Skocz do zawartości

Z całym Szacunkiem - ale Wawel ??

r-32

Recommended Posts

Napisano
" Kardynał Dziwisz chce, by na Wawelu powstała krypta prezydencka w której mieliby być pochowani prezydent Lech Kaczyński z żoną oraz prezydent Ryszard Kaczorowski - tak wynika z niepotwierdzonych jeszcze oficjalnie informacji"

wydaje mi się że próbuje wyjść z tego z twarzą

Napisano
Cytat

To my w Rosji powinniśmy działać, a nie myśleć o tym, co swojej załodze będzie proponować zagraniczny przywódca. Lotnisko powinno być zamykane przy pojawieniu się nawet jednej chmurki - oznajmił. Według niego, należy zdymisjonować tych, którzy w wypadku katastrofy pod Smoleńskiem wykazali niedbalstwo.

Pogrubione - dodatkowa ewentualność, zresztą wspomniana wcześniej - ale w tym aspekcie?
Już widzę te spory co w takim przypadku napisać na tablicy - lub co usunąć z tablicy.
Napisano
Cytat

Pogrubione - dodatkowa ewentualność, zresztą wspomniana wcześniej - ale w tym aspekcie?

Myślisz, że Żyrinowski wie więcej niż powołana do tego komisja?
Napisano
A mnie się wydawało, że powinniśmy jakoś chronić nasze zabytki...
A mnie się też wydawało, że ludzi wybitnych należy honorować w alei zasłużonych...
Chyba mi się bardzo źle wydawało...

Adam M.
Napisano
Cytat

A mnie się wydawało, że powinniśmy jakoś chronić nasze zabytki...
A mnie się też wydawało, że ludzi wybitnych należy honorować w alei zasłużonych...
Chyba mi się bardzo źle wydawało...

Adam M.

Popieram!
Od soboty słyszę o tragedii narodowej a od wtorku widzę komedię narodową.
W archiwach radia i telewizji jest dosyć materiałów świadczących o tym że"TEN OBYWATEL"nie powinien przebywać na WAWELU ani jako gość a tym bardziej jako lokator!!!
Brawo Andrzej Wajda!
Napisano
Cytat

Popieram!
Od soboty słyszę o tragedii narodowej a od wtorku widzę komedię narodową.
W archiwach radia i telewizji jest dosyć materiałów świadczących o tym że"TEN OBYWATEL"nie powinien przebywać na WAWELU ani jako gość a tym bardziej jako lokator!!!
Brawo Andrzej Wajda!

popieram

a tak na marginesie informacja którą dziś podano dlaczego nie zamknieto lotniska w Smoleńsku, wydaje mi sie wiarygodna

" nie zamknieto lotniska dlatego gdyż obawiano sie późniejszych reakcji na to że nie wpuszczono delegacji Polskiej na lotnisko i utrudniono im oddanie hołdu pomordowanym w Katyniu. Dlatego sugerowano lot na inne lotniska, pozostawiajac im wybór."
Wydaje mi sie to wiarygodne bo gdyby naprawde zamkneli to lotnisko i nie pozwolili na ladowanie to jakie by były komentarze. Pewnie nie mniejsze emocje by były niz przy tym pochówku na Wawelu. Pisowcy nie pozostawili by na Rosji suchej nitki
Napisano
A co o tym pomyśle (o nas) pisze się za granicą ?

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Zag...ml?ticaid=1a001

Konsekwencje tego pomysłu będą ...prędzej czy póżniej ...
Jakie , a raczej jak dotkliwe ? Czas pokaże.

Moim zdaniem - potrzebne to nikomu.
To dalece posunięta pycha czy po prostu głupota ?
Po raz kolejny nie pozwalamy zapomnieć sąsiadom i światu , że podejmowanie mądrych decyzji -
to nie nasza silna strona.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Powłoka poliuretanowa to obecnie najlepszy stosunek ceny do jakości dla osób, które chcą mieć dach  w prawie niezmienionej postaci "na lata". Pamiętaj, że  robocizna też jest ważna, chyba że sam pokryjesz  ten dach. Dodać trzeba też, że blacha blasze nierówna. Blachodachówka zazwyczaj teraz produkowana jest z blachy stalowej ocynkowanej o grubości niecałe 0,4 mm, a jeszcze parę lat temu  najczęściej spotykanym rozmiarem było 0,55 mm 
    • Herezja. Ch-ki B, C, czy D w zakresie zwarciowym są identyczne. Polecam Ci ten tekst z linku powyżej..  Selektywności nie da się uzyskać stosując klasyczne automaty nadprądowe.  Dla osiągnięcia selektywności trzeba by stosować zabezpieczenia selektywne na zasilaniu, ale energetyka się na to nie godzi. 
    • Masz "szybszy" B16 w tamtej skrzynce.     Zwarcie było na tyle silne, że "wybiło" wcześniej wyłącznik (B16 w skrzynce głównej), zanim ten w domowej skrzynce  zareagował Wyłączniki nadprądowe działają zarówno na przeciążenie, jak i zwarcie. Zadziała ten, który pierwszy wykryje przekroczenie granicy prądu zwarciowego — i ma najszybszy czas reakcji.   Jeśli tamten B16   był bliżej źródła zasilania (np. w skrzynce licznikowej lub głównej), to on mógł szybciej zareagować, przy zwarciu prąd "idzie do źródła", i pierwszy bezpiecznik, który to wykryje, wyłącza zasilanie.     Jeśli dwa bezpieczniki B16 są szeregowo, to nie ma gwarancji, że zadziała ten "bliżej zwarcia". Zadziała ten, który zareaguje szybciej — a czas reakcji bywa różny (nawet w identycznych modelach).       Gdy ten B16   wyłączył się, (najprawdopodobniej zabezpiecza całą instalację domową), zostało  odcięte zasilanie wszystkich obwodów — zarówno światła, jak i gniazd.       Jeśli ten B16 wyłącza się jako pierwszy przy zwarciu również w innych obwodach, prawdopodobnie, zabezpieczenia nie są dobrane selektywnie, główne zabezpieczenie powinno  mieć wyższy prąd lub charakterystykę C/D, a domowe np. B10., albo trzeba zastosować  C16 lub D16.      
    • 🏡 Szukasz sprawdzonego partnera w nieruchomościach w Polsce lub marzysz o własnym apartamencie w Turcji? Poznaj HEIM Estate – agencję, która przeprowadzi Cię przez cały proces zakupu, wynajmu lub inwestowania w nieruchomości w kraju, gwarantując indywidualne podejście i najlepszą, starannie wyselekcjonowaną ofertę rynku pierwotnego. https://heimestate.com/   A dla miłośników słońca i wakacyjnego klimatu polecamy Nieruchomości TURCJA – ekspertów w zakupie domów i apartamentów nad Morzem Śródziemnym. Zapewniają kompleksową obsługę i bezpieczeństwo transakcji, pomagając Ci spełnić marzenie o wyjątkowej nieruchomości w Turcji.   👉 Zaufaj profesjonalistom i zrealizuj swoje plany z najlepszymi! Sprawdź też Biuro Cypr Północny Nieruchomości – ekspertów w nieruchomościach na Cyprze. Dzięki ich wsparciu kupisz apartament lub willę w jednej z najpiękniejszych lokalizacji nad Morzem Śródziemnym, bezpiecznie i bez zbędnych formalności.   Cypr to nie tylko wspaniała pogoda przez cały rok, ale i atrakcyjne ceny, rosnąca wartość inwestycji i łatwość procesu zakupu dla obcokrajowców.   Skontaktuj się z CyprPółnocny.com.pl i spełnij swoje marzenie o kawałku raju pod palmami! 🌴
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...