Skocz do zawartości

Czym wypelnic przerwe miedzy sciana GK a krzywa wytynkoeana sciana ?

Recommended Posts

Napisano

Witam

Skomczylem sucha zabudowe i miedzy sciana z GK a wytynkowana sciana z pustskow jest przerwa.

Wyglada to tak  jak ns zdjeciu.

Czym to wypelnic, naroznikirm aluminiowym czy tasma Tuff Tape ?

20250813_100108.jpg

Napisano
1 godzinę temu, Budujemy Dom - budownictwo ogólne napisał:

Czyli mamy wielką fugę. Ja bym tam dał akryl i szpachlę.

ale na bandaż. Pytanie też jak ta krawędź jest zamocowana do ściany, bo zaszpachlowanych wkrętów w rzędzie nie widać, więc co jest pod spodem? Jeśli krawędź wisi w powietrzu to spoina zawsze będzie i tak pękała.

Napisano

Nie ma potrzeby dawać aluminiowej taśmy, bo to jest gruba taśma do kątów innych niż 90°, Tuff Tape będzie w sam raz. Ja najpierw wypełniam Rigips Vario, czekam dobę, a taśmę kleje na Rigips Premium Light, ale to są duże opakowanie najmniej po 5kg. Pasowałoby tam jeszcze wcześniej wcisnąć taśme ślizgową, ale widzę że jest ciasno.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Jak dasz taśmę ślizgową na całej długości to jest szansa że parę lat wytrzyma. Tylko w takiej sytuacji radziłbym dać to co wyżej napisałem. Zostanie Ci w uj materiału, ale będziesz miał pewność, że zrobiłeś wszystko co w Twojej mocy. Nic poza tym więcej nie zrobisz, bo profil UD powinien być dokręcony do ściany i dopiero do niego przykręcona płyta. W tej sytuacji nic więcej bez rozbierania się nie zrobi. Albo j.w. zaklajstrować akrylem wszystko, nie będzie idealnie pięknie, ale trwalej niż na szpachli. Wtedy można jeszcze próbować położyć Tuff Tape, ale to już trochę jak kadzidło umarłemu.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...