Zapewne - jak wiadomo mamy schyłek cywilizacji europejskiej. Wtedy następuje ogólne zepsucie...gustu też...
Trendy mają to do siebie, że przemijają - pozostaje natomiast prawdziwe piękno, sztuka.
No więc głównie patrzę na barwę, proporcje, ładny kształt, itp. cechy - nie patrzę na trendy, modę - bo przemijają. Jesli tak, to szkoda na to czasu.
Oczywiście dawniej też tak było, sztuka, style się zmieniała - ale to byla inna jakosć zmian.
Teraz wydaje mi się - to jest napędzanie rynku, wymiany sprzętów - kto teraz zostawi taki narożnik, żeby za ileś lat ktoś docenił jego wartość? zapewne za parę lat wyrzuci na śmietnik, jak się wysiedzi, bo nawet nie opłaca się wymienić tapicerki.
Pewnie nie zrozumiesz, o co mi chodzi ale co mi szkodzi spróbować?
W każdym razie nie przeszkadzają mi trendy i moda w ubiorze - ale to coś innego jednak, niż wystrój wnętrza do mieszkania.
A to wszystko też w kontekście ekologii, eksploatacji bogactw naturalnych, konsumpcjonizmu i gospodarowania odpadami oraz produkcji wszelkiego badziewia małej trwałości - w miejsce przedmiotów trwałych i pięknych.
Przecież w tym zdaniu nie ma miejsca na stek - stek to duża ilość, a ja tylko napisałem "nowobogackie".
Poza tym są chlubne wyjątki. Dodatki, jeden mocny akcent dopuszczam.
Z okazji Dnia Kobiet tym bardziej
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się