Skocz do zawartości

Ogrodzenie

Miły18p

Recommended Posts

Napisano

Czyli nie musi robić ogrodzenia zdłuż mojego ogrodzenia? 

Dokładnie coś takiego jak na zdjęciu chodzi o ten kawałek co jest połączone moje ogrodzenia z jego działka 

IMG_20200527_125546.jpg

Napisano

Facet ma stawiać równoległy drugi płot? Nie ma obowiązku grodzenia działki płotami. 

Jedyne czego możesz mu zabronić to mocować siatkę/panele to twojego słupka. Musi obok mieć swój. 

Napisano

Chyba, że na odwrót, sąsiad chce postawić równolegle swój płot, a autorowi się to nie podoba? No cóż, na swojej działce może postawić i w dodatku betonowy mur, byle do 2,2 m.

Pytanie zadane nieco chaotycznie i niegramatycznie, stąd trudno zrozumieć o co w sumie pyta. 

Gość mhtyl
Napisano
  Dnia 27.05.2020 o 15:26, Budujemy Dom - budownictwo ogólne napisał:

niż partycypowanie w Twoim ogrodzeniu.

Rozwiń  

Ale nie ma przecież obowiązku aby sąsiad dokładał się do ogrodzenia. Może się dołożyć ale nie musi.

Dnia 27.05.2020 o 15:42, aru napisał:

a czemu do 2,20m? więcej się nie da?

Rozwiń  

Da sie ale trza uzyskać pozwolenie.

Gość mhtyl
Napisano

No nie powiedziałbym że bez ograniczeń ale jak w każdej sytuacji,  trzeba mieć umiar :) 

A z drugiej strony nie chce mi wierzyć że o tym nie wiedziałeś :icon_razz:

Napisano
  Dnia 27.05.2020 o 15:42, aru napisał:

a czemu do 2,20m? więcej się nie da?

Rozwiń  

bo potem trzeba zgłoszenia. Użyłam skrótu myślowego - chodziło o "robię po swojemu i nikomu nic do tego".

chociaż Starostwo raczej miedzy działkami zabudowy jednorodzinnej odmówi zgody na stawianie wyższego betonowego płotu z powodu tworzenia potencjalnego konfliktu (nadmierne zacienienie)

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...