marcinek310 Napisano 22 września 2022 #1 Napisano 22 września 2022 (edytowany) Witam. Fachowiec który kafelkowal mi łazienkę znaczył sobie niebieskim markerem miejsca cięcia kafli (kafelki jasny brąz ) po nałożeniu silikonu marker ten przebija tzn wychodzi ten kolor na mojej fudze o kolorze jasno szarym. Czy mogę nałożyć druga warstwę silikonu celem zakrycia tego przebijającego się markera ? Jest parę takich miejsc widocznych na zdjęciu poniżej. Edytowano 22 września 2022 przez marcinek310 (zobacz historię edycji)
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 22 września 2022 #2 Napisano 22 września 2022 Podejrzewam, że będzie on wychodził i z pod tej drugiej warstwy. Jedyny pewny sposób to wyciąć silikon, zmyć marker rozpuszczalnikiem, nanieść silikon ponownie. Ale to uciążliwa robota.
marcinek310 Napisano 22 września 2022 Autor #3 Napisano 22 września 2022 Dlatego pytam ,zaryzykowac i nałożyć troszkę grubiej następna warstwę? Najwyzej jak to nie wyjdzie wtedy będę się z tym mordował.
retrofood Napisano 22 września 2022 #4 Napisano 22 września 2022 3 godziny temu, marcinek310 napisał: Dlatego pytam ,zaryzykowac Szkoda czasu. Na początku może i pokryje, ale to chemia, potrzebuje trochę czasu na wszystkie reakcje. Może kolor będzie bardziej stonowany, ale całkiem go nie przykryjesz. Dlatego nożyk, cięcie po krawędziach i wydłubanie tej kolorystyki to jedyna rozsądna droga. Tym bardziej, że pogrubienie tej spoiny zburzy estetykę, ona teraz jest całkiem dobra.
animus Napisano 22 września 2022 #5 Napisano 22 września 2022 6 godzin temu, marcinek310 napisał: zaryzykować i nałożyć troszkę grubiej następna warstwę? Ale czarny silikon.
marcinek310 Napisano 22 września 2022 Autor #6 Napisano 22 września 2022 Kupiłem już chemię, noże nożyki itd do usuwania tego silikonu. Przy okazji litr wódki bo już na trzeźwo nie zniese. Wezmę msc urlopu i atak. Dziękuję wszystkim pozdrawiam.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się