Ok, po prostu myślałem, że znajdę tu ludzi mających wiedzę i doświadczanie w zakresie prawa budowlanego, która pozwoli na udzielenie odpowiedzi na moje pytania. Ot, mój błąd. Widać nie należy sądzić książki/forum po okładce.
Zgadza się, ale weź jeszcze pod uwagę to, że my mamy duże doświadczenie, nie tylko budowlane, Życiowe też.
Rozumiem, że skoro nie odnosisz się do poruszonych kwestii, to nie ma tematu. I spoko, Więcej nie będę..
No właśnie nie za bardzo i obawiam się, że rama okienna to ani nie "okładzina ścienna z drewna o grubości co najmniej 20 mm", ani nie "płyty OSB o grubości co najmniej 22 mm".
Właściwie nie wiadomo nic o działce oprócz tego, że 30x30 i że graniczy z lasem...
A jak nie sąsiad, tylko droga?
A jak jest już wyznaczona nieprzekraczalna linia zabudowy?
A co rozumiesz przez
Była może mowa o budynku o tych wymiarach?
No i to odkrywcze:
Jest tego trochę w necie, to projektant, produkując projekt, lub robiąc adaptację, dobierze, podpowie, odpowiednie materiały, zabezpieczenia do spełnienia wymogów takiej zabudowy.
Z 30 m odejmujemy 4 m posadowienie budynku od granicy sąsiada oraz z 8 × 18 m, z szerokość zabudowy budynkiem mieszkalnym więc pozostaje sporo (8 + 4) -30 = 18 m od lasu, nie ma tu problemu.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się