Skocz do zawartości

Czy na działce zmieści się dom o wymiarach 10,5x8,6 metra, biorąc pod uwagę linię energetyczną i wymaganą odległość od niej?

Recommended Posts

Dzień dobry,

proszę o pomoc znalazłam działkę (36x38) która pasuje mi lokalizacyjnie jednak przechodzi nad nią linia średniego napięcia 15 KV, wydane są na nią warunki zabudowy, czekam na decyzję zakładu energetycznego na jakich warunkach pozwolą posadowić pod na tej działce ze wstępnych ustaleń wynika że odległość to  3,5 metra. Da radę tu wcisnąć dom 10,5x8,6.

W załączeniu mapka i WZ

SKM_C30824110709180 (1).pdf SKM_C30824110709120 (1).pdf SKM_C30824110709110 (1).pdf

4 minuty temu, juslewaka napisał:

proszę o pomoc znalazłam działkę (36x38) która pasuje mi lokalizacyjnie jednak przechodzi nad nią linia średniego napięcia 15 KV, 

Odradzam zakup nawet dalej nie czytając. Zarówno tutaj, jak i na innych forach możesz poczytać masę perypetii związanych z wymaganiami energetyki wobec projektów budowy na takich działkach. W większości do wypełnienia jedynie przez milionerów i to dolarowych.

• Redakcja changed the title to Czy na działce zmieści się dom o wymiarach 10,5x8,6 metra, biorąc pod uwagę linię energetyczną i wymaganą odległość od niej?

Tak długo jak nie będzie oficjalnego stanowiska (na piśmie) i konkretnych warunków technicznych ze strony energetyki, tak długo nie kupiłbym działki. 

Problem polega na tym, że wymagania ZE są niekiedy zaskakujące oraz trudne do logicznego uzasadnienia. I to najdelikatniej mówiąc, bo w praktyce potrafią uniemożliwić budowę. Proponuję spojrzeć choćby na ten wątek na naszym forum:

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...