PiotruniA Napisano 7 godzin temu #1 Napisano 7 godzin temu Cześć .Słuchajcie mam takie pytanie do Was ,chodzi mi o listwy przusifitowe żeby przykleić na klei w rogi gdzie widać pęknięcia .Czy listwa przusifitowa o różnych rozmiarach także idzie w boczne ściany tak jak na zdjęciu widać ,czy trzeba jakaś inna kupić w te miejsce ?Tylko proszę w tej sprawie o pomoc a nie czemu pęknięcia itp.
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 5 godzin temu #2 Napisano 5 godzin temu Jeżeli listwa będzie miała odpowiednio duże wymiary to zasłoni spękanie. Co to jest? Ścianka kolankowa a potem skos dachu?
PiotruniA Napisano 5 godzin temu Autor #3 Napisano 5 godzin temu Tak tak zasłoni tylko czy taka normalna przusifitową mogę dać w tym miejscu ?Tak jest to skos dachu ta na górze ściana oto ona - https://zapodaj.net/plik-OzU02Wd2TD https://zapodaj.net/plik-8OWFCrAwNi Czy możecie mi polecić jakieś listwy do kupienia przez internet ,może też takie coś robiliście żeby nie było widać i polecicie coś ?
retrofood Napisano 4 godziny temu #4 Napisano 4 godziny temu 21 minut temu, PiotruniA napisał: Czy możecie mi polecić jakieś listwy do kupienia przez internet ,może też takie coś robiliście żeby nie było widać i polecicie coś ? Nie robiliśmy żeby nie było widać. Bo jeśli pęknięcie się rozszerza, to dobrze przyklejona listwa też pęknie, a jeśli przykleisz to tylko do jednej części pęknięcia, żeby po drugiej części listwa się ślizgała, będzie to typowe pudrowanie trupa. Problem nie zniknie a jedynie będzie się pogłębiał. Natomiast jeśli pęknięcie się nie rozszerza, to trzeba go zaszpachlować i pomalować, likwidując problem i listwa jest zbędna.
podczytywacz Napisano 4 godziny temu #5 Napisano 4 godziny temu 2 minuty temu, retrofood napisał: trzeba go zaszpachlować i pomalować, likwidując problem i listwa jest zbędna. Tutaj tak się nie da To jest gruba robota... Ja mam tak użytą listwę: Ale nie po to, aby zakryć dziury, tylko żeby zamaskować kabel do kolumny... Listwy styropianowe o podobnych kształtach są w wielu rozmiarach - da się coś wielkiego wybrać - taka może wystarczy
retrofood Napisano 4 godziny temu #6 Napisano 4 godziny temu 15 minut temu, podczytywacz napisał: Tutaj tak się nie da To jest gruba robota... Niestety, z goowna bata się nie zrobi. Kable można przykrywać, bo wtedy ściany są nieruchome, Ale jak przez ścianę wieje huragan to najpierw trzeba się zająć ucieczką ciepła, a nie pudrowaniem.
podczytywacz Napisano 4 godziny temu #7 Napisano 4 godziny temu Przecież pytacz wyraźnie napisał: 3 godziny temu, PiotruniA napisał: proszę w tej sprawie o pomoc a nie czemu pęknięcia itp.
retrofood Napisano 3 godziny temu #8 Napisano 3 godziny temu 10 minut temu, podczytywacz napisał: Przecież pytacz wyraźnie napisał: Dlatego ja nie pytam ani czemu, ani skąd pęknięcie się wzięło. Ja tylko twierdze, że listwa nie jest optymalną odpowiedzią na zaistniały problem.
demo Napisano 2 godziny temu #9 Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, PiotruniA napisał: Czy możecie mi polecić jakieś listwy do kupienia przez internet ,może też takie coś robiliście żeby nie było widać i polecicie coś ? Do klejenia użyj kleju Mamut.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się