Skocz do zawartości

Recommended Posts

16 godzin temu, retrofood napisał:

Robim co możem.( ...)

Wiem, wiem, i chwała Ci za to.:)

Miałam na myśli wszystkich forumowiczów z BD. Co prawda na FM też nie wszyscy brali udział w aukcjach, niemniej jednak było ich trochę więcej:icon_smile:

No to zalicytuję... , ale później:icon_cool:

7. Zasznurowana - 70 zł staruszek

Daję - 7. Zasznurowana - 75 zł

22. Poczytaj ze mną  - 80 zł Prababka

daję - 22. Poczytaj ze mną   - 85 zł

23. Ledowy las - 65 zł Kasti

daję - 23. Ledowy las - 70 zł

1 minutę temu, yaco181 napisał:

Na Forum Muratora

To chyba nie to forum :icon_eek::icon_rolleyes:, chyba że gdzieś zabłądziłem...

Tak w ogóle Administracja mocno zaryzykowała, znając frekwencję TUTAJ i wrzucając właśnie tutaj bardzo ważną dla Ogniska Marymont aukcję... gdyby nie POMOC FM byłoby krucho...

Pięknie, że przyszli na Forum Budujemy Dom. Za to wdzięczność

1 minutę temu, uroboros napisał:

To chyba nie to forum :icon_eek::icon_rolleyes:, chyba że gdzieś zabłądziłem...

Tak w ogóle Administracja mocno zaryzykowała, znając frekwencję TUTAJ i wrzucając właśnie tutaj bardzo ważną dla Ogniska Marymont aukcję... gdyby nie POMOC FM byłoby krucho...

Tak, tak :) Ale warto było...

Retrofood będę taki niestety.. Bez żadnej informacji wczesniej licytacja zostala przeniesiona tutaj. kilka lat brałem w niej udział a z Wami byłem kiedys w Koniakowie.. Aukcja tutaj to nie byl dobry ruch i to widac po wynikach.. Gdyby na FB nie poinformowal mnie o aukcji tutaj Andrzej Papliński to nawet bym o niej nie wiedział..

Edyta M Podbijam Twoje fanty po 10zl każdy!! :)

Proszę o przelicytowanie bpis po 10zl na kazdej z prac dzieciaków..

2 minuty temu, TV BudujemyDom napisał:

Franka Melomanka ;)

75zl?? Za dwie redakcje można chyba zaoferowac wiecej ;)

Wyniki licytacji opublikuję wszędzie tam gdzie były zamieszczone posty z prośbą o zbiórce, a nawet w innym miejscach gdzie jestem moderatorem.. Wstyd trochę będzie.. :)

47 minut temu, Edyta M napisał:

Fakt faktem nie ma sie z kim bic o fanty :( .......

Ze mną się bij :)

Przed chwilą, Edyta M napisał:

I wlasnie tutaj chodzi o te " mozliwosci " licytujacych ;) .

Bez przesady. Nikt z nas nie spi na pieniadzach.. ale na taki cel warto poswiecic ostatnie oszczednosci.

Za rok sam moge zorganizowac taka licytacje i zapewniam duzo wieksza frekwencje..

Przed chwilą, TV BudujemyDom napisał:

Licytuję prywatnie yaco181. Może Pan powalczyć ze mną ;)

Ja z Panem?? Chętnie. Prosze o przelicytowanie wszystkich pozycji w ktorych prowadze :)

1 minutę temu, yaco181 napisał:

Bez przesady. Nikt z nas nie spi na pieniadzach.. ale na taki cel warto poswiecic ostatnie oszczednosci.

Za rok sam moge zorganizowac taka licytacje i zapewniam duzo wieksza frekwencje..

Już dziś zapraszam - stwórzmy sojusz. Niech to będzie nasza "Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy". Czyli Aukcja prac dzieci w środowisku społecznościowym grup budujących, remontujących, z pasją dla domu...

3 minuty temu, yaco181 napisał:

Ja z Panem?? Chętnie. Prosze o przelicytowanie wszystkich pozycji w ktorych prowadze :)

To byłoby trudne, ale MarekT123 na razie broni swoją skromną pozycję. :)

1 minutę temu, TV BudujemyDom napisał:

Już dziś zapraszam - stwórzmy sojusz. Niech to będzie nasza "Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy". Czyli Aukcja prac dzieci w środowisku społecznościowym grup budujących, remontujących, z pasją dla domu...

To akurat zbyt ogólnikowe. Aukcja jak ta jest dużo lepsza bo wiadomo o kim mowa i na jaki cel zbieramy.. ale jestem otwarty na wspolą akcję

3 minuty temu, TV BudujemyDom napisał:

To byłoby trudne, ale MarekT123 na razie broni swoją skromną pozycję. :)

Trudne?? Bez przesady. Pokazmy dzieciakom, ze można i którys rok z rzędu mogą na nas liczyć..

Mam nadzieję, ze Pan MarekT123 bedzie walczyl i bronil swojej pozycji do donca ;)

Poprosze Frankę Melomankę za 200zl 

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Da się nawet w warstwie docieplenia. Nie mam teraz czasu szukać, ale kiedyś to widziałem. Poza tym istnieją okna "wysuwane" poza linię ściany, umożliwiające obserwację obszaru 180 stopni. Wiele obiektów ma takie okna, hotele szczególnie.  
    • Witam serdecznie pierwszy raz na forum i proszę o poradę.   Chciałbym przeprowadzić kompleksową termo-modernizację sporego domu z lat 80-tych, tj. w pierwszym etapie wymienić okna i docieplić ściany. Dom wybudowany jest w powszechnej wówczas technice ściany 3-warstwowej, patrząc od wewnątrz: warstwa nośna pustak "Max" - pustka powietrzna ~5cm - warstwa osłonowa cegła kratówka Dom wybudowany jest bardzo solidnie bo budował go architekt dla siebie.    I tu pojawia się podstawowy problem na który nigdzie nie znalazłem żadnego fachowego opisu, stąd niniejsze pytanie na tym forum. Chciałbym wymienić okna skrzynkowe na nowoczesne drewniane oraz ocieplić ściany styropianem lub płytami PIR ale nie wiem w którym miejscu ściany zamontować okna. Teoretycznie okna powinny zostać zamontowane w warstwie nośnej, tylko że wtedy bo dodaniu docieplenia płaszczyzna okna będzie oddalona od lica ściany o ponad 30 cm, co będzie wyglądać komicznie. Czy da się zamontować okna w warstwie osłonowej z cegieł żeby uniknąć tego problemu?   Z w/w wiąże się drugie pytanie: czy do warstwy osłonowej z cegły można przymocować ocieplenie?   Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.  
    • Takie spalanie ma plusy i minusy, na plus to bezpieczniejsze spalanie drewna, na minus niestety z dużą stratą kominową, powietrze niebiorące udziału w procesie spalania wychładza kominek.     Szyber na kominie trzeba usunąć dla własnego bezpieczeństwa.   Procesy spalania paliwa reguluje się doprowadzaniem powietrza do komory spalania, a nie zmniejszaniem przekroju kanału odprowadzającym spaliny.    Powietrze pierwotne w palenisku powinno być podawane  u dołu z „pleców”  kominka.(Powietrze doprowadzone z zewnątrz budynku).    Powietrze wtórne powinno być podawane od wnętrza paleniska  na szybę wkładu.(Powietrze doprowadzone z zewnątrz budynku, czasami z pomieszczenia, w którym znajduje się kominek, zależne od budowy kominka).   Powietrze do paleniska nie powinno być podawane z wnętrza pomieszczenia to spora strata na ogrzewaniu.   Dno kominka powinno być pełne wyłożone szamotem, ściany boczne również, u góry  nad paleniskiem powinien wisieć  deflektor. Proszę sobie kupić i postawić.   Czujnik tlenku węgla (czadu) Kidde K10LLDCO LCD (10 lat bateria)    https://allegro.pl/oferta/czujnik-czadu-kidde-k10lldco-z-wyswietlaczem-lcd-12171431511?bi_s=ads&bi_m=productlisting:desktop:query&bi_c=YzQxNjE1ZmItNGYxNS00Njk4LWE0MzUtYjYwNzA0YzNkMTExAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=bf605530-0a24-4b81-946b-75cf2d5cd1b8    
    • Napotkałem artykuł https://freelancehunt.com/pl/blog/jak-wystawic-fakture-vat-bez-wlasnej-firmy/. To pierwszy raz, kiedy dowiedziałem się, że nie jest obowiązkowe posiadanie JDG, aby wystawiać fakturę. Czy ktoś już korzysta z takiego rozwiązania? Mój budowlaniec zaproponował i nie wiem jak na to reagować
    • To dokładanie powinno wyglądać inaczej, żar przesuwasz na bok i układasz drewno, następnie masz dwa wyjścia, albo szufelką wsypujesz żar na górę wsadu bardziej od tylnej ścianki, drugi sposób to przysuwasz żar z boku drewna i spalasz go sposobem kroczącym.  Jak położysz polano na żar, to gaz drzewny się nie spali, tylko ucieknie kominem, a to spora strata w opale.  Ruszt jest zbędny, powoduje stratę w trakcie spalania drewna.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...