Skocz do zawartości

Listwy przusifitowe .

Recommended Posts

Napisano

Cześć .Słuchajcie mam takie pytanie do Was ,chodzi mi o listwy przusifitowe żeby przykleić na klei w rogi gdzie widać pęknięcia .Czy listwa przusifitowa o różnych rozmiarach także idzie w boczne ściany tak jak na zdjęciu widać ,czy trzeba jakaś inna kupić w te miejsce ?Tylko proszę w tej sprawie o pomoc a nie czemu pęknięcia itp.

e4c8fc00a14bc.jpg

Napisano
21 minut temu, PiotruniA napisał:

Czy możecie mi polecić jakieś listwy do kupienia przez internet ,może też takie coś robiliście żeby nie było widać i polecicie coś ?

Nie robiliśmy żeby nie było widać. Bo jeśli pęknięcie się rozszerza, to dobrze przyklejona listwa też pęknie, a jeśli przykleisz to tylko do jednej części pęknięcia, żeby po drugiej części listwa się ślizgała, będzie to typowe pudrowanie trupa. Problem nie zniknie a jedynie będzie się pogłębiał.

Natomiast jeśli pęknięcie się nie rozszerza, to trzeba go zaszpachlować i pomalować, likwidując problem i listwa jest zbędna.

Napisano
2 minuty temu, retrofood napisał:

trzeba go zaszpachlować i pomalować, likwidując problem i listwa jest zbędna.

IMG_20260120_145930.thumb.jpg.78cda745059b7ec4e7cdeb4b5a5be5d8.jpg

Tutaj tak się nie da :bezradny:

To jest gruba robota...

Ja mam tak użytą listwę:

Screenshot_2026-01-20-14-57-01-73_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.thumb.jpg.a8a121a13de61b2db225dc89974ce1e2.jpg

Ale nie po to, aby zakryć dziury, tylko żeby zamaskować kabel do kolumny...

Listwy styropianowe o podobnych kształtach są w wielu rozmiarach - da się coś wielkiego wybrać - taka może wystarczy :yahoo:IMG_20260120_151118.thumb.jpg.ae1cc787aa4f6808c438cfd04cf1917c.jpg

Napisano
15 minut temu, podczytywacz napisał:

Tutaj tak się nie da :bezradny:

To jest gruba robota... 

Niestety, z goowna bata się nie zrobi. Kable można przykrywać, bo wtedy ściany są nieruchome, Ale jak przez ścianę wieje huragan to najpierw trzeba się zająć ucieczką ciepła, a nie pudrowaniem.

Napisano
10 minut temu, podczytywacz napisał:

Przecież pytacz wyraźnie napisał:

Dlatego ja nie pytam ani czemu, ani skąd pęknięcie się wzięło. Ja tylko twierdze, że listwa nie jest optymalną odpowiedzią na zaistniały problem.  

Napisano
2 godziny temu, PiotruniA napisał:

Czy możecie mi polecić jakieś listwy do kupienia przez internet ,może też takie coś robiliście żeby nie było widać i polecicie coś ?

Do klejenia użyj kleju Mamut.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...