chotomowianka Napisano 3 listopada 2007 Udostępnij #1 Napisano 3 listopada 2007 Chciałabym mieć bramę automatyczną. Gdy jednak widzę co dzieje się z takimi bramami u sąsiadów to mam mieszane uczucia. Często się zacinają i nie można ich zamkąć lub otworzyć. Jakie automaty zastosowaliście u siebie i czy się sprawdzają? Link do komentarza
kartograf Napisano 3 listopada 2007 Udostępnij #2 Napisano 3 listopada 2007 Gdzieś tu na forum jest odpowiedż i ostrzeżenie by nie kupować systemów do bramy w supermarkecie. Wprawdzie bramy jeszcze nie planuje (daleko do tego) ale zapamiętałem to sobie na przyszłość. Jeśli automat to bez słabego plastiku. Link do komentarza
chotomowianka Napisano 4 listopada 2007 Autor Udostępnij #3 Napisano 4 listopada 2007 Czy dużo kosztują te automaty? Chcieliśmy sami kupić i zamontować, ale czy warto zawracać sobie tym głowę? Czy lepiej wziąć specjalistę? Link do komentarza
Narnia Napisano 10 listopada 2007 Udostępnij #4 Napisano 10 listopada 2007 Taki system potrafi kosztować ponad 900 złotych . I zawsze polecam specjalistów. Masterkowanie przy elektronice to nie jest coś czemu ufam. Link do komentarza
edit Napisano 12 listopada 2007 Udostępnij #5 Napisano 12 listopada 2007 Myslę, że lepiej wezwać fachowca . Elektryk, który robił nam elektrykę w domu proponował nam montaż takiego automatu do bramy za 1500 - 2000zł. Link do komentarza
Katarzyn.A Napisano 12 listopada 2007 Udostępnij #6 Napisano 12 listopada 2007 900 zł za automat a 2 tys za montaż? To musiał być jakiś bardzo sławny Elektryk. Link do komentarza
Marycha78 Napisano 12 listopada 2007 Udostępnij #7 Napisano 12 listopada 2007 Ja miesiąc temu zakładałem bramę i wziąłem specjalistów. Z montażem za bramę na pilota 225/250 zapłaciłem 4000zł.Brama Krispol panelowa segmentowa. Montowała firma z Legnicy Link do komentarza
Katarzyn.A Napisano 12 listopada 2007 Udostępnij #8 Napisano 12 listopada 2007 To jednak 2 tys wydaje się tanio. Do bramy drewnianej można taki automat dołączyć? Link do komentarza
doktor Napisano 14 listopada 2007 Udostępnij #9 Napisano 14 listopada 2007 Można pod warunkiem, że brama jest odsuwana (na rolkach itp.). Link do komentarza
Katarzyn.A Napisano 30 listopada 2007 Udostępnij #10 Napisano 30 listopada 2007 W takim wypadku trzeba robić jakieś specjalne rowki na roli czy samo się wytrze? Link do komentarza
Marcyśka Napisano 30 listopada 2007 Udostępnij #11 Napisano 30 listopada 2007 Nic samo się nie zrobi Link do komentarza
ELEKTROBRAM ŁÓDŹ Napisano 7 stycznia 2008 Udostępnij #12 Napisano 7 stycznia 2008 Cytat Chciałabym mieć bramę automatyczną. Gdy jednak widzę co dzieje się z takimi bramami u sąsiadów to mam mieszane uczucia. Często się zacinają i nie można ich zamkąć lub otworzyć. Jakie automaty zastosowaliście u siebie i czy się sprawdzają? witam temat poruszany wiele razy i jeszcze raz dodam że jak ktos montował i skasował za montaz to powinien to naprawic jeżeli jest na gwarancji to w ramach gwarancji a jeżeli juz po okresie gwarancyjnym to powinno zależec firmie czy osobie montujacej na renomie i dobrej opini u potencjalnych klientów. na przyszłość.i przyjechać do zgłoszenia.jeden warunek to POSIADANIE PAPIERKÓW aby można było walczyć o swojefakturka - gwarancja - umowaCENY NAPĘDÓW u konkurencyjnych producentów BENINCA-BFT-CAME-FAAC-NICE są zbliżone i zbytnio się nie różniązresztą można to sprawdzić na stronach www ,wysłać emaila,czy zadzwonić i zapytac .CENY MONTAZYteż podobne z różnicą między konkurentami 10-15 %..........................................................................................................................................PODSTAWA---UNIKAĆ SKŁADAKÓW BEZ GWARANCJI I BEZ NAZWY1.Sprawdz skład zestawu na stronie producenta2.zadzwoń do producenta i spytaj -POMOGĄ !!!3.podstęplowana gwarancja z numerem siłownika(jest na napędzie nr)4.sprawdź czy producent ma siedzibe w polsce i jak wyglada dostęp do części zamiennych i serwis !!!5.dobry monter-albo sprawdzony z polecenia od znajomych albo ze strony producenta 6.Brak pośpiechu zalecany !!!!!!!!!!!! Link do komentarza
doktor Napisano 7 stycznia 2008 Udostępnij #13 Napisano 7 stycznia 2008 Cytat 6.Brak pośpiechu zalecany !!!!!!! To akurat podczas budowy domu jest niewykonalne!!!!!!!!!!!!!! Link do komentarza
ELEKTROBRAM ŁÓDŹ Napisano 8 stycznia 2008 Udostępnij #14 Napisano 8 stycznia 2008 Cytat To akurat podczas budowy domu jest niewykonalne!!!!!!!!!!!!!! witam bardzo mało montaży wykonuje się w czasie budowy domuautomatyka do bram ,domofon -takie wynalazki montuje sie na końcu. Instalacja elektryczna do bramy czy domofonu to tak a sprzet to i na drugi rok można. brak pospiechu zalecany - nie śpieszyc się z kupowaniem sprzetu w ciemno Link do komentarza
Bryskin Napisano 8 stycznia 2008 Udostępnij #15 Napisano 8 stycznia 2008 Cytat To akurat podczas budowy domu jest niewykonalne!!!!!!!!!!!!!! Tylko wtedy gdy nie mamy gdzie mieszkać. Choć można sobie zrobić normalną bramę i poczekać. Akurat bez automatucznej bramy wyobrażam sobie mieszkanie w domu. (Bez połóżonych dachówek byłoby trudniej). Link do komentarza
ELEKTROBRAM ŁÓDŹ Napisano 8 stycznia 2008 Udostępnij #16 Napisano 8 stycznia 2008 Cytat Tylko wtedy gdy nie mamy gdzie mieszkać. Choć można sobie zrobić normalną bramę i poczekać. Akurat bez automatucznej bramy wyobrażam sobie mieszkanie w domu. (Bez połóżonych dachówek byłoby trudniej). WITAM oczywiście że tak bez automatyki da rade ale instalacja raczej musi być wykonana po co nam na głowie latem rozkopywanie trawnika czy zrywanie kostki.Płytek i innych prac budowlanych nie neguje ale to nie mój teren robót. Link do komentarza
Marcyśka Napisano 9 stycznia 2008 Udostępnij #17 Napisano 9 stycznia 2008 Ja mam podciągniętą elektrykę pod bramę, ale automatu nadal nie mam i domofonu - kupię go sobie i sama zamontuję skoro to tyle pieniędzy kosztuje - więcej niż jeden implant u stomatologa ... Link do komentarza
ELEKTROBRAM ŁÓDŹ Napisano 10 stycznia 2008 Udostępnij #18 Napisano 10 stycznia 2008 Cytat Ja mam podciągniętą elektrykę pod bramę, ale automatu nadal nie mam i domofonu - kupię go sobie i sama zamontuję skoro to tyle pieniędzy kosztuje - więcej niż jeden implant u stomatologa ... WITAMoczywiście że tak po co wydawać na montaż pieniądze.Jak się ma podstawową wiedze z dziedziny mechaniki elektryki to można sie podjąć próby samodzielnego montażu no i zabezpieczenie antykradzieżowe o tym lepiej nie zapominać.Są zestawy do samodzielnego montażu w sklepach i legalnie można samemu to zrobic bo pracują one na napięciu 24v.gorzej jak cos się zepsuje to nawet w czasie gwarancji trzeba poświęcić własny czas i pieniądz na demontaż i transport. Link do komentarza
Kałuża Napisano 17 stycznia 2008 Udostępnij #19 Napisano 17 stycznia 2008 a ile kosztuje automat + montaż w takiej firmie? Brama wjazdowa (nie garażowa) . Link do komentarza
ELEKTROBRAM ŁÓDŹ Napisano 20 stycznia 2008 Udostępnij #20 Napisano 20 stycznia 2008 Cytat a ile kosztuje automat + montaż w takiej firmie? Brama wjazdowa (nie garażowa) . WITAMceny automatyki można sprawdzić samemu np: odwiedzić strone dystrybutora jak nie ma na stronie cen to można zadzwonic do dzialłu handlowego.To samo dotyczy cen instalacji na stronach dystrybutorów są adresy do firm instalatorskich.Prosta sprawa.Dodam że ceny orginalnych i firmowych zestawów bramowych sa podobne ,opieram sie na beninca,came,faac,nice. Link do komentarza
monter napędów Napisano 19 grudnia 2008 Udostępnij #21 Napisano 19 grudnia 2008 Cytat WITAMceny automatyki można sprawdzić samemu np: odwiedzić strone dystrybutora jak nie ma na stronie cen to można zadzwonic do dzialłu handlowego.To samo dotyczy cen instalacji na stronach dystrybutorów są adresy do firm instalatorskich.Prosta sprawa.Dodam że ceny orginalnych i firmowych zestawów bramowych sa podobne ,opieram sie na beninca,came,faac,nice. Ja zazwyczaj biorę 400zł od napędu do bramy przesuwnej i 500zł od bramy dwuskrzydłowej ..oczywiście po okablowaniu bramy ... pozdrawiam Link do komentarza
maciek122 Napisano 18 grudnia 2013 Udostępnij #22 Napisano 18 grudnia 2013 Samemu nie polecam, bo łatwo coś źle wyważyć i można narobić sobie szkód.Lepiej zlecić to profesjonalnej firmie, przynajmniej ma się tą gwarancję.. Link do komentarza
coolibeer Napisano 18 grudnia 2013 Udostępnij #23 Napisano 18 grudnia 2013 Ja tam żadnej automatyki nie potrzebuje. Mam Automatyczna bramę wjazdową na pchnięcie zderzakiem. Gorzej z zamknięciem bo muszę wyjść i zamknąć ale jak się raz otworzy i nie zamknie to kilka razy można jeździć do woli. Tekst proszę skopiować do działu "Złote Myśli" Dziękuję za uwagę ;) Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 20 grudnia 2013 Udostępnij #24 Napisano 20 grudnia 2013 Cytat Ja tam żadnej automatyki nie potrzebuje. Mam Automatyczna bramę wjazdową na pchnięcie zderzakiem. Gorzej z zamknięciem bo muszę wyjść i zamknąć ale jak się raz otworzy i nie zamknie to kilka razy można jeździć do woli. Tekst proszę skopiować do działu "Złote Myśli" Dziękuję za uwagę ;) dobre Link do komentarza
marcinwroblewski Napisano 6 lutego 2014 Udostępnij #25 Napisano 6 lutego 2014 zamykanie bramy pierwsza klasa z tym zderzakiem, ja mam bramę na pilota od 5 lat i tylko raz miałem z nią problemy, ale to w okresie zimy, a tak to normalnie funkcjonuje Link do komentarza
finlandia Napisano 7 lutego 2014 Udostępnij #26 Napisano 7 lutego 2014 Z moich obserwacji wynika, że najczęstszym problemem przy zamykaniu bramy są przeszkody mechaniczne wystepujące w trakcie budowy: zabrudzenia prowadnic tynkiem, wypadanie z szyn z powodu braku podłogi itp. Link do komentarza
zetski Napisano 24 listopada 2014 Udostępnij #27 Napisano 24 listopada 2014 Z moich to podstawowym problemem przy otwieraniu bramy jest zalegający śnieg w okresie zimowym lub niewykoszone rośliny/krzaki w okresie letnim. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się