-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Bujać to my a nie nas: Reasumując. Moc paneli to tylko papier. ładowanie elektryka w domu z paneli to rozrzutność Wydawać już nie dziesiątki tysięcy a raczej już w setki (ładowarka dużej mocy to bardzo duży koszt, no i mocniejsze panele również a do tego dużo droższe sterowniki i zabezpieczenia) mając na uwadze że wydajność to okno kilkugodzinne ? Nie ma to żadnego sensu. No chyba że ktoś się nudzi i nie ma co robić z pieniędzmi to OK. Ekonomicznie, głupota. Ekologicznie, jeszcze większa ale odo tego trzeba dojrzeć i myśleć samodzielnie -
Przez potocki2000 · Napisano
Witam, są dwie działki które razem do siebie przylegają. Jedna ma wymiary około 20x300 a druga około 10x300 metrów kwadratowych. Właściciele postanowili połączyć ją w jedną dużą działkę i podzielić na mniejsze po 1000 metrów kwadratowych. Przez środek działki pójdzie droga gmina (właściciele już zrzekli się terenów na tę drogę). Wzdłuż działki zostanie wytyczona droga (6 metrów) aby był dojazd do każdej z działek. Plan zagospodarowania przestrzennego uchwalono w 2021 roku i przewiduje on rentę planistyczną 30%. Renta obowiązuje więc do 2026 roku. Czy jeżeli teraz zrobimy scalenie i podział działek na mniejsze to czy gmina naliczy nam rentę planistyczną? Ewentualnie czy naliczy jakiś inny podatek o którym nie wiemy? Przed podziałem każdy miał jakiś udział w dużej działce, po podziale każdy będzie mieć na wyłączność własną działkę. Czy ktoś w Was przerabiał już taki temat? Pozdrawiam -
Czyli łącząc te dwa impregnaty w formie wodnej nie będzie ani miedzi ani kwasu bornego w drewnie bo zostanie na dnie wanny. W sumie to można zrobić próbkę osobno kwasu bórnego i siarczanu miedzi żeby się upewnić.
-
Przy grawitacji pasowałoby dać 160mm jak już mają być kanalizacyjne. Przekrój między 110 a 160mm jest prawie dwukrotnie większy. Zalecane jest 150mm bez względu na kubaturę pomieszczenia. Nie wiem dlaczego chcesz dawać kanalizacyjne, jak są gotowe 150mm ocieplane spiro, możesz je sobie wyginać nawet po kątem 180°. Ja robiłem wszystko na takich spiro, koszt niewielki, a nie musiałem kombinować nic z kształtkami, a nawet przy 110mm to już ekwilibrystyka. Przy połączeniu z kominkami na dachu dawałem tylko złączkę ze 160mm kanalizacyjnej, bo nie było opcji inaczej tego ze spiro połączyć, bo nawet ręki się tam nie wsadzi. Tej części już nie ocieplałem, bo jest w części zimnej przy samym kominku na dachu. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Kumpel, który kładzie wełnę zawodowo mówi, że tylko skalna Rockwool, że tylko ta po latach zachowuje kształt oryginalny. Że kilka razy już kiedy odkrywał starą zwykłą mineralną to niewiele z niej zostawało. Ale to jego opinia, a ja nie mam powodu mu nie wierzyć. A jaka lambda? Oczywiście najwyższa możliwa na jaką Cię stać. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się