Pomocnik Napisano 27 kwietnia 2019 Udostępnij #1 Napisano 27 kwietnia 2019 Odpowiedź eksperta: Do wszczęcia postępowania wywłaszczeniowego prowadzonego przez starostę można przystąpić, jeżeli w ciągu dwóch miesięcy od złożenia właścicielowi oferty wykupu nieruchomości, rokowania zmierzające do sprzedaży nie zakończyły się zawarciem umowy. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/budowlane-abc/dzialka/porady/8224-czy-gmina-moze-zabrac-dzialke-pod-droge-publiczna-bez-pytania-o-zgode-wlasciciela Link do komentarza
Gość Napisano 27 kwietnia 2019 Udostępnij #2 Napisano 27 kwietnia 2019 A co z terenem na którym gmina chce wybudować przedszkole? Wywlaszczyc mozna tylko w przypadku budowy drogi, prawda? Link do komentarza
bobiczek Napisano 28 kwietnia 2019 Udostępnij #3 Napisano 28 kwietnia 2019 Dnia 27.04.2019 o 19:50, Gość napisał: A co z terenem na którym gmina chce wybudować przedszkole? Wywlaszczyc mozna tylko w przypadku budowy drogi, prawda? Ustawa mówi o inwestycjach dotyczących celów publicznych, nie o drogach. Tak że chyba (z naciskiem na chyba) jednak może. Link do komentarza
retrofood Napisano 29 kwietnia 2019 Udostępnij #4 Napisano 29 kwietnia 2019 8 godzin temu, bobiczek napisał: Ustawa mówi o inwestycjach dotyczących celów publicznych, nie o drogach. Tak że chyba (z naciskiem na chyba) jednak może. Pamiętasz może jej numer? Muszę poczytać, bo u mnie na wsi jeden facet zablokował budowę drogi. Gmina chciała poprowadzić drogę dzielącą pola na działki (ponad 20 właścicieli) i tereny po obu stronach drogi przekształcić na działki budowlane. Jeden głupek się nie zgodził i sprawa upadła. Link do komentarza
Gość magik Napisano 21 września 2019 Udostępnij #5 Napisano 21 września 2019 Tak mojemu znajomemu proponują po 5zł z m2 gdzie u nas ułudzie chcą najmie 35zł to jest dla mnie oszustwo Link do komentarza
retrofood Napisano 22 września 2019 Udostępnij #6 Napisano 22 września 2019 Dnia 21.09.2019 o 15:59, Gość magik napisał: gdzie u nas ułudzie chcą najmie 35zł Piszesz, że 35 zł to ułuda? Taka fatamorgana? Pewnie masz rację. Link do komentarza
Gość Napisano 15 września 2020 Udostępnij #7 Napisano 15 września 2020 Mi wycenili ziemnie pod drogie 1,70 za m2. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się