Skocz do zawartości

Pokój dzienny-sypialnia

Iwonka_p-ce

Recommended Posts

Napisano
Witam!

Niedługo będę robiła remont i sama niebardzo wiem jak rozmieścić wszystko w pokoju.
Jest to pokój dzienny który będzie spełniał również funkcję sypialni wiec musi tam być również łóżko, telewizor, stół, komoda itp.
Na rysunku są zbliżone wymiary (podane w cm, anie w mm) i kształt pokoju a drzwi pokoju można przenieść na ścianę 160cm.
Jeśli ma ktoś jakieś ciekawe pomysły na zagospodarowanie tego pokoju będę bardzo wdzięczna.

A oto i zdjęcie:
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2004324,2,1,Rysunek2.html
Napisano
Po lewej, wchodząc do pokoju, we wnęce, mogłabyś wstawić łóżko, wtedy ta część sypialniania byłaby oddzielona od tej części, powiedzmy bardziej rekreacyjnej. Jeśli Ci się takie coś podoba, to mogłabyś dodatkowo łóżko oddzielić kryształkami na sznurkach (nie wiem, jak się to profesjonalnie nazywa icon_smile.gif) Na prawo od drzwi balkonowych, pod ścianą - sofa, stolik. Od wejścia w prawym rogu duży kwiat, na przeciwnej ścianie od sofy komoda i stolik rtv. Więcej pomysłów nie mam icon_smile.gif
Napisano
ale i tak przeniosłabym drzwi na tą mniejszą ścianę, będziesz miała więcej możliwośći. A skoro chcesz łóżko rozkładane to z tym nie będzie problemu. Na pewno tv nie może stać na przeciwko okna icon_smile.gif Albo zrób sobie w tej dużej wnęce szafę to już komoda nie będzie Ci potrzebna..Cieżko tak pomóc nie widząc mebli ;]
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
Napisano
Małe wnętrza, w których chcemy skumulować kilka pomieszczeń zazwyczaj sprawiają najwięcej problemu. Na twoim miejscu zasięgnęłabym porady specjalisty. Jakiś czas temu korzystałam z usług n-design.pl zrobili mi znakomity projekt, zaproponowali świetne rozwiązania, które na pewno nie przyszłyby mi do głowy. Zerknij sobie na stronę, oglądnij pomysły, może ci coś w oko wpadnie.
  • 2 lata temu...
Napisano
Cytat

mam podobnym problem. Również w jednym pokoju mam pokój dzienny, sypialnie i dodatkowo pokój dziecięcy;/ Ma olbrzymi problem jak ten pokój dobrze zagospodarować;/

Cytat

Teraz zakupiłam duże łóżko sypialniane i jestem z niego zadowolona. I moim zdaniem taki naraożnik nadaję sie tylko do siedzenie.

Napisano
A może skorzystasz z darmowych programów do projektowania wnętrz? Jest ich kilka w Googlach i pomagają wszystko fajnie porozmieszczać. Jako ciekawostkę powiem, że ja kiedyś grałem w Simsy tylko po to, by ćwiczyć układanie mebli i urządzanie wnętrza icon_biggrin.gif
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Patrząc na Twój plan sprawa nie wydaje się taka trudna. Wnęka 160/254 jest idealna na wstawienie łóżka do spania, które następnie można odgrodzić przesuwanymi roletami, bądź drzwiami. W tej samej wnęce można zrobić pawlacze na pościel itp. Co do reszty pomieszczenia zupełna dowolnośćicon_biggrin.gif
  • 2 miesiące temu...
Napisano
W zasadzie racja,dobór na zasadzie dowolności jest chyba najlepszy,jednak jeżeli masz wykonać takie 3w1,to zdecydowanie oddziel od siebie pomieszczenia chociażby wspomnianymi roletami,to szczególnie ważne w przypadku sypialni i pokoju dziennego.
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
O tej wnęcę pisali już wszyscy więc i ja się powtórzę, tam możesz wstawić łóżko. Pokój ma spełniać dla Ciebie wiele funkcji, jeśli miałby to być również pokój dzienny, to łóżko trzeba jakoś schować. Ja osobiście myślałam nad czymś w rodzaju parawanu - albo nie tracąc przy tym za dużo miejsca postawieniu ścianki i zakupieniu przesuwnych drzwi, które idealnie zasłaniałyby łóżko.
  • 3 miesiące temu...
Napisano
W kwestii sypialni orz jej urządzenia,to warto byłoby pomyśleć o dobrym i stylowym oświetleniu, akurat tym zajmujemy się na co dzień więc chętnie pomożemy i doradzimy coś fajnego.
Napisano
Cytat

Połączone, więc nie da rady
Ale wole żeby w pokoju mogłaby się znajdować wygodna sofa z funkcją do spania ewentualnie rogówka a nie 2 oddzielne pomieszczenia

Rogówka fajna sprawa, dużo miejsca.
  • 2 miesiące temu...
Napisano
Minęło juz trochę czasu,więc może napiszesz jak tam sprawa sypialni i czy coś się ruszyło w tej kwestii, w jej aranżacji? Jeżeli tak to czekamy na opinię oraz oczywiście zdjęcia.
  • 2 miesiące temu...
Napisano
ojj temat chyba wygasl. poruszane byly fajne watki w tym temacie i chetnie odniose sie ze swoim dosiwadczeniem. ja kupowalem meble do salonu z bydgoskich mebli a wypoczynek z funkcja spania z etap sofy
Napisano
Bardziej niż sofa podoba mi się narożnik,ale to do pokoju dziennego,do sypialni warto pomyśleć o dobrym drewnianym łóżku plus do tego dwie lampki nocne na półeczkach po obu stronach łóżka,co o tym sądzisz?
Napisano
Cytat

Ta kanapa wygląda świetnie! Widział ktoś taką labo bardzo podobną w jakiś stacjonarnych sklepach?

No ta jest z agata meble, tak wnioskuję z linku który się otwiera po kliknięciu w obrazek. Nie wiem jakie to wg ciebie stacjonarne sklepy, ale agata chyba jest stacjonarna icon_smile.gif
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
agada meble jest salonem ktory zrzesza wielu producentow ale nie maja ich calego asortymentu wiec najlepiej rozgladac sie na stronie producenta za tym co nas interesuje i pozniej nawet telefonicznie dowiadywac czy dany model mozna gdzies obejrzec icon_smile.gif np bydgoskie meble jak sie rozgladalem byly w wielu salonach
Napisano
Mi tez bardzo się podoba,bardzo ładna i stylowa kanapa,patrząc po zdjęciach wydaje się,że te meble są także wygodne więc w sumie można się o nie pokusićicon_smile.gif Jako Led-Lux chętnie pomożemy w wyborze odpowiedniego oświetlenia.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
oświetlenie jest niezwykle ważne, sprawia, że dobrze czuję się w pomieszczeniu.
A ta sofa jest naprawdę świetna, faktycznie jak z amerykańskich filmów. Poza tym podoba mi się jej kolor icon_smile.gif
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
Trzeba przyznać że jest bardzo oryginalna,ale i na pewno wygodna i każdy chciałby ją mieć w swoim salonie lub sypialni. Kwestia oświetlenia także- tutaj najbardziej podobają mi się lampy stojące.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...