Skocz do zawartości

Dom za 15 euro dziennie, tylko we francji

Recommended Posts

Napisano
Wyczytałem w prasie taki news

Cytat

Niedawno francuska minister budownictwa mieszkaniowego Christie Boutin wręczyła symbolicznie dwóm młodym parom klucze do nowych domów, pierwszych w ramach akcji oferowania domów "po 15 euro dziennie" (rata 450 euro miesięcznie przez 30 lat). Ceny domów wraz z działka wynoszą od 158 tys. do 181 tys. euro dzięki systemowi preferencji kredytowych (odrębnie na kupno ziemi i odrębnie na budowę).
Od początku akcji ogłoszonej w lutym 2008 r. wydano 3 tys. zezwoleń na budowę. W tym roku zgodnie z planem Nicolasa Sarkozyego liczba tanich nieruchomości ma wzrosnąć do 30 tys.

Szkoda, że u nas nie ma takich inwestycji. A może ktoś z forumowiczów zna więcej szczegółów na temat tej francuskiej akcji? To niezmiernie ciekawe.
Napisano
Ja sobie tak policzyłem, to wychodzi 1800 zł miesięcznie jakby liczyć euro po 4 zł. To cena takiego taniego domu wynosi tyle samo co u nas drogiego icon_smile.gif

Ale nie ma co się martwić ważne, że się ma ten dom i nie trzeba się starać o kredyt, bo wówczas byłaby bryndza
  • 8 miesiące temu...
Napisano
Cytat

Ja sobie tak policzyłem, to wychodzi 1800 zł miesięcznie jakby liczyć euro po 4 zł. To cena takiego taniego domu wynosi tyle samo co u nas drogiego icon_smile.gif

Nie bardzo rozumiem zachwyt Sławomira icon_sad.gif
Napisano
Cytat

To sobie policzcie czym jest te "1800 zł" wobec średniej płacy w normalnej Europie, to się dowiecie skąd ten zachwyt. icon_razz.gif

Racja icon_smile.gif Z taką proporcją lżej byłoby żyć i budować!
Napisano
Cytat

Racja icon_smile.gif Z taką proporcją lżej byłoby żyć i budować!

Zapomnij! Rząd obiecał, że nie podwyższy ludziom podatków bezpośrednich... To jak pier...nie pośrednimi... Strach się bać, jak wzrosną ceny materiałów! icon_sad.gif
Napisano
Cytat

Zapomnij! Rząd obiecał, że nie podwyższy ludziom podatków bezpośrednich... To jak pier...nie pośrednimi... Strach się bać, jak wzrosną ceny materiałów! icon_sad.gif

Nie strasz! Bądź optymistą!
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Rządy przychodzą i odchodzą, a nasze domy będą stały jeszcze długo icon_smile.gif Tak długo, że nikt już nie będzie pamiętał o ludziach, którzy są chodzącymi reklamami środków psychotropowych (czytaj - o politykach). icon_mrgreen.gif
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Tak długo, że nikt już nie będzie pamiętał o ludziach, którzy są chodzącymi reklamami środków psychotropowych (czytaj - o politykach). icon_mrgreen.gif

Jesteś okrutny icon_mrgreen.gif Ale jestem po twojej stronie!

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...