spoontea Napisano 9 października 2017 Udostępnij #1 Napisano 9 października 2017 (edytowany) Dom, który mam to szeregówka, moja jest ostatnia w ciągu, we wszystkich, poza moja wejście jest od przodu (u mnie z boku). Z przodu domu mam kawałek działki (ok.3 m do ogrodzenia), który jest nieużywany. W tym miejscu chciałbym zrobić, jednopiętrową dobudówkę wzdłuż granicy działki do ulicy. Na załączonym pliku narysowałem plan sytuacyjny. Niebieski kwadrat to gdzie chce rozbudować mój dom. Na domu sąsiada zaznaczone są drzwi wejściowe i okno. Zaznaczyłem tez kierunki, nadbudówka nie powinna ograniczać ilości słońca, bo jest od strony północnej. Od strony wschodniej i północnej biegnie wąski chodnik i ulica. Czy i jakie pozwolenia muszę uzyskać oraz gdzie? za pomoc. Edytowano 9 października 2017 przez spoontea (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 10 października 2017 Udostępnij #2 Napisano 10 października 2017 Szans na taka rozbudowę raczej nie ma bo potrzebna zgodę sąsiada ( oddziaływanie na teren sąsiedni) jak i ze względów urbanistycznych (nieprzekraczalna (linia zabudowy ) Link do komentarza
spoontea Napisano 10 października 2017 Autor Udostępnij #3 Napisano 10 października 2017 2 godziny temu, Budujemy Dom - budownictwo i instalacje napisał: Szans na taka rozbudowę raczej nie ma bo potrzebna zgodę sąsiada ( oddziaływanie na teren sąsiedni) jak i ze względów urbanistycznych (nieprzekraczalna (linia zabudowy ) Sąsiad na 99% się zgodzi, a co do linii zabudowy to niektóre domy mają dobudowane ganki/wiatrołapy, więc nie powinno być problemu z tym. Chciałem się dowiedzieć, gdzie muszę zacząć starając się o pozwolenie Link do komentarza
retrofood Napisano 10 października 2017 Udostępnij #4 Napisano 10 października 2017 24 minuty temu, spoontea napisał: Sąsiad na 99% się zgodzi, a co do linii zabudowy to niektóre domy mają dobudowane ganki/wiatrołapy, więc nie powinno być problemu z tym. Chciałem się dowiedzieć, gdzie muszę zacząć starając się o pozwolenie U miejscowych budowlańców, potrzebujesz warunki zabudowy. Ale tak jak i redaktor, nie sądzę że je otrzymasz. Link do komentarza
bajbaga Napisano 10 października 2017 Udostępnij #5 Napisano 10 października 2017 16 godzin temu, spoontea napisał: W tym miejscu chciałbym zrobić, jednopiętrową dobudówkę To nie jest 33 minuty temu, spoontea napisał: niektóre domy mają dobudowane ganki/wiatrołapy procedura tylko na zasadzie pozwolenia na budowę, czyli pełne kwity, projektant, kierownik budowy - pod warunkiem, że MPZP lub WZiZT taką rozbudowę dopuszczają. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się