Pomocnik Napisano 17 grudnia 2009 Udostępnij #1 Napisano 17 grudnia 2009 Poruszanie się zimą po oblodzonych i zaśnieżonych drogach bywa trudne. Mając własny ogród lub podwórko sami musimy zadbać, używając najczęściej łopat i mioteł, aby przydomowa komunikacja była drożna i bezpieczna. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wokol-domu/ogrod/a/7601-lopaty-i-chemia-sposob-na-snieg Link do komentarza
Gość Środki chemiczne i zwierzęta Napisano 17 grudnia 2009 Udostępnij #2 Napisano 17 grudnia 2009 jestem bardzo ciekawa jak takie środki chemiczne działają na łapki psów i kotów? Te zwierzęta wylizują pazurki po każdym wyjściu z domu. Link do komentarza
ifra Napisano 18 grudnia 2009 Udostępnij #3 Napisano 18 grudnia 2009 Cytat jestem bardzo ciekawa jak takie środki chemiczne działają na łapki psów i kotów? Te zwierzęta wylizują pazurki po każdym wyjściu z domu. pewnie tak samo jak sól na buty... wszyscy wiemy, że po powrocie "ze śniegu" są białe ślady po soli na butach. Więc pewnie ta sól "wrzyna" im się w łapki... Link do komentarza
Gość Miki Napisano 7 stycznia 2010 Udostępnij #4 Napisano 7 stycznia 2010 Czy ktoś wie, gdzie można kupić/znaleźć granulaty przeciw oblodzeniom? Link do komentarza
Marcin123 Napisano 7 stycznia 2010 Udostępnij #5 Napisano 7 stycznia 2010 Przez internet można kupić "ice melter": http://www.hil.pl/-p-208.html lub http://www.icemelter.pl/ lub allegro i pewnie w sklepach ogrodniczych Link do komentarza
Gość jerzy Napisano 4 stycznia 2012 Udostępnij #6 Napisano 4 stycznia 2012 Znalazłem jeszcze taką stronę z środkiem roztapiającym lód i w dobrej cenie mają. www.roztapiaczlodu.pl choć w tym roku zimy pewnie nie będzie warto mieć takie specyfiki w pamięci. Kto wie, może w kwietniu zima się zacznie;). Link do komentarza
Andrewex - ogrodzenia architektura ogrodowa Napisano 4 stycznia 2012 Udostępnij #7 Napisano 4 stycznia 2012 Bardzo ciekawa sprawa z tymi granulatami, postaramy się w tym sezonie je przetestować i zdać później relację. Link do komentarza
Draagon Napisano 5 stycznia 2012 Udostępnij #8 Napisano 5 stycznia 2012 A sprzęt mechaniczny to jaki? Link do komentarza
Gość aaa Napisano 13 grudnia 2012 Udostępnij #9 Napisano 13 grudnia 2012 preparaty chemiczne można znaleźć dużo duuużo taniej, polecam przepytanie składów budowlanych i centrów ogrodniczych w małopolsce, opolskim, mazowieckim,świętokrzyskim... oferta i wybór środków ciągle się powiększa Link do komentarza
Gość Janek Napisano 16 stycznia 2019 Udostępnij #10 Napisano 16 stycznia 2019 Kiedyś używałem piachu na kostkę brukową, aby jakoś dało się przejść do bramy czy garażu. potem było sporo pracy z zamiataniem. Żona nie byłam zadowolona. Teraz jak lód mam przed domem to sypię chlorek magnezu, sześciowodny. Jest super, i wydajny i skuteczny. Cena też jest dla mnie ok. Zamawiam zawsze późną jesienią przez rolmarket, tam mają sporo taniej. Link do komentarza
bobiczek Napisano 16 stycznia 2019 Udostępnij #11 Napisano 16 stycznia 2019 28 minut temu, Gość Janek napisał: Teraz jak lód mam przed domem to sypię chlorek magnezu, sześciowodny. Jest super Ożesz. A to trzeba jakiej maski używać i specjalnych kombinezonów? Bo brzmi okrutnie wrogo dla posypywanej i posypującego Link do komentarza
michaLJablon Napisano 16 stycznia 2019 Udostępnij #12 Napisano 16 stycznia 2019 Yup ja chyba wolę jednak stawiać na tradycyjne metody - piasek, duzo piasku. Sporą część wywieje, spora część sie wydepcze, a to co zostanie na wiosne, pozmiatam. Tyle przeboleje. Po kieszeni nie zaboli. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się