Skocz do zawartości

Remont łazienki

Recommended Posts

A ile masz czasu na remont i ile kasy, którą możesz poświęcić na remont?

Jeśli - przy założeniu, że wszystko pozostanie na swoim miejscu - chcesz nieco i tego, i tego zaoszczędzić, to klej płytki na płytki, dobierając do tego odpowiednie materiały, i dokładnie wiedząc jak do tego się zabrać...

Jeśli czas i kasa Cię nie ogranicza - kuj wszystko do gołej ściany, wytynkuj na gładko tynkiem na cemencie (nie gipsowym!) i wtedy bierz się za klejenie płytek...

Sam wszystko zrobisz, czy tylko masz przygotować pomieszczenie do wejścia fachowców?

Chce przygotować dla fachowca podłoże z tym że samego fachowca jeszcze nie mam a też co fachowiec to inna szkoła i zbierając opinie chciałbym najbardziej odpowiednio przygotować podłoże 

Rozmieszczenie w lazience zostanie takie jak jest tzn wanna tam gdzie wanna itp I do tego plytki bardzo mocna trzymają..... jednak z drugiej strony to remont że tak powiem nie ma być na chwilę tylko napewno napewno na długiiiii okres czasu

To, że ułożysz nowe płytki na starych nie musi oznaczać, że ten remont będzie NA CHWILĘ...

Dobrze i fachowo położone nowe płytki na tych starych, odpowiednio wyczyszczonych i przygotowanych, niczym nie będą się różniły - pod użytkowym względem - od tych, ułożonych na nowo przymocowanych płytach g/k, czy na nowo wytynkowanej ścianie...

Różnica będzie tylko w zmniejszonym o 3, może 4 cm wymiarze łazienki na jej szerokości i długości...

Trochę zabawy będzie baterii przy wannie i mocowaniu zaworków pod umywalką :bezradny:

Ale z tym dobry fachowiec nie będzie miał wielkiego problemu...

Wanna zostaje ta sama?

Dnia 17.02.2025 o 20:42, podczytywacz napisał:

Jeśli czas i kasa Cię nie ogranicza - kuj wszystko do gołej ściany, wytynkuj na gładko tynkiem na cemencie (nie gipsowym!) i wtedy bierz się za klejenie płytek...

Dobra rada.
U mnie zrobione wcześniej na tynku gipsowym, wciąż wyłaziła wilgoć w innych pomieszczenia.
Niekoniecznie powiązanych bezpośrednio z łazienką (bardziej z kabiną prysznicową) ale i tak wilgoć maszerowała w różne strony.

Musiałem skuć do gołego pustaka, tynk cementowo-wapienny, solidna izolacja - i mam spokój.

Gips na ścianach w łazience, szczególnie w strefach mokrych -  sprawdza się słabiutko.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...