Skocz do zawartości

Fundamenty na zime ??

JarekChełm

Recommended Posts

Napisano
Witajcie dodam ze jestem lajkiem, posiadam dzialke na której chcemy przed zima postawic fundamenty jestemy na etapie wykopów. Firma która nam ma wykonac wszystko mowi ze okres ten jeszcze sie nadaje jak wy uwazacie ? czy wstrzymac sie do wiosny ? Troche spieszymy sie zeby nie stracic pozwolenia na budowe, czekam na kontakt i pomoc
Napisano
Pozwolenie na budowę jest ważne 2 lata. Oznacza to, że w tym terminie należy budowę rozpocząć, ale niekoniecznie zakończyć, nie wolno także przerwać robót na dłużej niż 2 lata. Gdy pozwolenie wygaśnie lub przerwa była za długa, trzeba się starać o nowe lub o pozwolenie na wznowienie robót.
https://budujemydom.pl/budowlane-abc/poradnik-prawny/porady/6074-ile-czasu-wazne-jest-pozwolenie-na-budowe

A więc jak poczekasz do wiosny to na pewno nie stracisz pozwolenia na budowę. Ja bym na Twoim miejscu zaczekał, bo jak przymrozek złapie beton podczas wiązania to po kłopocie, a wierz mi nie zaoszczędzisz dużo czasu na tym jednym etapie budowy.
Napisano
Własnie jest problem że pozwolenie skończy sie niebawem dla tego zastanawiam sie nad fundamentami po weekendzie zapowiadaja ocieplenie lecz gdy patrze na ten snieg chyba odloze fundamenty na nastepny rok
Napisano
Witam spotkałem sie z firma która ma budowac dom od podstawy do stanu surowego, wycenili mi za samą robocizne 35 tys zł uwazacie ze jest to dobra cena ? Dodam ze projekt domu to GL 51 Telimena dom ok 150m2, czekam na opinie
Napisano
Cytat

Witam spotkałem sie z firma która ma budowac dom od podstawy do stanu surowego, wycenili mi za samą robocizne 35 tys zł uwazacie ze jest to dobra cena ? Dodam ze projekt domu to GL 51 Telimena dom ok 150m2, czekam na opinie

To zależy na czym kończy się ten stan surowy, bo to jest różnie rozumiane. Czy na więźbie, a może kryją dach?
Napisano
Moim zdaniem to wysoka cena, ale wiadomo, że to zależy od tego ile fachowcy biorą w Twoim regionie. Druga rzecz to solidność ekipy, jeżeli byłbym pewien, że wykonają porządną robotę to bym ich brał pomimo wysokiej ceny.
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Ja również uważam, że cena jest wysoka. A jeśli pójść za radą Marcina123... to trzeba ekipę dobrze sprawdzić. Naklepszy jest wywiad u innych inwestorów.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...