Szczerze to niewiem co robić. Teoretycznie izolacje poziomą robisz tylko raz i chciałbym to zrobić jak trzeba ale z drugiej strony niechciałbym przepłacać tylko za reklamę/gwarancje.
Druga sprawa to czy wystarczy jedna warstwa papy tego typu, oraz czy muszę ją przygrzewać po całości, może wystarczy tylko na zakładach. Boje się trochę o styropian bo już przyklejony do ściany fundamentowej.
Niestety nie, generalnie liczy się odległość całej budowli od granicy, a nie miejsca w którym będzie okno.
Ale sądy orzekają w obie strony, jeśli ktoś zakwestionuje i zamierzasz się sadzić.
Tu masz taki artykuł traktujący ten problem:
https://muratordom.pl/prawo/formalnosci-budowlane/sytuowanie-budynku-ze-sciana-skosna-wzgledem-granicy-dzialki-jaka-musi-byc-minimalna-odleglosc-okien-od-granicy-dzialki-aa-EJPj-jTGs-5TPt.html
Dzięki za podpowiedź, zastanawia mnie że grubość takiego muru wyjdzie na 70 cm, zacząłem się bawić kalkulatorem przenikania ciepła i wyszło mi że przy styropianie EPS 031 wystarczy 12 cm (taki styropian po większości jest ciemny) cenowo wychodzi podobnie, knauf najdroższy, chyba że popełniam błąd?. Jeszcze jedna sprawa dom jest ogrzewany sporadycznie czy taka kołderka go nie zapoci?
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się