lawyer50 Napisano 17 kwietnia 2009 #1 Napisano 17 kwietnia 2009 Chciałbym zasięgnąć waszej opinii o narzędziach wielofunkcyjnych. Pewnie niektórzy posiadają je wśród swoich narzędzi do prac w ogrodzie...Są to przeważnie kompaktowe urządzenia, które w szybki sposób można zmienić w różne narzędzia ogrodowe, np. kosę, podcinarkę, okrzesywarkę, nożyce do żywopłotu czy dmuchawę do liści. Poprostu do korpusu z silnikiem montuje się różne akcesoria.Wiadomo, że takie rozwiązanie zajmuje mniej miejsca i pewnie jest wygodne, ale czy praca takim urządzeniem jest tak samo wydajna, jak urządzeniem, które spełnia tylko jedną funkcję (np. dmuchawa do liści)? Czy wielofunkcyjne urządzenie nie psuje się łatwiej? Czy warto je mieć?
Kosmo Napisano 20 kwietnia 2009 #2 Napisano 20 kwietnia 2009 Witam,Zaletą takich narzędzi jest przede wszystkim to, że nie trzeba trzymać kilku oddzielnych urządzeń, wystarczy to jedno, i odpowiednie końcówki (które można zawsze dokupić).Akcesoria też bardzo łatwo się zmienia (jednym przyciskiem).Pozdrawiam
josev 33 Napisano 31 maja 2009 #3 Napisano 31 maja 2009 Cytat Witam,Zaletą takich narzędzi jest przede wszystkim to, że nie trzeba trzymać kilku oddzielnych urządzeń, wystarczy to jedno, i odpowiednie końcówki (które można zawsze dokupić).Akcesoria też bardzo łatwo się zmienia (jednym przyciskiem).Pozdrawiam Ideałem jest używane, czytaj: sprawdzone urządzenie wielofunkcyjne. Taki "ogrodowy weteran". Kiedyś uważałem, że jeśli coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Pracując kiedyś takim weteranem zmieniłem zdanie. Maszyna nie do zajechania.
Draagon Napisano 3 grudnia 2010 #4 Napisano 3 grudnia 2010 Np. dzik ?? Czy jakiś inny typ masz na myśli ?
Gość mhtyl Napisano 18 czerwca 2011 #5 Napisano 18 czerwca 2011 Jeżeli chodzi o maszyny wielofunkcyjne to te "nowe" taniochy można kupić i na nie patrzeć, broń boże używać .Natomiast jak to mówią starej daty maszyny są nie do zajechania i oczywiście te nowe też, ale z wyższej półki cenowej. Mam glebogryzarkę z 1978 roku dwusuw taka uniwersalna maszyna - pług do orki,pług do odśnieżania, radełko no agregat z nożami różne kombinacje noży (można jeszcze podłączyc werykultywator ale nie mam tej przystawki) i wszystko chula że aż miło się robi tzn pracuje.
bobiczek Napisano 18 czerwca 2011 #6 Napisano 18 czerwca 2011 Cytat Jeżeli chodzi o maszyny wielofunkcyjne to te "nowe" taniochy można kupić i na nie patrzeć, broń boże używać .Natomiast jak to mówią starej daty maszyny są nie do zajechania i oczywiście te nowe też, ale z wyższej półki cenowej. Mam glebogryzarkę z 1978 roku dwusuw taka uniwersalna maszyna - pług do orki,pług do odśnieżania, radełko no agregat z nożami różne kombinacje noży (można jeszcze podłączyc werykultywator ale nie mam tej przystawki) i wszystko chula że aż miło się robi tzn pracuje. pokażesz jak wygląda?I tak jeszcze sobie myślę - że najbardziej wielofunkcyjną maszyną którą znam - to ja jestem -
Gość mhtyl Napisano 18 czerwca 2011 #7 Napisano 18 czerwca 2011 Cytat pokażesz jak wygląda?I tak jeszcze sobie myślę - że najbardziej wielofunkcyjną maszyną którą znam - to ja jestem - No problem Jak się nauczę wklejać fotki to pokażę. Mogę podać nazwę to może znajdziesz coś w necie HAKO-COMBINETTE (3618).
michal20 Napisano 4 września 2011 #8 Napisano 4 września 2011 Nowy konkurs Bahco , wystarczy zrobić zdjęcie lub nagrać film z narzędziami. Zdjęcie lub video z największą ilością głosów wygrywa. Zapraszam tutaj
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się