Jan_13 Napisano 22 lipca 2009 Udostępnij #1 Napisano 22 lipca 2009 Wiem, że to tylko namiastka, ale w handlu pojawiło się ostatnio sporo bardzo realistycznych modeli. Czy warto bawić się w taką podróbkę, czy w ogóle dać sobie spokój z kominkiem, jeśli nie ma się możliwości wybudowania prawdziwego? Link do komentarza
Super B Napisano 23 lipca 2009 Udostępnij #2 Napisano 23 lipca 2009 Według mnie kominki elektryczne, nawet te z najwyższej półki mają tandetny wygląd. Link do komentarza
Mathir Napisano 24 lipca 2009 Udostępnij #3 Napisano 24 lipca 2009 No, nie przesadzaj! Ten wygląda fajnie Link do komentarza
Super B Napisano 24 lipca 2009 Udostępnij #4 Napisano 24 lipca 2009 Ale jakoś płasko się prezentuje Nie przekonałeś mnie. Link do komentarza
Jan_13 Napisano 26 lipca 2009 Autor Udostępnij #5 Napisano 26 lipca 2009 Sorry, rozpętałem dyskusję o gustach, a to zdecydowanie inna część forum. Tu wartoby zapytać o wygode użycia, parametry oraz koszty eksploatacji Link do komentarza
Mathir Napisano 20 września 2009 Udostępnij #6 Napisano 20 września 2009 I cisza! Szkoda! Link do komentarza
Super B Napisano 21 września 2009 Udostępnij #7 Napisano 21 września 2009 Bo o czym tu pisać. To zwyczajne pożeracze prądu i już!!! Link do komentarza
KAROI Napisano 22 września 2009 Udostępnij #8 Napisano 22 września 2009 Jak komuś pasuje coś takiego... to niech montuje. Ja sobie daruję!Ale mi sie rymnęło! Link do komentarza
KAROI Napisano 27 września 2009 Udostępnij #9 Napisano 27 września 2009 Chociaż w innej części forum okazało się, że do bloku wielopiętrowego taki kominek może być jedynym wyjściem. Link do komentarza
NOTO Napisano 21 lutego 2010 Udostępnij #10 Napisano 21 lutego 2010 Na pewno jest to namiastka. Ale czysta i mało kosztowna.Jeśli chodzi o grzanie działa jak zwykły konwektor.Można zakupić kominki na etanol - niektóre wspaniale wyglądają i jest tam żywy ogień !!!!! Można to nawet na ścianie powiesić - działa podobnie jak podgrzewacze do potraw.Można jeszcze kupić płytę DVD z filmem "ogień" , nawet dźwięk jest ... Link do komentarza
SRX Napisano 18 stycznia 2012 Udostępnij #11 Napisano 18 stycznia 2012 (edytowany) Dokopałam się. Właśnie myślimy z małżem nad takim rozwiązaniem. Początkowo chcieliśmy mieć dwa kominki, jeden w naszej części z DGP i drugi w rodzicielki części taki dekoracyjny. Co za tym idzie byłyby 3 kominy jeśli dobrze myślę (bo jeszcze z kotła gazowego). Skłaniamy się do tego aby kominek u mamy zrobić z DGP, natomiast u nas w ogóle zrezygnować z jego posiadania lub kupić elektryczny żeby móc wytworzyć odpowiedni nastrój od wielkiego dzwonu (czyt. raz na rok). Poza tym przekonuje mnie funkcja grzania i nie grzania w tych kominkach a i efekt płomieni jest zadowalający szczególnie w tych droższych modelach. No i czynnik cenowy też ma znacznie bo taki kominek możemy zakupić po budowie, odchodzą więc koszty budowy kominka i komina na etapie budowy.No i mam pytanie czy ktoś używam takiego kominka? I jakie są Wasze (wszystkich w sensie) opinie? Chodzi mi nawet nie o to czy zakup kominka elektrycznego ma sens tylko czy świadomie zrezygnowalibyście z posiadania tradycyjnego kominka w swoich domach? A Ci którzy posiadają kominki tradycyjne ile razy w ciągu roku w nich palicie tylko dla tej atmosfery? Edytowano 18 stycznia 2012 przez SRX (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość gawel Napisano 18 stycznia 2012 Udostępnij #12 Napisano 18 stycznia 2012 KOminek elektryczny zostaw dobie do mieszkania w bloku (dla mnie to jest proteza jak np sztuczna ), natomiast coś co możesz dokupić później to jest koza są rozmaite i nowoczesne (np z podgrzewaczem do kawy i pizzy) no rożniste. I powiem Ci że jest to jakieś rozwiązanie nie za drogie i w sumie fajne. Link do komentarza
SRX Napisano 18 stycznia 2012 Udostępnij #13 Napisano 18 stycznia 2012 No właśnie też nad kozą myśleliśmy, ale myślałam, że to jak z kominkiem. No a koszt komina? No i czy koza może być w domu z WM? Link do komentarza
Jani_63 Napisano 18 stycznia 2012 Udostępnij #14 Napisano 18 stycznia 2012 Może pod warunkiem że jest przystosowana do podłączenia powietrza zewnętrznego... kiedyś mi coś takiego w necie mignęło Link do komentarza
Gość gawel Napisano 18 stycznia 2012 Udostępnij #15 Napisano 18 stycznia 2012 Cytat No właśnie też nad kozą myśleliśmy, ale myślałam, że to jak z kominkiem. No a koszt komina? No i czy koza może być w domu z WM? a co to jest WM? Link do komentarza
SRX Napisano 18 stycznia 2012 Udostępnij #16 Napisano 18 stycznia 2012 Wentylacja mechaniczna. Link do komentarza
Gość gawel Napisano 18 stycznia 2012 Udostępnij #17 Napisano 18 stycznia 2012 juz wiem z tym wm według mnie koza okazlonajnie uzywana jak najbardziej tak nie masz co sie przejmowac spoko z resztą zrobisz doprowadzenie powietrza w podłodze i elegancką zaslepke taki kwiatek jakis tam dobrany do podłogi i jak palisz to obkrecach i powietrze wyrówna cisnienie nie ma na prawd eproblwmu zwsze mozna rozszczelnic okno uwierz mi tym bym sie nie przejmował choc ci powiem ze ja mam went grawitacyjną i jednak ten moj baraczek jest sczelny bo jak mam 2 wyciagi w łazinkach wlaszone i w kuchni a nawiewu nie odsłonie to kominek mi sie zatrzymuje po prostu przygasa im kopci Link do komentarza
SRX Napisano 18 stycznia 2012 Udostępnij #18 Napisano 18 stycznia 2012 Cytat Może pod warunkiem że jest przystosowana do podłączenia powietrza zewnętrznego... kiedyś mi coś takiego w necie mignęło Czyli jak z kominkiem? Link do komentarza
Gość gawel Napisano 18 stycznia 2012 Udostępnij #19 Napisano 18 stycznia 2012 Cytat Wentylacja mechaniczna. Sandra ty się zapisuj i pogadamy w Brennej wszystko będziesz wiedziała ja jestem uzytkownikiem praktykiem ale ci powiem ze juz 8 lat mieszkam i jest ok dom super chyba nie by lem takim dupowatym inwestorem. a dom budowalismy 7 miesiecy od łąki do domu na gotowo z ogrodzeniem Cytat Czyli jak z kominkiem? Tak kominek ma taki kruciec od spodu i rurą spiro podpinasz nawiew i jest ok bo kominek ma dużą moc i powietrz potrzebuje duzo no i palic tez bedziesz wiecej natomiast pod kozą zrobisz malenką 10cm sr krateczke sa takie i bedzie gites nie bedzie sie w oczy rzycała Link do komentarza
SRX Napisano 18 stycznia 2012 Udostępnij #20 Napisano 18 stycznia 2012 Gdzie ja do Brennej! Toś mię zaskoczył. Link do komentarza
Gość gawel Napisano 18 stycznia 2012 Udostępnij #21 Napisano 18 stycznia 2012 Cytat Gdzie ja do Brennej! Toś mię zaskoczył. Jak to ja przeciez wszyscy maja prawo (a niektórzy to juz etatowy obowiazek) żeby być daleko masz bo ja to z 450 km ale jade uwierz ze warto Aga (molytek) była w krościenku 1 raz i juz bywa bo w szoku była my ładujemy akumulatory i sie luzujemy i gadamy 72h kazdy z kazdym i jak juz wrócimy do domu to piszemy 25h non stop i znowu itdNo poczekaj Dagę na Ciebie na puszcze nie ujdzie ci to tak łatwo Link do komentarza
SRX Napisano 18 stycznia 2012 Udostępnij #22 Napisano 18 stycznia 2012 Ja chyba jeszcze nie ten stopień zaawansowania jestem. Ale miło mi. Tylko nie mów nic Dadze, ja się jej trochę boję. Link do komentarza
pawelmakowski76 Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij #23 Napisano 27 grudnia 2016 Jak dla mnie taki kominek to taka atrapa. Nie wygląda i z tego co się orientuje nie jest też zbyt funkcjonalny. Nie wiem więc po co coś takiego wstawiać? Wystarczy spojrzeć na jakąś stronę z profesjonalnymi aranżacjami z udziałem pięknych stylowych kominków, aby zobaczyć różnicę. Link do komentarza
zenek Napisano 3 lutego 2017 Udostępnij #24 Napisano 3 lutego 2017 Dnia 22.07.2009 o 22:16, Jan_13 napisał: Wiem, że to tylko namiastka, ale w handlu pojawiło się ostatnio sporo bardzo realistycznych modeli. to jak lalka zamiast kobiety - co kto lubi Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się