przypadkiem a w zasadzie to nie pamiętam momentu, w którym zepsułem zawias. Jedno jest pewne - skoro skrzydło nie chce się otworzyć bez użycia siły do standardowego zakresu - nie siłujemy się z nim.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się