Skocz do zawartości

Zamki biometryczne?

Recommended Posts

Napisano
Witam serdecznie, jako nowy na forum.
Czytam je od dłuższego czasu, ale wreszcie postanowiłem się zarejestrować, aby uzyskać parę informacji na nurtujące mnie pytanie. Mianowicie - szukam zamków biometrycznych, które chciałbym zamontować sobie w domu, tyle że nie mam na ich temat zielonego pojęcia.
Zastanawiam się nad jakością i funkcjonalnością tego typu rozwiązań. Moglibyście pomóc, drodzy forumowicze?

Pozdrawiam.
Napisano
pomysl bardzo futurystyczny, nie mam zaufania do takich rzeczy, mam laptopa który czyta odcisk palca zamiast hasla i juz nie raz musialem przejezdzac pare razy zanim bylo dobrze
Napisano
Niestety z doświadczenia wiem, że te rozwiązania są zawodne. W pracy mam zarówno zamki na linie papilarne, jak i identyfikujące źrenicę i wiem, że wystarczy mieć spocone ręce, by zamek nie rozpoznał osobę.
  • 4 lata temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Osobiście nigdy sobie nie zamontuje takiego zamka, dla mnie to urządzenie musi zostać dopracowane, druga sprawa, wystarczy, że stłuczesz palec lub się poparzysz i już nie otworzysz takiego zamka, co wtedy?
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Zakupiłem drzwi z takim zamkiem i od lipca zaczynam użytkowanie. Zamek można otwierać kluczem, kodem lub każdym palcem, więc wszystkie zastrzeżenia dot. dostępu są nieuzasadnione. W wypadku wyładowania baterii zamek mozna uruchomić z zewnątrz za pomocą zwykłej baterii 9V.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...