angelikaw Napisano 11 kwietnia 2013 Udostępnij #601 Napisano 11 kwietnia 2013 Aż miło popatrzeć Link do komentarza
Sebastian-7 Napisano 14 kwietnia 2013 Udostępnij #602 Napisano 14 kwietnia 2013 Cytat Aż miło popatrzeć ________________________________ Dziękuję , ale jak nie śnieg to deszcze i roztopy - no ale w końcu będzie słonko ... poniżej ostatnie poczynania budowlane. Pozdrawiam wszystkich. Link do komentarza
Sebastian-7 Napisano 14 kwietnia 2013 Udostępnij #603 Napisano 14 kwietnia 2013 Cytat Aż miło popatrzeć ______________________________Przepraszam, wstawiłem dwa te same zdjęcia, poniżej poprawne z "kanalizacją" zdemontowana w trakcie zasypywania piaskiem. Pozdrawiam. ______________________________https://forum.budujemydom.pl/style_images/b.../attach_add.png Link do komentarza
Sebastian-7 Napisano 21 kwietnia 2013 Udostępnij #604 Napisano 21 kwietnia 2013 [quote name='angelikaw' date='11.04.2013, 21:05 ' post='349925']Aż miło popatrzeć Witam wszystkich, nasze Leo wreszcie "powstaje" z nierealności w realny świat... Dziękuję Wszystkim za ich przekazane tu doświadczenia i uwagi przy Waszych realizacjach tego projektu - b. dożo z tego skorzystaliśmy. Dobrze ze jeszcze (w tym zamęcie swiata) potrafimy sobie pomagać... Pozdrawiam wszystkich realizujących ten projekt budowlany i "trzymam" kciuki za pomyślność i wytrwałość... Link do komentarza
iza_pawel Napisano 21 kwietnia 2013 Udostępnij #605 Napisano 21 kwietnia 2013 Gratulacje Sebastian, rewelacyjne tempo budowy. Zaraz nas dogonicie...My niestety tylko i wyłącznie własnymi siłami.Masz już może ekipę do więźby dachowej? Jeśli tak to ile biorą?Ps. będziesz miał ogrzewanie podłogowe na parterze? Jeśli tak to czy pod chudziakiem położyliście już styropian? My chudziaka zrobiliśmy 2 bloczki fundamentowe niżej niż poziom 0,żeby dać 30cm styropianu pod podłogówką. 1 Link do komentarza
Sebastian-7 Napisano 22 kwietnia 2013 Udostępnij #606 Napisano 22 kwietnia 2013 Witajcie, dziękuję za miłe słowa , początki tej budowy były mroźne, dość trudne i kapryśne, no ale to wszyscy przeżywamy. Co do ekipy "dachowej" to mam umówioną tą samą brygadę co stawiają nam mury. Widziałem ich poprzednie budowy i – wydają się …dosyć dobrzy. Za wykonanie więźby dachowej umówieni jesteśmy na 5000zł a deskowanie wszystkich powierzchni + ew. papa to dodatkowe 4000,oo zł . Przy tej budowie również sporo staram się pomagać ale raczej na zasadzie dowozu materiałów czy też ratowania drogi która nagle zamieniła się w bagienko .Co do podłogówki - to trochę inaczej to próbujemy rozwiązać (no ale w sumie b. podobnie), jak spotkamy się na budowie to będzie mi łatwiej pokazać. Pozdrawiam serdecznie. Link do komentarza
Sebastian-7 Napisano 28 kwietnia 2013 Udostępnij #607 Napisano 28 kwietnia 2013 (edytowany) [quote name='iza_pawel' date='21.04.2013, 21:12 ' post='351914']..................................................................................................Witajcie, kolejny tydzień - wreszcie w miarę ciepły - posuną troszkę prace do przody, no ale teraz robię co najmniej miesiąc przerwy na regenerację sił i portfela . Poniżej parę fotek, pozdrawiam wszystkich. [attachment=16168:DSCF4915.JPG Edytowano 3 maja 2013 przez Sebastian-7 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
angelikaw Napisano 28 kwietnia 2013 Udostępnij #608 Napisano 28 kwietnia 2013 oo jak ładnie się pnie Leoś do góry ---U nas działka oczyszczona z drzew, zostały pniaki, ale to już koparką usuniemy. I decyzja zapadła. To nie będzie Leo. Zbyt wiele zmian trzeba w nim wprowadzić. Ale będę tutaj zaglądać, bo mimo wszystko czuję sentyment do tego forum ;) Link do komentarza
Sebastian-7 Napisano 29 kwietnia 2013 Udostępnij #609 Napisano 29 kwietnia 2013 [quote name='angelikaw' date='28.04.2013, 20:33 ' post='353015']oo jak ładnie się pnie Leoś do góry ---U nas działka oczyszczona z drzew, zostały pniaki, ale to już koparką usuniemy. I decyzja zapadła. To nie będzie Leo. Zbyt wiele zmian trzeba w nim wprowadzić. _________________________________________________________________________Rozumiem, choć trochę szkoda ale fakt - najważniejszy jest jest wybór projektu którego nie trzeba będzie wiele "przerabiać" ...a najlepiej trafić na taki który we wszystkim nas zadowoli...tak wiec życzę powodzenia w realizacji budowy,... u nas przestój na parę tygodni - brygada przenosi się na inne budowy a my będziemy mieli czas na porządki i ...ogród , no i przygotowanie szczegół na dalszą realizację... Pozdrawiam wszystkich. Link do komentarza
Sebastian-7 Napisano 26 maja 2013 Udostępnij #610 Napisano 26 maja 2013 Witam wszystkich, pewnie każdy zajęty jest kontynuacją budowy, tak więc życzę powodzenia i wytrwałości. U nas na budowie lekki przestój ale od czerwca ruszamy dalej. ( poniżej jest obraz tego co udało nam się do teraz zrobić) Dobrej pogody Link do komentarza
angelikaw Napisano 27 maja 2013 Udostępnij #611 Napisano 27 maja 2013 Sebastianie, kawał roboty już zrobiliście. Trzymam kciuki My jesteśmy na etapie adaptacji projektu Flawia 2 Link do komentarza
Sebastian-7 Napisano 17 czerwca 2013 Udostępnij #612 Napisano 17 czerwca 2013 My jesteśmy na etapie adaptacji projektu Flawia 2 [/quote]_________________________________________________Podejrzałem Wasz projekt w necie - b. ładny, gratuluje... jakby "nowocześniejszy" :-) w swej "linii".My, po małej przerwie, ruszyliśmy znowu z budową, poniżej wklejam parę zdjęć.... dziękuję wszystkim uczestnikom tego forum za owocne uwagi i wskazówki - bez tego nie udałoby się na dojść z budowa tak daleko - choć wiem że dopiero praca się zaczyna .... pozdrawiam Wszystkich ...zapaleńców budowlanych . Link do komentarza
DON111 Napisano 18 czerwca 2013 Udostępnij #613 Napisano 18 czerwca 2013 (edytowany) Witam wszystkich.Od wczoraj rozpocząłem budowę LEO II. Jeszcze w niedzielę 16.06.2013 działka wyglądała tak. a w poniedziałek rankiem się zaczeło koparka i zbieranie tzw humusu. Nie wiem czy będę komuś w stanie w czymś pomóc ale jeśli ktoś miał by jakiekolwiek pytania postaram się odpowiedzieć. Mam nadzieje że mój fotoreportaż będzie przyjemny dla oka. Edytowano 18 czerwca 2013 przez DON111 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
angelikaw Napisano 19 czerwca 2013 Udostępnij #614 Napisano 19 czerwca 2013 Cytat Podejrzałem Wasz projekt w necie - b. ładny, gratuluje... jakby "nowocześniejszy" :-) w swej "linii".My, po małej przerwie, ruszyliśmy znowu z budową, poniżej wklejam parę zdjęć.... dziękuję wszystkim uczestnikom tego forum za owocne uwagi i wskazówki - bez tego nie udałoby się na dojść z budowa tak daleko - choć wiem że dopiero praca się zaczyna .... pozdrawiam Wszystkich ...zapaleńców budowlanych . Gratuluję, widać postępy Cytat Witam wszystkich.Od wczoraj rozpocząłem budowę LEO II. Jeszcze w niedzielę 16.06.2013 działka wyglądała tak. a w poniedziałek rankiem się zaczeło koparka i zbieranie tzw humusu. Nie wiem czy będę komuś w stanie w czymś pomóc ale jeśli ktoś miał by jakiekolwiek pytania postaram się odpowiedzieć. Mam nadzieje że mój fotoreportaż będzie przyjemny dla oka. Witaj, gratuluję! Mam ogromny sentyment do Leo, więc będę tu zaglądać i śledzić Wasze postępy Link do komentarza
DON111 Napisano 19 czerwca 2013 Udostępnij #615 Napisano 19 czerwca 2013 (edytowany) Na dzien 18.06.2013 godz 06:30 (rosa na aucie) sprawa ma się tak (wykopane ławy i chudziak na spodzie) a jeszcze tego samego dnia wygląda to w sposób następujacy . Edytowano 19 czerwca 2013 przez DON111 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Sebastian-7 Napisano 23 czerwca 2013 Udostępnij #616 Napisano 23 czerwca 2013 Cytat Na dzien 18.06.2013 godz 06:30 (rosa na aucie) sprawa ma się tak [attachment=16668:20130619_063906.jpg] (wykopane ławy i chudziak na spodzie) [attachment=16669:20130619_064114.jpg] a jeszcze tego samego dnia wygląda to w sposób następujacy[attachment=16671:20130619_183849.jpg] . _______________________________________________________________________________Szczere gratulacje :-), zaczeliście w piękną pogodę i oby tak było do samego końca inwestycji :-).......aż miło patrzeć :-) ...ławy szerokie....udźwigną przyszłą budowlę i ....pewnie marzenia.......my powoli kończymy dach (tzn tylko odeskowanie - ale to zabiera i sil i czasu......pomyślności wszelkiej w dalszej pracy :-) Link do komentarza
DON111 Napisano 23 czerwca 2013 Udostępnij #617 Napisano 23 czerwca 2013 Cytat _______________________________________________________________________________Szczere gratulacje :-), zaczeliście w piękną pogodę i oby tak było do samego końca inwestycji :-).......aż miło patrzeć :-) ...ławy szerokie....udźwigną przyszłą budowlę i ....pewnie marzenia.......my powoli kończymy dach (tzn tylko odeskowanie - ale to zabiera i sil i czasu......pomyślności wszelkiej w dalszej pracy :-) Dzieki. Co do pogody to tylko początek był taki piękny ale już pierwszej soboty dolało (40 min mocno padającego deszczu) i to zdrowo. Jak ustawiłem pompę na ławie w rogu garażu było 25cm wody. Ledwo wypompowałem i liczyłem ze niedziela będzie słoneczna to osuszy na poniedziałek trochę plac a tu około 5.00 deszcz i burza. No i od nowa pompa poszła w ruch, jakoś się udało i narazie nie pada. Będzie dobrze przynajmniej tak myślę. Dach hmm kiedy u nas to będzie. I ja życzę powodzenia i wytrwałości. Link do komentarza
DON111 Napisano 24 czerwca 2013 Udostępnij #618 Napisano 24 czerwca 2013 (edytowany) Witam Dnia 20 i 21.06.13 prace szły pełną parą ale nie dałem rady robić fotek wiec nadrabiam teraz czyli po 3 dniach roboczych od ostatniego wpisu . Najlepiej jak by nie padało już i jeszcze bo po tych ulewach z początku miesiąca jeszcze ziemia nie obeschła dokładnie a w miedzy czasie padało 2 razy. Oby tylko zamalować dysperbitem ,zaciągnąć abizolem i przykleić styrodur potem zasypka piaskiem i już deszcze nie będą nam przeszkadzały. Edytowano 24 czerwca 2013 przez DON111 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Sebastian-7 Napisano 2 lipca 2013 Udostępnij #619 Napisano 2 lipca 2013 Oby tylko zamalować dysperbitem ,zaciągnąć abizolem i przykleić styrodur potem zasypka piaskiem i już deszcze nie będą nam przeszkadzały.[/quote]_______________________________________Myślę że szczęśliwie przebrnąłeś przez te etapy budowy :-), pogoda kapryśna no ale na to nie mamy wpływu ...tzn. mamy o tyle o ile się z wszystkim pogodzimy - no ale to prawie filozofia a nie budowanie domu :-), trzymam kciuki za Twoje postępy w budowie. U mnie wreszcie papa na dach - a tego samego dnia burza w dużym deszczem - no i wreszcie nie wyganiałem wody miotłom z salonu :-) Szczere pozdrowienia dla Wszystkich utrudzonych (i radosnych) budowniczych.....:-) Link do komentarza
iza_pawel Napisano 9 lipca 2013 Udostępnij #620 Napisano 9 lipca 2013 Don111,witaj na forum. Gdzie budujecie?Sebastian,wow, pięknie to wygląda. Skąd brałeś beton na strop i w jakiej cenie?Ile wydłużałeś krokwie? Ścianka kolankowa na 3 bloczki jest wystarczająca?Kiedy planujecie wprowadzić się? Same pytania :P Chyba musimy się spotkać na żywca, będzie wygodniej...Pozdro Link do komentarza
angelikaw Napisano 10 lipca 2013 Udostępnij #621 Napisano 10 lipca 2013 ale piękny ten Leoś Zazdroszczę! I życzę powodzenia w dalszych etapach prac A my wciąż tkwimy w miejscu... czekamy na architekta i dokumenty do złożenia w starostwie. Link do komentarza
Sebastian-7 Napisano 10 lipca 2013 Udostępnij #622 Napisano 10 lipca 2013 Sebastian, wow, pięknie to wygląda. Skąd brałeś beton na strop i w jakiej cenie?Ile wydłużałeś krokwie? Ścianka kolankowa na 3 bloczki jest wystarczająca?Kiedy planujecie wprowadzić się? Same pytania :P Chyba musimy się spotkać na żywca, będzie wygodniej..._____________________________________________________________________Witajcie, dziękuję za dobre słowo , oczywiście - wspólne spotkanie byłoby najowocniejsze :-) zapraszam, jestem praktycznie każdego dnia na budowie a wiec napiszcie kiedy Wam pasuje....co do pytań to już odpowiadam;- beton pierwszy raz wiozłem z Szymbarku ale następne z Tuchomka i ten był ok. (resztę szczegółów odpowiem jak się spotkamy)- ścianka kolankowa 3 bloczki + wieniec jest (w/g mnie) ok, pomieszczenia funkcjonalne i ustawne, proszę zobaczcie sami.- krokwie wydłużyłem do ok. 85-90 cm, ale mogłem więcej - jakoś tego nie dopilnowałem, za to strych "wyszedł" bardzo funkcjonalne i dość wysoki (w szczycie 2.20cm)...no i to tyle...na dziś jestem na etapie kładzenia dachówki, pogoda na razie dopisuje za co Opaczności dziękuję , na razie dołączam zdjęcie z przed paru dni...Pozdrawiam Wszystkich utrudzonych budowniczych , Cytat ale piękny ten Leoś Zazdroszczę! I życzę powodzenia w dalszych etapach prac A my wciąż tkwimy w miejscu... czekamy na architekta i dokumenty do złożenia w starostwie. _________________________________________Dziękuję ...papierologia się w końcu skończy :-) i będzie powstawał Wasz projekt - powodzenia. Link do komentarza
DON111 Napisano 10 lipca 2013 Udostępnij #623 Napisano 10 lipca 2013 Cytat Don111,witaj na forum. Gdzie budujecie?Sebastian,wow, pięknie to wygląda. Skąd brałeś beton na strop i w jakiej cenie?Ile wydłużałeś krokwie? Ścianka kolankowa na 3 bloczki jest wystarczająca?Kiedy planujecie wprowadzić się? Same pytania :P Chyba musimy się spotkać na żywca, będzie wygodniej...Pozdro Witam budujemy w miejscowości Sulejówek Link do komentarza
Sebastian-7 Napisano 16 lipca 2013 Udostępnij #624 Napisano 16 lipca 2013 Don 111 - jak Twoja budowa Leo-na , jak możesz to prosimy o zdjęcia... Nam w końcu udało się zamknąć kolejny etap prac - już tak wewnątrz nie wieje :-), teraz dach i ....przerwa na złapanie oddechu , , ,Wszelkiej pomyślności. Link do komentarza
DON111 Napisano 22 lipca 2013 Udostępnij #625 Napisano 22 lipca 2013 (edytowany) No witam witam.Strasznie pochłonęła mnie ta budowa.Załączam fotki.W sporym przyspieszeniu wyglada to tak. Dysperbit > abizol> styrodur> obsybka >chudziak> no i ściany. No i na ta chwile to wszystko bo nie mogę się z telefonem połączyć i pobrać zdjęć. Edytowano 22 lipca 2013 przez DON111 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
angelikaw Napisano 22 lipca 2013 Udostępnij #626 Napisano 22 lipca 2013 Pięknie rosną te Wasze domy Link do komentarza
Sebastian-7 Napisano 25 lipca 2013 Udostępnij #627 Napisano 25 lipca 2013 W sporym przyspieszeniu wyglada to tak. Dysperbit > abizol> styrodur> obsybka >chudziak> no i ściany______________________________________________________Wielkie gratulacje , Wasz dom zaczyna nabierać kształtów... a to ze Cię pochłania ta praca to chyba dobrze :-), wszelkiej pomyślności w dalszej realizacji. Link do komentarza
Sebastian-7 Napisano 28 lipca 2013 Udostępnij #628 Napisano 28 lipca 2013 [quote name='angelikaw' date='22.07.2013, 09:55 ' post='370531']Pięknie rosną te Wasze domy ______________________________________________________________Dziękujemy za dobre słowo :-), poniżej ostatnie nasze praca przy dachu....pozdrawiam Wszystkich. , . Link do komentarza
angelikaw Napisano 28 lipca 2013 Udostępnij #629 Napisano 28 lipca 2013 Cytat Dziękujemy za dobre słowo :-), poniżej ostatnie nasze praca przy dachu....pozdrawiam Wszystkich. No to teraz już z górki ;) Link do komentarza
DON111 Napisano 15 sierpnia 2013 Udostępnij #630 Napisano 15 sierpnia 2013 (edytowany) Witam. U mnie troszkę się zwolniło tempo prac bo gość od dachu miał poślizg na innej robocie o tydzień ale już mam krokwie prawie gotowe. Potem deskowanie, blacha. A ścianki ukończone w 50% do tego podłączona woda i kanaliza, a gaz za tydzień. Potem zobaczymy jakie będą kolejne kroki.Sebastian jakiej papy użyłeś na dach? Bo z tego co się orientowałem jest kilka grubości.A okna ile cie wyniosły? Ja dowiadywałem się wstępnie i okazało się ze okna i parapety wew + zew +brama garaż. verdoor 25k(+-) avante lub oknoplast 7 komór 3 szyby.Jak dam rade wkleję jakieś fotki. Edytowano 15 sierpnia 2013 przez DON111 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Sebastian-7 Napisano 18 sierpnia 2013 Udostępnij #631 Napisano 18 sierpnia 2013 ...Sebastian jakiej papy użyłeś na dach? Bo z tego co się orientowałem jest kilka grubości.A okna ile cie wyniosły? Ja dowiadywałem się wstępnie i okazało się ze okna i parapety wew + zew +brama garaż. verdoor 25k(+-) avante lub oknoplast 7 komór 3 szyby...________________________________Witajcie, przepraszam że dopiero dziś odpisuję ale ciągle jeszcze pochłonięci jesteśmy pracami na budowie... Odnosząc się do Twoich zapytań to postaram się odpowiedzieć... a więc papę na deski wzięliśmy taka jaka nam zaproponowali w dobrej cenie...chyba ok. 3-4 mm,(pewnie najzwyklejsza _ale o takę nam chodziło - bo ocieplamy od samego szczytu aby wykorzystać strych - daliśmy na strych schody "stałe" :-) cała papa na dwa dachy wyniosła ok. 2000zł + 1000zł przybicie. ...okna wyniosły nas (bez parapetów wew. okna 2 szybowe/7 komór) ok. 14000.oozł + dwie bramy (autom.) 7600.oozł ....No to chyba wszystko o co pytaliście...my kończymy elektrykę i przymierzamy się do tynków ale to pewnie za tydzie lub dwa....wszystkiego dobrego ...pomyślności Link do komentarza
Sebastian-7 Napisano 18 września 2013 Udostępnij #632 Napisano 18 września 2013 [quote name='DON111' date='15.08.2013, 23:09 ' post='374882']Witam. U mnie troszkę się zwolniło tempo prac bo gość od dachu miał poślizg na innej robocie o tydzień ale już mam krokwie prawie gotowe. ________________________________________Co tam słychać u Was na budowie?, pewnie ręce pełne roboty?....U nas było trochę przestoiu lub inaczej ujmując - mniej rąk do pracy a wiec i tempo mniejsze, no ale na dziś powoli kończymy tynki wewnątrz i planujemy następny etap jeszcze przed chłodami, zobaczymy na ile sie uda powalczyć z czasem, siłami i ....fachowcami ....Pozdrawiam Wszystkich b.serdecznie. Link do komentarza
PaniSmith Napisano 23 września 2013 Udostępnij #633 Napisano 23 września 2013 trzymam kciuki za powodzenie!mieszka się dooobrze w tym projekcie ;) Link do komentarza
angelikaw Napisano 23 września 2013 Udostępnij #634 Napisano 23 września 2013 Ja również trzymam kciuki Mam ogromny sentyment do tego projektu, dlatego śledzę Wasze losy Link do komentarza
PaniSmith Napisano 25 września 2013 Udostępnij #635 Napisano 25 września 2013 a jaki wy w końcu wybraliście? Link do komentarza
angelikaw Napisano 25 września 2013 Udostępnij #636 Napisano 25 września 2013 Cytat a jaki wy w końcu wybraliście? My? Flawię2 z Domeny. Link w stopce Link do komentarza
PaniSmith Napisano 25 września 2013 Udostępnij #637 Napisano 25 września 2013 czerospadowy dach hmm, trochę większe koszty będą, poza tym wygląda podobnie do Leo Link do komentarza
angelikaw Napisano 25 września 2013 Udostępnij #638 Napisano 25 września 2013 Cytat czerospadowy dach hmm, trochę większe koszty będą, poza tym wygląda podobnie do Leo żeby on był tylko czerospadowy, to byłoby dobrze ;)Wiemy, że koszty będą ogromne...... Ale z tym domem było, jak z Leo, miłość od pierwszego wejrzenia i prawie idealne wnętrza, nieco inny kształt salonu z jadalnią.... Początkowo miała być Kamea2, ale Flawia2, ma wygodniejszy rozkład pomieszczeń na poddaszu (parter identyczny), o jedną lukarnę mniej, więc... budujemy Link do komentarza
PaniSmith Napisano 25 września 2013 Udostępnij #639 Napisano 25 września 2013 powodzenia! Link do komentarza
Sebastian-7 Napisano 24 października 2013 Udostępnij #640 Napisano 24 października 2013 Początkowo miała być Kamea2, ale Flawia2, ma wygodniejszy rozkład pomieszczeń na poddaszu (parter identyczny), o jedną lukarnę mniej, więc... budujemy ++++[/quote]Witam i gratuluje wyboru projektu, naprawdę piękny ....tak więc czas zacząć realizację - pozdrawiam i życzę wytrwałości i satysfakcji :-). Link do komentarza
angelikaw Napisano 24 października 2013 Udostępnij #641 Napisano 24 października 2013 Cytat Witam i gratuluje wyboru projektu, naprawdę piękny ....tak więc czas zacząć realizację - pozdrawiam i życzę wytrwałości i satysfakcji :-). Realizacja rozpoczęta... Teraz trzeba w Totolotka wygrać Link do komentarza
DON111 Napisano 7 grudnia 2013 Udostępnij #642 Napisano 7 grudnia 2013 Spory czas mnie nie było ale już nadrabiam odrobinę stropy a następnie szczyty kominy potem kolejno ocieplenie szczytu dalej krokwie, deski, papa łaty, kontrłaty, blacha ,ocieplenie lukarn no i okna w miedzy czasie wraz z elektryką, hydrauliką, tynkami, ogrzew. podłogowym i wylewkami. Aaa zapomniał bym sufit w garażu ocieplony i sciana wew. w 80% też. Hmm ostatnim zakupem przed pierwszymi oznakami zimy zakupiliśmy bramę i drzwi garażowe z tyłu. Z uwagi na brak funduszy nasze budowanie powoli się zakończyło co najmniej na okres zimowo-wiosenny. Link do komentarza
angelikaw Napisano 8 grudnia 2013 Udostępnij #643 Napisano 8 grudnia 2013 Gratuluję! Dużo zrobiliście przed zimą ---topniejące fundusze.... znam to, aż za dobrze ;) Link do komentarza
PaniSmith Napisano 9 grudnia 2013 Udostępnij #644 Napisano 9 grudnia 2013 witam, gratuluje stanu surowego. Mam nadzieję, że zdjęcia wszystkich kabli w ścianach i rur w podłogach porobione, bo bez tego ciężko się żyje.. Teraz dopiero - niestety - zaczyna się przed wami wydawanie pieniędzy, zatem polecam dobrze przemyśleć kosztorys i to co chcecie zrobić, rozpocząć poszukiwania okazji w internecie i na wyprzedażach.. można zrobić dużo i tanio jeśli poświęcicie temu trochę czasu. Powodzenia! Link do komentarza
Sebastian-7 Napisano 9 grudnia 2013 Udostępnij #645 Napisano 9 grudnia 2013 PaniSmith...witam, gratuluje stanu surowego. Mam nadzieję, że zdjęcia wszystkich kabli w ścianach i rur w podłogach porobione, bo bez tego ciężko się żyje.._____________________________________________________Witam, dziękuję za dobre słowo, faktycznie teraz zaczyna się jakby nowy etap budowy - równie absorbujący i ...kosztowny, no ale teraz już zwalniamy tempo. Zdjęcia wszystkich instalacji - za radą wielu użytkowników tego forum - porobiłem, ale i tak czasem jakiś kabel trzeba "reanimować". Na dzień dzisiejszy kończymy podłączanie tablicy elek. no i staramy się osuszyć ściany, tak więc palimy jak tylko jest okazja i czas bo słonko na razie nam nie pomaga :-). Dołączam parę zdjęć - jeszcze przez opadami śniegu. Pozdrawiam wszystkich. Link do komentarza
angelikaw Napisano 9 grudnia 2013 Udostępnij #646 Napisano 9 grudnia 2013 Cytat Witam, dziękuję za dobre słowo, faktycznie teraz zaczyna się jakby nowy etap budowy - równie absorbujący i ...kosztowny, no ale teraz już zwalniamy tempo. Zdjęcia wszystkich instalacji - za radą wielu użytkowników tego forum - porobiłem, ale i tak czasem jakiś kabel trzeba "reanimować". Na dzień dzisiejszy kończymy podłączanie tablicy elek. no i staramy się osuszyć ściany, tak więc palimy jak tylko jest okazja i czas bo słonko na razie nam nie pomaga :-). Dołączam parę zdjęć - jeszcze przez opadami śniegu. Pozdrawiam wszystkich. Sebastian - Gratuluję!!!Leoś ładnie się prezentuje Link do komentarza
PaniSmith Napisano 13 grudnia 2013 Udostępnij #647 Napisano 13 grudnia 2013 fajny jest wasz Leo, aż trudno uwierzyć, że to ten sam projekt, który ja mam.. Link do komentarza
DON111 Napisano 13 grudnia 2013 Udostępnij #648 Napisano 13 grudnia 2013 Na dzień dzisiejszy wszystko wygląda tak. I tak prawdopodobnie zostanie do wiosny. Link do komentarza
angelikaw Napisano 13 grudnia 2013 Udostępnij #649 Napisano 13 grudnia 2013 Cytat Na dzień dzisiejszy wszystko wygląda tak. I tak prawdopodobnie zostanie do wiosny. Piękny Leoś! Podoba mi się ta blacha. Link do komentarza
iza_pawel Napisano 14 grudnia 2013 Udostępnij #650 Napisano 14 grudnia 2013 Cytat Na dzień dzisiejszy wszystko wygląda tak. [attachment=18040:20131213_093656.jpg] I tak prawdopodobnie zostanie do wiosny. DON111, rewelacyjny i genialny macie ten dach, gratulacje!! Tak nas urzekła ta blacha, że chcemy taką samą Proszę podaj jaki to producent, kolor i cena za m2 i cena materiału za cały dach (może być na priva), z góry wielkie dzięki.Sebastian,również wielkie gratulacje, już wprowadzeni? Szybko Wam to poszło, wygląda na bardzo zaawansowane stadium. Jak tam po ostatniej wichurze w Pępowie?Ps. u nas na spokojnie. 31-10-2013 zakryliśmy deskami, papą i w sumie na tym się skończyło. Pocieszające,że 90% pracy własnymi siłami (poza więźbą, deskami i papą), także szału i prędkości nie ma, ale za to ekonomicznie. W przyszłym roku jest plan nadgonić i się wprowadzić, zobaczymy jak wyjdzie. Zima to dobry okres na rewizję planów, harmonogramu i budżetu.Pozdrawiamy Leowców!! Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się