Mikolaj01 Napisano 16 września 2022 Udostępnij #1 Napisano 16 września 2022 Witam. Czy jak mpzp określa : -stosować ażurowe ogrodzenie działek o wys do 2 metrów w postaci płotów drewnianych, kutych ,metalowych ,siatki obsadzonej żywopłotem, . od strony dróg dopuszcza się do 1.5 metra. -dopuszcza się kamienną lub ceramiczna podmurówkę o max wysokości 0,5 metra -zakaz stosowania jaskrawej kolorystyki ogrodzeń -zakaz stosowania ogrodzeń prefabrykowanych przęseł betonowych . Jak zbuduję płot z przęseł betonowych to co mnie czeka ? Rozbiórka ,mandat czy co ? Ewentualnie jakie ogrodzenie polecicie żeby jak najwięcej zasłaniało i żeby było w dobrej cenie ? Link do komentarza
retrofood Napisano 16 września 2022 Udostępnij #2 Napisano 16 września 2022 57 minut temu, Mikolaj01 napisał: Jak zbuduję płot z przęseł betonowych to co mnie czeka ? Rozbiórka ,mandat czy co ? Ewentualnie jakie ogrodzenie polecicie żeby jak najwięcej zasłaniało i żeby było w dobrej cenie ? 1. Nakaz rozbiórki, a jak nie rozbierzesz, to rozbiórka na Twój koszt. Skarbówka ściągnie. 2. Żywopłot z siatką. A tak na marginesie, są tanie siatki maskujące do płotów, które zasłaniają powyżej 90% widoczności. Rzucisz takie dwie i nawet opalającej się sąsiadki nie zobaczysz. Link do komentarza
Mikolaj01 Napisano 16 września 2022 Autor Udostępnij #3 Napisano 16 września 2022 Które to maskujace siatki , podrzucisz link-a ? ...opalające sąsiadki to akurat mi nie będą przeszkadzać.... Link do komentarza
Budujemy Dom - podstawa domu Napisano 19 września 2022 Udostępnij #4 Napisano 19 września 2022 Google: siatka maskująca na ogrodzenie Link do komentarza
retrofood Napisano 19 września 2022 Udostępnij #5 Napisano 19 września 2022 Dnia 16.09.2022 o 22:06, Mikolaj01 napisał: Które to maskujace siatki , podrzucisz link-a ? https://www.google.com/search?client=opera&q=siatka+maskująca+na+ogrodzenie+180+cm&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8 Ja dałem to na zwykłe panele ogrodzeniowe takiego typu Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 19 września 2022 Udostępnij #6 Napisano 19 września 2022 Dnia 16.09.2022 o 20:35, Mikolaj01 napisał: Witam. Czy jak mpzp określa : -stosować ażurowe ogrodzenie działek o wys do 2 metrów w postaci płotów drewnianych, kutych ,metalowych ,siatki obsadzonej żywopłotem, . od strony dróg dopuszcza się do 1.5 metra. -dopuszcza się kamienną lub ceramiczna podmurówkę o max wysokości 0,5 metra -zakaz stosowania jaskrawej kolorystyki ogrodzeń -zakaz stosowania ogrodzeń prefabrykowanych przęseł betonowych . Jak zbuduję płot z przęseł betonowych to co mnie czeka ? Rozbiórka ,mandat czy co ? Ewentualnie jakie ogrodzenie polecicie żeby jak najwięcej zasłaniało i żeby było w dobrej cenie ? To z czego ma być to ogrodzenie, skoro tyle obwarowań? Gdzie ty mieszkasz - przy jednostce wojskowej? Link do komentarza
retrofood Napisano 19 września 2022 Udostępnij #7 Napisano 19 września 2022 17 minut temu, Budujemy Dom - budownictwo ogólne napisał: To z czego ma być to ogrodzenie, skoro tyle obwarowań? Gdzie ty mieszkasz - przy jednostce wojskowej? Czytaj dokładnie, tam nie ma być jedynie betonu i płotu w kolorach walących w oczy. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 19 września 2022 Udostępnij #8 Napisano 19 września 2022 OK, to w zasadzie każde, oby nie luminescencyjne. Link do komentarza
Eksperci Joniec Napisano 21 września 2022 Udostępnij #9 Napisano 21 września 2022 (edytowany) Polecamy kompletne zestawy do budowy ogrodzenia: panele ogrodzeniowe, furtki, bramy - wykonane z aluminium: https://www.joniec.pl/oferta/przesla-ogrodzeniowe,1044.html, lub stalowe: https://www.joniec.pl/oferta/przesla-ogrodzeniowe,1043.html. Poziom przezierności paneli można dobrać wg indywidualnych potrzeb. Produkty można zamówić w dowolnym kolorze RAL dopasowując wygląd ogrodzenia do koloru dachu, stolarki bądź dowolnego elementu otoczenia posesji. Edytowano 21 września 2022 przez Eksperci Joniec (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Mikolaj01 Napisano 21 września 2022 Autor Udostępnij #10 Napisano 21 września 2022 Z tego co widzę - moje pytanie - cos w dobrej cenie - średnio domyslam sie odnosi sie do prezentowanego ogrodzenia powyżej.... Link do komentarza
Mikolaj01 Napisano 23 października 2022 Autor Udostępnij #11 Napisano 23 października 2022 Jakie jeszcze ogrodzenia polecacie zeby jednak zasłonić ale żeby nie było bardzo drogie ? Link do komentarza
retrofood Napisano 23 października 2022 Udostępnij #12 Napisano 23 października 2022 Niektórzy stosują szerokie deski. Można dawać gęściej. Link do komentarza
Mikolaj01 Napisano 23 października 2022 Autor Udostępnij #13 Napisano 23 października 2022 Źle to nie wyglada ale bardziej na rancho. Z tego co wyszukałem to płot typu siatka albo panele ogrodzeniowy 3d , potem to już ogrodzenia za inne pieniądze. Link do komentarza
animus Napisano 23 października 2022 Udostępnij #14 Napisano 23 października 2022 Dnia 21.09.2022 o 22:36, Mikolaj01 napisał: Z tego co widzę - moje pytanie - cos w dobrej cenie - średnio domyslam sie odnosi sie do prezentowanego ogrodzenia powyżej.... Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się