lilu122 Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij #1 Napisano 17 lutego 2022 Szukam nazwy tej płytki potrzebna jest mi, aby dokupić kilka sztuk, wiem ze moze byc to nie możliwe, ale bardzo zalezy mi na poznaniu nazwy, aby mozna było poszukać, przekopałam juz cały internet... może ktoś z was wie jak się nazywają!:) Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i wnętrza Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij #2 Napisano 17 lutego 2022 1 godzinę temu, lilu122 napisał: Szukam nazwy tej płytki potrzebna jest mi, aby dokupić kilka sztuk, wiem ze moze byc to nie możliwe, ale bardzo zalezy mi na poznaniu nazwy, aby mozna było poszukać, przekopałam juz cały internet... może ktoś z was wie jak się nazywają!:) Rozumiem, że nie ma żadnej faktury z nazwą. A czy wiadomo, w jakim sklepie płytki były kupione. Może sprzedawca będzie kojarzył? Jeśli to stara seria może się okazać, że już takich płytek nie produkują. Czasem w sklepach zostają gdzieś pojedyncze kartony starych kolekcji. Link do komentarza
lilu122 Napisano 17 lutego 2022 Autor Udostępnij #3 Napisano 17 lutego 2022 Niestety nie mam żadnej faktury, kupione były w nie sieciowym sklepie dobrych kilka lat temu... Link do komentarza
lilu122 Napisano 17 lutego 2022 Autor Udostępnij #4 Napisano 17 lutego 2022 A jakie plytki by pasowały aby połączyć? Potrzebne są do uzupełnienia kawałka podłogi gdzie obecnie jest stara szafa w zabudowie pod którą jest tylko posadzka a plytki jedynie do niej dochodzą, po remoncie który nie będzie obejmował zmiany podłogi ma stać tam tylko nowa szafa wolnostojąca, więc potrzeba aby podłoga była uzupełniona o brakujące plytki jest to odcinek 2.5m×0.5m. Myślałam o płytkach w ciekawym kształcie jak np. Heksagony lub mozaika aby wyglądało to jak zrobione celowe że są inne plytki, tylko kompletnie nie wiem jakie by pasowały do takiego dość wyrazistego koloru i wzoru ps. Dodam że jest to dość spory przedpokoj Link do komentarza
podczytywacz Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij #5 Napisano 17 lutego 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, lilu122 napisał: Heksagony lub mozaika Szybciej mozaika, niż heksagony, bo te heksagonalne płytki będziesz musiała docinać od linii aktualnych płytek i to już nie będzie wyglądać 1 godzinę temu, lilu122 napisał: jak zrobione celowe Myślę, że wśród płytek ze wzorem drewnopodobnym znajdziesz podłużne, nie za szerokie płytki, o kolorze podobnym do "listewek" okalających istniejące płytki i wtedy możesz ułożyć je w jodełkę... albo: Jeśli możesz - wrzuć fotkę jak wyglądają Twoje płytki przy samej szafie, tzn jak są ułożone... Kolor radziłbym dobierać w jakimś markecie, bo na monitorze trudniej ocenić odcień... Edytowano 17 lutego 2022 przez podczytywacz (zobacz historię edycji) Link do komentarza
lilu122 Napisano 17 lutego 2022 Autor Udostępnij #6 Napisano 17 lutego 2022 A czy któreś z tych pasowałyby? Link do komentarza
podczytywacz Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij #7 Napisano 17 lutego 2022 4 minuty temu, lilu122 napisał: A czy któreś z tych pasowałyby? A dlaczego nie??? wszystko da się wytłumaczyć - jakby się ktoś dopytywał... Obejrzyj parę programów o wnętrzach, posłuchaj jak swoje wybory tłumaczą projektanci i po nich będziesz wiedziała jak w sposób "uczony" wyjaśnić WSZYSTKO Ja osobiście bym ich nie wybrał... nie wstydź się i pokaż zdjęcie swoich płytek dokładnie przy szafie... Płytki mają wymiar 33x33 cm, nieprawdaż? Te aktualne płytki... Link do komentarza
podczytywacz Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij #8 Napisano 17 lutego 2022 Tak na prędce pokazuję moją ideę uzupełnienia podłogi... oczywiście dobrać kolor (albo zrobić wręcz kontrastowo) i bawić się w docinanie... Dlatego prosiłem o wygląd płytek przy szafie... Link do komentarza
lilu122 Napisano 17 lutego 2022 Autor Udostępnij #9 Napisano 17 lutego 2022 Dziękuję bardzo za pomoc i przepraszam za brak podesłanego zdjęcia, ale obecnie jestem poza nim, bo nie mieszkam tu na stałe:) Link do komentarza
animus Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij #10 Napisano 18 lutego 2022 Dnia 17.02.2022 o 13:51, lilu122 napisał: Szukam nazwy tej płytki potrzebna jest mi, aby dokupić kilka sztuk, wiem ze moze byc to nie możliwe, ale bardzo zalezy mi na poznaniu nazwy, aby mozna było poszukać, przekopałam juz cały internet... może ktoś z was wie jak się nazywają!:) Trzeba jedną odkuć, bardzo często jest pod spodem nazwa firmy. Link do komentarza
lilu122 Napisano 18 lutego 2022 Autor Udostępnij #11 Napisano 18 lutego 2022 2 godziny temu, animus napisał: Trzeba jedną odkuć, bardzo często jest pod spodem nazwa firmy. Mam dwie zapasowe w garażu i niestety nie ma nic oprócz tego że wyprodukowano w Hiszpanii Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i wnętrza Napisano 23 lutego 2022 Udostępnij #12 Napisano 23 lutego 2022 Dnia 17.02.2022 o 18:08, lilu122 napisał: A jakie plytki by pasowały aby połączyć? Potrzebne są do uzupełnienia kawałka podłogi gdzie obecnie jest stara szafa w zabudowie pod którą jest tylko posadzka a plytki jedynie do niej dochodzą, po remoncie który nie będzie obejmował zmiany podłogi ma stać tam tylko nowa szafa wolnostojąca, więc potrzeba aby podłoga była uzupełniona o brakujące plytki jest to odcinek 2.5m×0.5m. Myślałam o płytkach w ciekawym kształcie jak np. Heksagony lub mozaika aby wyglądało to jak zrobione celowe że są inne plytki, tylko kompletnie nie wiem jakie by pasowały do takiego dość wyrazistego koloru i wzoru ps. Dodam że jest to dość spory przedpokoj A może zamiast płytek położyć tam panele (np. winylowe) w kolorze zbliżonym do tego na płytkach albo pasujące do nowej szafy. Niekoniecznie musi to być wzór drewna. Najprostsze rozwiązanie. Link do komentarza
podczytywacz Napisano 23 lutego 2022 Udostępnij #13 Napisano 23 lutego 2022 1 godzinę temu, Budujemy Dom - budownictwo i wnętrza napisał: Najprostsze rozwiązanie. Bo ja wiem czy najprostrze? Będzie dużo kombinacji, żeby uzyskać jeden poziom z istniejącymi płytkami... A te istniejące płytki są ułożone równolegle do ścian, czy "w karo"? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się