mari_p Napisano 7 marca 2019 Udostępnij #1 Napisano 7 marca 2019 Witam, Muszę zainstalować siłowniki do bram skrzydłowych, która otwiera się na zewnątrz. Po kilku konsultacjach / rozmowach z firmami produkującymi siłowniki wybrałem Nice WG2S, ponieważ każdy sprzedawca a także serwisant mówił, że można ją zastosować do bramy skrzydłowej otwieranej na zewnątrz. Bardzo proszę Forum o podpowiedź nawet ogólną jak to zrobić. Dołączam model siłownika (już kupiłem) i zdjęcia bramy wraz ze słupami na których będą zamocowane siłowniki. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 7 marca 2019 Udostępnij #2 Napisano 7 marca 2019 Brama zgodnie z przepisami nie może otwierać się na zewnątrz - z fot wynika, że bez problemu może otwierać się do środka . Link do komentarza
mari_p Napisano 7 marca 2019 Autor Udostępnij #3 Napisano 7 marca 2019 No właśnie nie ma bo w tym miejscu gdzie mogłaby się otworzyć stoją samochody. Poza tym otwiera się na zawnatrz w obrysie podjazdu wiec na jezdnie nie wchodzi a chodnika nie ma. Proszę o wsparcie jak zamontować. Link do komentarza
PeZet Napisano 7 marca 2019 Udostępnij #4 Napisano 7 marca 2019 Przecież w instrukcji siłowników masz bardzo dokładnie opisane jak sie montuje napęd, poczynając od okablowania, przez oobliczenia słynnego trójkąta otwarcia, po schematy podłączenia fotokomórek. Usiądź, skup się, przeczytaj ze zrozumieniem, wykonaj. Kierunek otwarcia bramy potraktuj tak, jakbyś ulicę miał na podwórku, a podwórko było ulicą. I wsio. Być może coś będziesz musiał spawać, ale jak pogłówkujesz, to i spawanie ominiesz, bo zamiast spawać powiercisz otwory i śrubami przykręcisz i ramiona siłowników, i silniki. Warto na bieżąco używać farby antykorozyjnej w miejscach, do których juz nigdy nie dotrzesz. Spowalnia to montaż, ale wiesz, że rdza nie zeżre miejsc montażu i się luz nie pojawi. 1 Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 7 marca 2019 Udostępnij #5 Napisano 7 marca 2019 6 minut temu, PeZet napisał: Warto na bieżąco używać farby antykorozyjnej w miejscach, do których juz nigdy nie dotrzesz. Spowalnia to montaż, ale wiesz, że rdza nie zeżre miejsc montażu i się luz nie pojawi. Rdzy to na tych zdjęciach akurat nie brakuje Link do komentarza
mari_p Napisano 7 marca 2019 Autor Udostępnij #6 Napisano 7 marca 2019 Prawda. Rdzy dużo ale na tym polega zadanie - odświeżyć i zautomatyzować bramę. Link do komentarza
pikuś1 Napisano 16 czerwca 2019 Udostępnij #7 Napisano 16 czerwca 2019 szkoda że kupiłeś takie siłowniki, trzeba było dołożyc trochę i kupić siłowniki NICE podziemne . - nie widać a szybko otwierają . Każdy siłownik można , ale od zewnątrz , njczę4sciej otwieraa się do 110 stopni. Link do komentarza
mari_p Napisano 16 czerwca 2019 Autor Udostępnij #8 Napisano 16 czerwca 2019 Zainstalowałem już jakiś czas temu. Przystawałem do słupów od bramy po profilu około 15 cm każdy i odwróciłem bieguny na siłowniki. Finalnie działa super. Bardzo cichy sprzęt. Polecam. Zamykam temat. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się