G-Slawek Napisano 25 lutego 2008 Udostępnij #1 Napisano 25 lutego 2008 Witam wszystkich!!! Proszę o pomoc Pytanie Nr1Jaki skład powinna mieć wylewka na ogrzewanie podłogowe?-ile cementu % i jaki-piasku% -czy żwir też dodać - plastyfikatory(nazwa producenta)Nr2Izolacja Na chudy beton folia na to styropian(EPS100) jeszcze raz folia na to rurki, siatka i wylewka.Mam dylemat, co do grubości styropianu 5cm czy 10cm dodam, że wylewka będzie w części nie podpiwniczonej Link do komentarza
Redakcja Napisano 25 lutego 2008 Udostępnij #2 Napisano 25 lutego 2008 Wylewka podłogowa na ogrzewaniu podłogowym powinna mieć wytrzymałość przynajmniej 10 MPa i przygotowywana jest z gruboziarnistego piasku oraz cementu w ilości ok. 400 kg na m3 jastrychu. Plastyfikator np. Ceresit CC 83 dodawany zgodnie z instrukcją stosowania. Izolacja cieplna podłogi na gruncie powinna mieć grubość przynajmniej 10 cm. Link do komentarza
G-Slawek Napisano 25 lutego 2008 Autor Udostępnij #3 Napisano 25 lutego 2008 Wyszło mi, że na 1 m/2 32kg cementu(wylewka 8cm na 35m2).Nie chce podważać twojego zdania, ale nie będzie ten beton za mocny?Sprawdziłem cenę plastyfikatora "Ceresit CC 83"(5kg-245,22zł) prosiłbym o coś tańszego Link do komentarza
adamis Napisano 25 lutego 2008 Udostępnij #4 Napisano 25 lutego 2008 8 cm. wylewki na podłogówce,to trochę za dużo. Nie polecam też tych aluminiowanych folii pod rurki.To nic nie daje a kosztuje sporo.Wystarczy zwykła folia budowlana. Link do komentarza
G-Slawek Napisano 29 lutego 2008 Autor Udostępnij #5 Napisano 29 lutego 2008 Wystarczy 1 cm (klej + płytka) na położenie płytek na w/w wylewce? Link do komentarza
adamis Napisano 29 lutego 2008 Udostępnij #6 Napisano 29 lutego 2008 W zupełności wystarczy. Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 22 marca 2008 Udostępnij #7 Napisano 22 marca 2008 Cytat Wyszło mi, że na 1 m/2 32kg cementu(wylewka 8cm na 35m2).Nie chce podważać twojego zdania, ale nie będzie ten beton za mocny?Sprawdziłem cenę plastyfikatora "Ceresit CC 83"(5kg-245,22zł) prosiłbym o coś tańszego Rozwiń Radzę nie podważać autorytetu redakcji bo to ekspert i jak dotąd nie stwierdziłem braku kompetencji /coś wiem o budownictwie z doświadczenia i wykształcenia/.Przy użyciu kalkulatora wychodzi że na 1m2 wylewki o gr 5cm /grubsza zbędna/potrzeba 50litrów mieszanki piaskobetonu ,czyli 1/20 m3 tj 20kg cementu.Masz zepsuty kalkulator?.Podpowiem za redakcję że po wpisaniu w wyszukiwarkę ,,plastyfikator do betonu" wyskoczy sporo ciekawych propozycji ,również cenowych.Bob Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się