somesmile Napisano 14 stycznia 2008 #1 Napisano 14 stycznia 2008 Szukam solidnej ekipy do budowy domu okolice BydgoszczyDom 150 m plus garaz 18, projekt na stronie http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=81&flip=1 ile bedzie kosztowal mnie stan surowy otwarty?? zastanawiaja mnie ceny ktore padaja na forum, nie wiem jak jest na prawde. prosze o pomoc, planuje zaczac wczesna wiosna, wszystkie pozwolenia juz mam,somesmile@tlen.pli prosze wlaczcie sie do dyskusji zalezy mi na Waszej opini
OSCAR Napisano 16 stycznia 2008 #2 Napisano 16 stycznia 2008 Jak już znajdziesz ekipę to radzę się zabezpieczyć:Dziennik Budowy Inwestora, czyli zbiór dokumentów, które należy mieć zawsze przy sobie jadąc na budowę. Jest to dość częsta praktyka na budowie, że wykonawca próbuje naciągnąć inwestora. Pamięć jest zawodna, dlatego dzięki DBI zyskujesz narzędzie do walki z nieuczciwymi wykonawcami.DBI jest to zbiór odbiorów aneksów i ustaleń, które są podpisane przez inwestora i wykonawcę.
somesmile Napisano 16 stycznia 2008 Autor #3 Napisano 16 stycznia 2008 Dziękuje za radeDziennik budowy to jest ten ktory odbierm z urzedu miasta, gdzie jako pierwszy wpisuje sie geodeta ze wytyczyl domek?? Wiem tez ze w tym dzienniku sa wpisywane przez osobe pelniącą nadzór budowlany wszystkie postępy na budowie. w sumie to nie wiem jak mam sie zabrac za ta cala budowe, mam pozwolenie i nic poza tymza tydzien geodeta bedzie mi wyznaczal domek i potem czekam na kredyt i chce ruszac a nie mam nawet ekipyprosze pomozcie mi
Sławomir Napisano 17 stycznia 2008 #4 Napisano 17 stycznia 2008 Cytat Dziękuje za radeDziennik budowy to jest ten ktory odbierm z urzedu miasta, gdzie jako pierwszy wpisuje sie geodeta ze wytyczyl domek?? Wiem tez ze w tym dzienniku sa wpisywane przez osobe pelniącą nadzór budowlany wszystkie postępy na budowie. w sumie to nie wiem jak mam sie zabrac za ta cala budowe, mam pozwolenie i nic poza tymza tydzien geodeta bedzie mi wyznaczal domek i potem czekam na kredyt i chce ruszac a nie mam nawet ekipyprosze pomozcie mi Na temat dzinnika budowy przeczytasz więcej tutaj:https://budujemydom.pl/budowlane-abc/poradnik-prawny/a/7367-dziennik-budowyA czy kredyt już masz załatwiony? Czekasz na transzę, czy dopiero go załatwiasz?A co do ekipy budowlanej to "straszna bryndza", bo tu jak z salą weselną trzeba załatwiać na rok do przodu.
somesmile Napisano 18 stycznia 2008 Autor #5 Napisano 18 stycznia 2008 Pracuje w banku wiec kredyt to tylko formalność.Rok temu dopiero kupilam dzialke wiec nie moglam juz sobie kogos zamowic nie majac nawet projektu. Prosze poradzcie mi jakies firmy z Bydzi czy nawet z Inowroclawia czy indywidualnych murarzy byc moze nie maja jeszcze nic na wiosne zaplanowane.
barnej1968 Napisano 25 stycznia 2008 #6 Napisano 25 stycznia 2008 witam JESTEM Z NAKŁA OFERUJĘ SWE USŁUGI -CIESIELSTWO NA ŻYCZENIE PRZEŚLĘ ZDJĘCIA PRAC LUB POKAŻĘ WYKONANE DACHY NA MIEJSCU NP ZIELONKA,FORDON,ŁOCHOWO,KĄTY, POZDRAWIAM C BIERNACKI
Noirot Napisano 28 stycznia 2008 #7 Napisano 28 stycznia 2008 POLECAM SIĘ W ZAKRESIE INSTALACJI ELEKTRYCZNYCH I ALARMOWYCH - Bydgoszcz i okoliceKONTAKT I PYTANIA : noirot@vp.pl
gosiaczek Napisano 26 lutego 2008 #8 Napisano 26 lutego 2008 Cytat Szukam solidnej ekipy do budowy domu okolice BydgoszczyDom 150 m plus garaz 18, projekt na stronie http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=81&flip=1 ile bedzie kosztowal mnie stan surowy otwarty?? zastanawiaja mnie ceny ktore padaja na forum, nie wiem jak jest na prawde. prosze o pomoc, planuje zaczac wczesna wiosna, wszystkie pozwolenia juz mam,somesmile@tlen.pli prosze wlaczcie sie do dyskusji zalezy mi na Waszej opini SOLIDNA EKIPA NR 664 960 605
randrzej Napisano 25 kwietnia 2009 #9 Napisano 25 kwietnia 2009 witam serdeczniejeśli pracujesz w banku to kredyt potrzebuje,oraz namiary na ekipy bo chce ruszyć ze swoja budowa w czerwcu z góry dziękujeAndrzej randrzej@poczta.fm
BasiaSilno Napisano 21 maja 2009 #10 Napisano 21 maja 2009 Teraz, to pewnie dom jest już wykończony i zamieszkany.??? Też buduję w okolicach Bydgoszczy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się