Pomocnik Napisano 7 maja 2018 #1 Napisano 7 maja 2018 Wybór systemu stropowego to jedna z najważniejszych decyzji, jaką trzeba podjąć przed rozpoczęciem budowy domu. O ile bowiem elewację czy dach można wymienić, to strop w większości przypadków musi służyć tak długo, ile cały budynek. Pełna treść artykułu pod adresem:https://budujemydom.pl/stan-surowy/sciany-i-stropy/a/2054-rodzaje-stropow
Gość Góral Napisano 7 maja 2018 #2 Napisano 7 maja 2018 Kpina zelbet jest zdecydowanie tańszy tylko nie ma kto wam płacić za te bzdury w przypadku gestozebrowych itd znajdą się ludzie którzy wam podziekuja w odpowiedni sposób
Gość Takeda Napisano 12 września 2019 #3 Napisano 12 września 2019 żelbet jest tańszy? , chyba jak stal ukradniesz, najtaniej i najszybciej wyjdzie gęstożebrowy, bo jak w drewnianym doliczymy wygłuszenia i atestowane kotwy z wieszakami to wyjdzie jeszcze drożej
Gość Grzegorz Napisano 10 grudnia 2019 #4 Napisano 10 grudnia 2019 A gdzie prefabrykowane wiązary na tej liście?
zenek Napisano 10 grudnia 2019 #5 Napisano 10 grudnia 2019 Dnia 7.05.2018 o 21:19, Pomocnik napisał: Wybór systemu stropowego to jedna z najważniejszych decyzji, jaką trzeba podjąć przed rozpoczęciem budowy domu. O ile bowiem elewację czy dach można wymienić, to strop w większości przypadków musi służyć tak długo, ile cały budynek. Elewacja - to wygląd ściany zewnetrznej (i nie tylko, to cały widok strony domu), nie bryła, czy mur. Więc wg mnie źle użyty termin. Raczej wykończenie ściany zewnętrznej można zmienić. Muru zewnętrznego raczej nie - choć troszkę łatwiej go wymienić, niż strop. Choć zależy który A więc - nad ścianami nośnymi trzeba równie mocno się zastanowić jak na stropami - tym bardziej, że powinny stanowić spójną konstrukcję całości i są dość mocno związane dosłownie ze sobą.
Gość Napisano 10 grudnia 2019 #6 Napisano 10 grudnia 2019 10 minut temu, zenek napisał: wg mnie źle użyty termin. wg mnie dzielisz włos na czworo ... jak zwykle, zresztą... Już na pierwszy rzut oka wiadomo o co chodzi... W tekście wiadomo, bo tobie o co chodzi - już niekoniecznie...
zenek Napisano 10 grudnia 2019 #7 Napisano 10 grudnia 2019 1 godzinę temu, uroboros napisał: Już na pierwszy rzut oka wiadomo o co chodzi... W tekście wiadomo, bo tobie o co chodzi - już niekoniecznie... Zacytowałem tekst - pokazałem nieprawidłowe, niejasne określenie. wykazałem dlaczego i pokazałem prawidłowe. Jest git! A ty jak chcesz rzucać okiem, to rzucaj - tylko na oko to chłop w szpitalu umarł
Gość Łukasz_8828 Napisano 19 grudnia 2019 #8 Napisano 19 grudnia 2019 W odróżnieniu od stropów monolitycznych, panele nie wymagają czasochłonnego deskowani i można je użytkować bezpośrednio po ułożeniu. Poza tym taki strop ma o wiele wyższe parametry akustyczne.
Gość Mateusz Napisano 13 listopada 2021 #9 Napisano 13 listopada 2021 Cześć, czy można bezpiecznie użytkować strop drewniany w ramach pokoju ? Pozdrawiam.
retrofood Napisano 13 listopada 2021 #10 Napisano 13 listopada 2021 To zależy czy termity wcześniej nakarmiłeś.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się